thumbnail
thumbnail
Businesscontroller Fysiek domein

Gemeente Arnhem

Koningstraat 38, 6811 DG Arnhem, Nederland

Overig
Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 110,00
24-32 Gelderland

Publicatiedatum:

16-11-2022

Sluitingsdatum:

25-11-2022

Begindatum:

01-12-2022

Einddatum:

01-06-2023

Uren per week:

24-32

De Business Controller is hét aanspreekpunt voor programmamanagers, afdelingshoofden en bestuursadviseurs, als het gaat over financiën en control. Hij/zij is sparringpartner voor interne

klanten, voorziet hen van professioneel advies en legt verbinding met relevante spelers binnen en buiten de gemeente. Daarnaast levert de Business Controller samen met de Financial Controller een belangrijke bijdrage aan de Planning & Control cyclus.

De organisatieonderdelen en beleidsvelden waarvoor de gezochte Businesscontroller zal werken behoren tot het cluster Strategie, Beleid en Regie (SBR). Dit cluster is volop in beweging. Waar de werkzaamheden binnen dit cluster tot op heden volledig werden aangestuurd vanuit het programma Ruimte, worden nu een groot aantal taken vanuit nieuw gevormde afdelingen georganiseerd, en worden een aantal programma’s benoemd van waaruit aan een aantal belangrijke veranderopgaven wordt gewerkt.

De gezochte Businesscontroller zal vooral de nieuwe afdelingen van het cluster SBR ondersteunen. Het gaat om vier afdelingen met de volgende beleidsvelden / aandachtsgebieden:

  • Stedenbouw & Landschap, Mobiliteit
  • Erfgoed & Archeologie, Milieu & Gezondheid
  • Ruimtelijk Juridische Zaken, Omgevingsdienst ODRA, Wonen
  • Energie, subsidies en Stadslandbouw

Daarnaast zal worden samengewerkt met twee collega-businesscontrollers die werken voor de programma’s die betrekking hebben op de verstedelijkingsopgave en op duurzaamheid (klimaat en energie). De taakverdeling binnen F&C zal mogelijk verder worden aangescherpt als gevolg van de organisatiewijzigingen bij SBR.

  • Sparringpartner voor interne klanten: betrokken bestuurders, programmamanagers, clustermanagers en ontwikkelmanagers;
  • Adviseren over risico’s, kansen en bedreigingen en over de beheersing daarvan;
  • Bewaken dat de activiteiten binnen je accounts doelmatig en rechtmatig zijn. Er daarbij ervoor zorgen dat bestuurlijke voorstellen ook voldoen aan eisen van doel- en rechtmatigheid;
  • Adviseren en ondersteunen bij het verwerven en verantwoorden van subsidies van andere overheden voor projecten, vaak op het gebied van Mobiliteit;
  • Het leggen en onderhouden van verbindingen met onder meer je klanten, collega’s binnen F&C en met andere relevante spelers binnen en buiten de gemeente;

Je weet jouw advies helder en duidelijk te formuleren en professioneel te onderbouwen. Je beschikt over overtuigingskracht en resultaatgerichtheid: jij onderneemt concrete en gerichte acties om doelstellingen te behalen en spant je in anderen te winnen voor een idee of standpunt. In vraagstukken weet je de kern en de verbanden te herkennen en je komt met (nieuwe)

oplossingen, ideeën en invalshoeken. Jij maakt verbinding met je klant en collega’s en streeft naar een prettige samenwerking. Tot slot kun jij je goed verplaatsen in het politieke en bestuurlijke speelveld van gemeente Arnhem.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Businesscontroller Fysiek domein die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.