Bekijk de opdracht ook op opdrachtinformatiemanagement.nl voor aanvullende ondersteuning binnen het vakgebied Informatiemanagement.
thumbnail
thumbnail

Twee (2) Adviseurs digitale weerbaarheid en cybercrime

Marktplein 1, 7311 LR Apeldoorn, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 115,00
0 - 16 uur Gelderland

Begindatum:

1 sept 2024

Einddatum:

1 mrt 2025

Uren per week:

0 - 16 uur

Publicatiedatum:

5 jul 2024

Omschrijving van de opdracht

Veiligheidsnetwerk Oost-Nederland is een samenwerkingsverband van en voor 76 gemeenten in Oost-Nederland, het Openbaar Ministerie (OM) en de politie. Het Veiligheidsnetwerk vervult de kennis- en leerfunctie voor de regio. 

Binnen het veiligheidsnetwerk Oost-Nederland zijn thema’s gekozen waarop partners de krachten bundelen. Hoofdactiviteiten van het veiligheidsnetwerk zijn:

  • Kennisdeling en uitwisseling van informatie, organiseren kennisbijeenkomsten.

  • Ondersteuning portefeuillehouders op diverse zorg- en veiligheidsthema’s waaronder digitale veiligheid en mensenhandel.

  • Faciliteren van expertteams en werkgroepen op de regionale prioriteiten.

Bij veiligheid speelt digitale veiligheid en weerbaarheid in toenemende mate een rol. Cybercrime delicten nemen de afgelopen jaren niet alleen in aantal toe, ook de vindingrijkheid van cybercriminelen wordt groter. Online mogelijkheden openen ook nieuwe deuren voor criminelen. We willen inwoners en ondernemers bewuster maken van hun digitale kwetsbaarheid en hen weerbaarder maken voor de risico’s van cybercriminaliteit.

Als adviseur digitale weerbaarheid en cybercrime ondersteun je gemeenten binnen de politie-eenheid Oost-Nederland met activiteiten die ervoor zorgen dat steeds meer mensen maatregelen nemen tegen cybercrime en de kans op slachtofferschap daalt. De basis hiervoor is de regionale aanpak gedigitaliseerde criminaliteit.

Je initieert en/of werkt mee aan voorlichtingsacties, cybercrisisoefeningen, cyberweerbaarheidsworkshops en kennisdeling. Je anticipeert op actualiteiten en ontwikkelingen in cybercrime, technologie en incidenten waarbij je regelmatig moet prioriteren en improviseren.

Je voert je werkzaamheden uit binnen het kernteam van het Veiligheidsnetwerk Oost-Nederland en werkt nauw samen met de gemeenten, politie, het OM en andere ketenpartners binnen het zorg- en veiligheidsdomein, zowel regionaal als landelijk.

Functieprofiel

Veiligheid vinden we allemaal belangrijk, maar bij sommige van ons gaat het bloed net wat sneller stromen bij dit thema. Als je daarbij ook enthousiast wordt van een rol als beleidsadviseur, het ondersteunen van regionaal portefeuillehouders (burgemeesters) en het werken in een netwerk met 76 gemeenten, politie en Openbaar Ministerie en veel verschillende ketenpartners in het zorg- en veiligheidsdomein, dan is dit een kans die je niet voorbij mag laten gaan.

Kun jij ons de volgende kennis en ervaring bieden?

  • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau en hebt ervaring op het gebied van openbare orde en veiligheid, ICT en cyberveiligheid;

  • Je bent een netwerker met een ondernemende en innovatieve instelling;

  • Je beschikt over goede communicatieve en organisatorische vaardigheden;

  • Je neemt initiatief en bent creatief in je doen en denken.

  • Je bent in staat om snel te schakelen tussen niveaus, rollen en partners;

  • Je beschikt over de volgende competenties: procesmatig en organisatorisch sterk, samenwerken, verbindend, dienstverlenend, adviesvaardig.

Verantwoordelijkheden

1. Het aanjagen van (interventie)aanpakken in de districten;

2. Het opstellen van een meerjarig ontwikkelplan (2024-2025),

3. De uitvoering van de actielijn gericht op ‘eigen huis op orde’.

Beschikbaarheid
De kandidaat is inzetbaar vanaf 1 september 2024 tot 1 maart 2025 voor 0 - 16 uur per week.De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

Eisen
1. U voegt een cv inclusief motivatiebrief van maximaal 5 pagina's A4 toe. Bij overschrijding van het maximumaantal pagina's wordt het gedeelte dat deze overschrijding betreft terzijde gelegd en zal de beoordeling en de daaruit voortvloeiende score slechts gebaseerd zijn op het maximum gestelde aantal A4's.

2. De kandidaat beschikt over een HBO werk- en denkniveau. De voornoemde eis dient te blijken uit het ingediende cv.

3. De kandidaat heeft ervaring op het gebied van openbare orde en veiligheid, ICT en cyberveiligheid. De voornoemde eis dient te blijken uit het ingediende cv.

4. De kandidaat dient binnen 13 weken na aanvang werkzaamheden een VOG-P te overleggen, uitgaand van Algemeen Screeningsprofiel Informatie Functieaspecten 11, 12 en 13. De VOG-P mag niet ouder zijn dan zes maanden.

Wensen
100 %

1. De kandidaat heeft werkervaring bij een overheidsinstantie. Beoordeling Dit wordt beoordeeld aan de hand van het ingediende cv + korte motivatie. - de kandidaat beschikt niet over werkervaring bij een overheidsinstantie (0 punten). - de kandidaat beschikt over werkervaring bij een overheidsinstantie (5 punten).

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 / sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Sybren Hindriks
Sybren Hindriks
Opdracht Adviseur

Ben jij de Twee (2) Adviseurs digitale weerbaarheid en cybercrime die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.