thumbnail
thumbnail

Manager Buitendienst Openbare Ruimte

Jacob Obrechtlaan 4, 4611 AR Bergen op Zoom, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Noord-Brabant

Begindatum:

1 mrt 2024

Einddatum:

31 jul 2024

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

31 jan 2024


Interim manager Buitendienst Openbare Ruimte / 36-40 uur per week/ HBO/WO werk- en denkniveau / tarief 150 euro / 

Over de gemeente Bergen op Zoom
Met bijna 70.000 inwoners en ruim 750 medewerkers zijn we een middelgrote en slagvaardige gemeente. Samen werken we aan uitdagende en organisatorische vraagstukken. Je krijgt bij ons alle ruimte om te werken aan waardevolle projecten voor onze inwoners. Bergen op Zoom gaat vooruit en samen krijgen we meer voor elkaar.
 
Dit is werken als manager bij de afdeling Buitendienst
De afdeling Buitendienst bestaat uit 12 zelfstandige teams en in totaal 60 fte. Wij staan voor een schone en veilige openbare ruimte. De leefbaarheid van Bergen op Zoom een extra impuls geven is onze missie. Dit doen we door actief de samenwerking aan te gaan met partners, bewoners en bedrijven.

We zijn verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud “groen & grijs”, sportparken, recreatieterreinen, storingsdienst & gladheidbestrijding, evenementen en faciliteren van burgerparticipatie. Dit alles gebeurt vanuit de integrale taakopdracht die wordt vormgeven door onze interne opdrachtgever afdeling Beheer Openbare Ruimte.

De huidige afdelingsmanager gaat medio 2024 met pensioen. Ter overbrugging naar de toekomstige opvolging zoeken we voor nu een tijdelijke afdelingsmanager die als eindverantwoordelijke samen optrekt met de huidige afdelingsmanager om het stokje goed over te dragen. Tijdens deze opdracht maak je gebruik van de kennis en kunde van de huidige manager tot aan zijn pensionering.

Per 1 mei 2023 is de organisatie opnieuw ingericht. De buitendienst is qua span of attention niet gewijzigd en wijkt af van de andere afdelingen. In 2024 vindt een evaluatie plaats over de nieuwe inrichting van de organisatie.
Als interim manager ben je samen met de afdelingsmanager integraal verantwoordelijk voor de resultaten van de buitendienst. Je legt verantwoording af aan de directeur Ruimte en Economie, onderhoudt contacten met de verantwoordelijk bestuurder(s) en andere relevante stakeholders (intern en extern). Je inspireert, stimuleert en enthousiasmeert de medewerkers en bent verantwoordelijk voor alle control- en PIJOFACH taken in de eigen afdeling.

De kerntaken van de manager zijn te verdelen in vier hoofdgebieden:

  • Strategische koers en oriëntatie a.d.h.v. het A3- jaarplan 2023-2024 van de gemeente;

  • Verbinden van mensen;

  • Operationele excellentie;

  • Persoonlijk voorbeeldgedrag.


Voor deze tijdelijke opdracht ligt de nadruk vooral op:

  • Het integraal managen van de afdeling (± 60 medewerkers)

  • Afronden van het afdelingsplan en integrale taakopdracht voor de Buitendienst en het geven van uitvoering hieraan

  • Verdere invulling geven aan de koers van de organisatieontwikkeling waaronder de geplande evaluatie van de Buitendienst


Wat breng je mee?
HBO / WO werk- en denkniveau. 
Ruime aantoonbare ervaring als integraal manager op dit terrein van dienstverlening  is een must, bij voorkeur binnen de gemeentelijke overheid.
Mensgericht en maar ook zakelijk leiderschap.
Een praktische en nuchtere instelling (met de voeten in de klei).
Aantoonbare kennis van het managen van veranderingen en het vermogen om veranderingen te faciliteren.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Manager Buitendienst Openbare Ruimte die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.