thumbnail
thumbnail

Directeur Sociaal en Veilig

Jacob Obrechtlaan 4, 4611 AR Bergen op Zoom, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€150
36 Noord-Brabant

Begindatum:

1 mei 2024

Einddatum:

31 okt 2024

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

26 mrt 2024

Omschrijving van de opdracht
Directeur Sociaal & Veilig ad interim . 32-36 uur per week . Voor 6 maanden.  Tarief  €150 per uur. Startdatum eind april a.s.

Over de gemeente Bergen op Zoom.
Met bijna 70.000 inwoners en ruim 700 medewerkers zijn we een middelgrote en slagvaardige gemeente. Samen werken we aan uitdagende maatschappelijke en organisatorische  vraagstukken. Bergen op Zoom gaat vooruit en samen krijgen we meer voor elkaar

Rol en positionering
De organisatie wordt onder de eindverantwoordelijkheid van de gemeentesecretaris/algemeen directeur aangestuurd door het directieteam. De organisatie heeft drie directies:
Sociaal & Veilig, Ruimte & Economie en Bedrijfsvoering. Als directeur Sociaal & Veilig  werk je samen met je collega-directeuren en het college aan de vele bestuurlijke en organisatorische opgaven en uitdagingen. Als lid van het directieteam draag je in dat collectief mede de verantwoordelijkheid voor de totale organisatie, inclusief de doorontwikkeling en innovatie van de organisatie.
 
De directie Sociaal en Veilig telt ongeveer 100 fte en bestaat uit de volgende afdelingen:

 • Maatschappelijke Ontwikkeling.

 • WMO, Jeugd en Gezin.

 • Openbare Orde en Veiligheid.

De directie Sociaal en Veilig kenmerkt zich door haar bevlogen medewerkers, collegiaal en sterk op de inhoud. Samen met je drie integrale afdelingsmanagers stimuleer je het samenwerken.

Jij maakt het verschil!
Je geeft leiding aan de ingezette veranderprocessen en cultuur- en managementontwikkeling en vertaalt een duidelijke visie naar de praktijk. Je adviseert het college van burgemeester en wethouders bij de bestuurlijke strategie en strategische gemeentebrede vraagstukken. Als directeur Sociaal & Veilig zet je samen met je afdelingsmanagers in op het gewenste resultaat en de prestaties die jullie van de medewerkers verwachten en stimuleert hen om hun talenten daarbij in te zetten. Je bent zichtbaar in de organisatie, waarbij je betrokken en benaderbaar te werk gaat. Je bent opdrachtgever van strategische projecten en programma’s. Je stimuleert en faciliteert kansrijke initiatieven vanuit de organisatie. Je stuurt als directeur op het werken vanuit een brede blik: geen ‘eilandjes’, maar met elkaar werken voor de stad en haar inwoners.

Extra interessant aan deze tijdelijke opdracht:

 • Werken in een geïnspireerd en collegiaal directieteam van 4 directeuren.

 • De organisatie is volop in ontwikkeling, er is gebouwd aan een nieuwe managementstructuur met nieuwe enthousiaste afdelingsmanagers en medewerkers  in iedere directie.

 • Je gaat als directeur Sociaal & Veilig aan de slag met verbinden en verbeteren!

Wat breng je mee?
Wij zijn op zoek naar een bevlogen directeur die stuurt op resultaten, de inzet en ontwikkeling van medewerkers. Die ruimte geeft aan de verder ontwikkeling van eigenaarschap bij medewerkers en afdelingen en die tegelijkertijd duidelijkheid schept en kaders geeft waar dat nodig is. Geeft situationeel leiding, stuurt waar nodig, laat los waar het kan. Een teamspeler, gericht op samenwerking en die daadkrachtig is. Sterk in plannen, organiseren en prioriteiten stellen. Laat als belangrijke cultuurdrager voorbeeldgedrag zien in leiderschap, dienstverlening, luisteren, durven en leren. Verbinden en verbeteren zit in jouw genen.
 
Je beschikt over:

 • Academisch werk- en denkniveau.

 • Strategisch inzicht en visie, oog voor de opgaven van de gemeente en in staat om deze opgaven te vertalen naar de organisatie.

 • Stevige managementervaring in een gemeentelijke politiek-bestuurlijke context binnen het sociaal  domein.

 • Ervaring met betrekking tot complexe organisatie(s) in transitie.

 • Kennis en ervaring met projectmatig werken.

 • Politiek-bestuurlijke sensitiviteit en stevig ontwikkelde adviesvaardigheden.

 • Je bent proactief, een verbinder en samenwerker.

 • Je beschikt over flexibiliteit, stressbestendigheid, professionaliteit en overtuigingskracht.

 • Daarnaast ben je collegiaal, integer, betrokken en resultaatgericht.

 • Kennis en ervaring met organisatieontwikkeling (processen, structuur en cultuur) en de implementatie en de bestendiging hiervan.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Directeur Sociaal en Veilig die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.