thumbnail
thumbnail
Beleidsadviseur Onderwijs en Inburgering

Gemeente Arnhem

Koningstraat 38, 6811 DG Arnhem, Nederland

Beleidsadvies
Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 95,00
24 Gelderland

Publicatiedatum:

19-01-2023

Sluitingsdatum:

29-01-2023

Begindatum:

01-02-2023

Einddatum:

01-06-2023

Uren per week:

24

Introductie
Als ervaren beleidsadviseur maak je zelfstandig beleidsplannen en zorg je voor concrete resultaten. Dit doe je binnen het sociaal domein, in deze rol specifiek voor onderwijs en inburgering. Samen met jouw collega’s en partners in de stad werk je aan een kansrijke omgeving. In deze rol kun je échte impact maken in het sociaal domein. Wil jij met ons werken aan onze ambities? Reageer dan op deze vacature!

Wat ga je doen?
Als beleidsadviseur ben je inhoudelijk gesprekspartner op het gebied van voortgezet onderwijs, lokaal VSV en de nieuwe wet Inburgering 2021. Als beleidsadviseur binnen onze afdeling formuleer je (strategische) beleidsplannen en beleidsadviezen. Daarnaast zorg je voor de realisatie van de plannen en de borging daarvan. Je adviseert de wethouder en de raad tijdig en pro actief over nieuwe ontwikkelingen.
We zoeken een tijdelijke ervaren adviseur op een aantal onderdelen binnen het voortgezet onderwijs, voortijdig schoolverlaten en inburgering. Je bent verder ook sparringpartner voor jouw directe collega’s.

Onderwijs:
Onderwijs is een cruciale pijler bij het tegengaan van kansenongelijkheid. Kinderen en jongeren moeten in alle
wijken in Arnhem kunnen opgroeien in een gezonde en veilige omgeving waar school een wezenlijk onderdeel van is. We willen dat leerlingen zich optimaal en in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. Vanuit de diverse onderdelen die vallen onder team onderwijs zetten wij ons hiervoor in. Te denken valt aan toegankelijke peuteropvang, onderwijs achterstandenbeleid, aansluiting onderwijs-jeugdzorg, leerplicht, aanpak voortijdig schoolverlaten en volwasseneneducatie.

Inburgering:
Samen met bureau Nieuwkomers en andere (onderwijs)partijen in de stad zorg je voor een goede implementatie en uitvoering van de wet Inburgering 2021.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een stevige beleidsadviseur op het terrein van voortgezet onderwijs, voortijdig schoolverlaten en inburgering met een uitstekend gevoel voor politiek-/bestuurlijke verhoudingen. Als netwerker kun jij je verplaatsen in de belangen van samenwerkingspartners, zoals onderwijsbestuurders en de wethouder, en weet deze te verenigen. Ook weet jij collega’s en partners in de stad als geen ander te verbinden, zodat er gezamenlijk nieuw beleid bedacht en uitgevoerd wordt. Je stuurt op resultaten en doelen en neemt anderen hierin mee, zonder zelf te veel betrokken te raken bij de uitvoering. Je bent flexibel en oplossingsgericht en bent niet snel van je stuk gebracht.

Verder neem je mee:

  • HBO/WO werk- en denkniveau;

  • Aantoonbare relevante werkervaring in een soortgelijke adviserende rol in bestuurlijke context. Bijvoorbeeld op het gebied van primair onderwijs/ kansengelijkheid. Door deze ervaring kun je de klussen die er liggen snel oppakken;

  • Je bent vaardig in het schrijven van beleidsdocumenten en -adviezen;

  • In de vele gesprekken die je voert weet je goed te luisteren. Je haalt informatie op uit wat anderen zeggen, stelt vragen ter verduidelijking en weet dit te vertalen in vervolgacties;

  • Het brede onderwijs terrein boeit je zeer en het maakt jou ook niet uit als je op termijn ook andere onderwerpen binnen onderwijs oppakt. Sterker nog, je brede interesse kunnen er ook toe leiden dat je op termijn heel wat anders gaat doen.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Beleidsadviseur Onderwijs en Inburgering die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.