thumbnail
thumbnail
Programmamanager Landelijk gebied

Raadhuisplein 2, 3771 ER Barneveld, Nederland

Sluit over 9 dagen
€ 125,00
28 uur per week Gelderland

Begindatum:

19 jun 2023

Einddatum:

31 dec 2023

Uren per week:

28 uur per week

Publicatiedatum:

23 mei 2023

Omschrijving van de opdracht
Als Programmamanager Leefomgeving ga je aan de slag met de forse transitie van het landelijk gebied, een opgave waarvoor ook op nationaal niveau aandacht is. De gemeente Barneveld ligt in het hart van de Regio Foodvalley en heeft de Strategische Agenda 2025 van de Regio Foodvalley onderschreven. Dit betekent dat wij actief deelnemen aan het programma Landbouwtransitie en Vitaal Platteland, een prioritair thema in die agenda. In dat kader werken we in Regio Foodvalley aan een Regionaal Perspectief voor het Landelijk Gebied (RPLG) en aan de voorbereiding van een gebiedsgerichte aanpak.

Als Programmamanager borg jij in dat traject de Barneveldse inbreng en ga je aan de slag om samen met onze trekkers van de programmalijnen (Landbouwtransitie, Water, Bodem & Natuur en Ruimtelijke Instrumentarium en strategische adviseurs deze samenwerking te vertalen naar de gemeente Barneveld. Hierbij staat de vraag centraal: wat is er in onze organisatie nodig om de Landbouwtransitie in de gemeente Barneveld in goede banen te leiden? Daarnaast ontwikkel en bewaak je de samenhang met andere opgaven van de gemeente Barneveld, zoals het programma Duurzaamheid. Die heeft pijlers die verbinding hebben met het Landelijk gebied, zoals Energietransitie, Klimaat, Circulariteit en Voedsel.

 • Je formeert een programmateam met in ieder geval de trekkers van de programmalijnen (Landbouwtransitie, Water, Bodem & Natuur en Ruimtelijke Instrumentarium).

 • Je stelt een programmaplan op met daarin de uitwerking van de doelstellingen, gemeentelijke rolopvatting/rolneming, inspanningen en activiteiten, benodigde capaciteit en benodigde financiële middelen, waarbij je aansluit bij onze concept-omgevingsvisie.

 • Je zorgt voor de aansturing, realisatie en monitoring van het programma.

 • Je hanteert het programmaplan als een programma zoals bedoeld in de Omgevingswet.

 • Je brengt het externe krachtenveld, gemeentelijke taken en regionale taken in beeld, weet waar de verschillende verantwoordelijkheden liggen en handelt en acteert hierop.

 • Je vertegenwoordigt de gemeente Barneveld bij verschillende overlegtafels, zoals provincie en Foodvalley.

 • Je bepaalt de strategische koers voor het landelijke gebied, bent budgetverantwoordelijk en bent gedelegeerd opdrachtgever van de programmalijnen.

Zie opdrachtomschrijving

Beschikbaarheid
De kandidaat is inzetbaar vanaf 19 juni 2023 tot en met 31 december 2023 voor 28 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

Eisen

 • Je voegt een cv van maximaal 3 pagina’s A4 toe. In de cv neem je privé e-mailadres en mobiel telefoonnummer van de kandidaat op. De kennismakinggesprekken vinden fysiek op het gemeentehuis plaats.

 • De kandidaat die wordt geselecteerd, wordt gevraagd een VOG te overleggen.

 • Je hebt kennis en ervaring met de ontwikkelingen in het landelijk gebied. Je hebt ruime ervaring in het sturen en leiden van programma’s/projecten.

 • Je hebt ervaring met tactische en strategische processen in een bestuurlijke omgeving en overziet de positie van een gemeente in het krachtenveld.

 • Je hebt kennis van de fysieke leefomgeving in het landelijk gebied en kunt dat combineren met bestuurlijke en gebiedsprocessen.

 • Je hebt wo werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde wo-opleiding.

Gunningscriteria

 • Je hebt 3 jaar ervaring met tactische en strategische processen in een bestuurlijke omgeving en overziet de positie van een gemeente in het krachtenveld.

 • Je hebt kennis en ervaring met de ontwikkelingen in het landelijk gebied

 • WO werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde WO - opleiding

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Programmamanager Landelijk gebied die deze organisatie zoekt?