thumbnail
thumbnail
Inhuur Projectleider Veluwe

Gemeente Apeldoorn

Marktplein 1, 7311 LR Apeldoorn, Nederland

Sluit over 2 dagen
€ 110,00
32- 36 Gelderland

Begindatum:

13 jun 2023

Einddatum:

31 dec 2023

Uren per week:

32- 36

Publicatiedatum:

17 mei 2023

Omschrijving van de opdracht
De gemeente Apekldoorn is op zoek naar een Projectleider voor een aantal projecten op de Veluwe.

Binnen PPIM (projecten, programma’s en interim-management) werken ruim 20 projectleiders/projectmanagers dag in dag uit aan zo’n 250 projecten. Met professionele ondersteuning van 15 projectondersteuners. Een ontwikkelmanager zorgt voor een adequate invulling van de opdracht gevende rol.

Tien programmamanagers trekken de voor Apeldoorn strategische programma’s. Een tiental organisatieadviseurs (waarvan een aantal ook interimmanager) ondersteunen met advies en management op de stappen die Apeldoorn zet.

Planners, secretaresses, een bedrijfsvoerder, het Expertisecentrum en collega’s en manager, ondersteunen met hun expertise al dit dagelijkse werk. In totaal zijn we met zo’n 75 collega’s.

Wij willen excelleren in het niet-reguliere werk. We groeien qua competenties, talenten en ervaring mee met de vragen die vanuit de organisatie en de omgeving op ons afkomen. Wij bieden een plezierig klimaat waarin mensen zich prettig en veilig voelen, zichzelf kunnen ontwikkelen en daardoor goed werk afleveren. 

Als Projectleider pak jij de leiding om het projectresultaat te bereiken. Je toont daarbij voorbeeldgedrag, maakt heldere afspraken, werkt volgens onze standaard, staat open voor feedback en durft collega’s aan te spreken op ontwikkeling en resultaat. Je stimuleert professionele samenwerking om samen met je projectteam tot een breed gedragen resultaat te komen.

Je voelt je natuurlijk thuis in een gemeentelijke organisatie met bijbehorende politieke dynamiek en stelt je daarbij op als partner in de samenleving. De projectleider zoekt van nature interne én externe samenwerking.

Dit ga je doen
Waarom Apeldoorn jou nodig heeft? Met een oppervlakte van meer dan 90.000 hectare is de Veluwe een van de grootste natuurgebieden van Europa. Ook biedt de Veluwe veel toeristische trekpleisters, zoals Apenheul en Paleis Het Loo. Toch is er werk aan de winkel op de Veluwe. Zo is de stikstofopgave een uitdaging en staat de kwaliteit van de natuur onder druk. Het inwoneraantal groeit en het binnenlandse toerisme wordt steeds populairder. Hierdoor wordt het op de Veluwe steeds drukker. We moeten opnieuw de balans vinden tussen mens en natuur. Ook kijken we of er mogelijkheden zijn om de flanken van het Veluwemassief - zoals de IJsselvallei - te gebruiken om de toeristenstroom op de Veluwe te spreiden en de flanken een economische en ruimtelijk kwalitatieve impuls te geven.

Jij weet met jouw skills en ervaring als geen ander aan de slag te gaan met onze Veluwse ambities en opgaven. Als projectleider voer jij opdrachten en projecten uit, die in samenhang met elkaar, zijn gericht op bestemmingsmanagement. Oftewel, het realiseren van een zo groot mogelijke positieve impact van het gastvrijheidsdomein voor de brede welvaart van onze stad en regio. De positieve impact bestaat uit sociale, ecologische en economische waarde. Hierdoor draag je bij aan de kwaliteit van leven voor inwoners, de optimalisatie van bezoekerservaringen en een toekomstbestendige sector voor ondernemers en werknemers. Daarnaast werk je aan een aantrekkelijke IJsselvallei en waardevol toerisme en recreatie. En dat is precies waar we op (en mee) willen bouwen.

Concrete projecten waar wij de Projectleider voor zoeken zijn:

 • Realiseren van een Masterplan Bestemmingsmanagement voor Apeldoorn en uitvoeren van onderdelen daarvan, waaronder het realiseren van drie deelfietsenhubs op strategische locaties;

 • Realiseren van project Brongebied Grote Wetering, als onderdeel van het Masterplan IJsselvallei.

Specifieke aandachtpunten voor de Projectleider bij dergelijke projecten zijn:

 • bezit over een sterk organiserend vermogen;

  • sterk bent in het voeren van onderhandelingen en aansturen van projectteams;

  • durft de leiding te pakken om het projectresultaat te bereiken;

  • geïnteresseerd bent in het werken in een bestuurlijke organisatie met de bijbehorende politieke dynamiek;

  • kennis bezit van toerisme, mobiliteit en duurzaamheid. Dit is een pré.

Beschikbaarheid
De kandidaat is inzetbaar vanaf 13 juni 2023 tot en met 31 december 2023 voor 32-36 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd, met twee maal zeven maanden. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

Eisen

 • U voegt een cv inclusief de motivatiebrief van maximaal 5 pagina's A4 toe

 • De kandidaat heeft HBO werk en denk niveau. Voornoemde dient te blijken uit het ingediende cv.

 • De kandidaat heeft ervaring met projecten bij een overheidsinstelling. Voornoemde dient te blijken uit het ingediende cv.

 • De kandidaat dient binnen 8 weken na aanvang van de werkzaamheden een VOG te overleggen.

 • De inschrijver mag maximaal 2 kandidaten aanbieden. Voor elke kandidaat die aangeboden wordt dient een aparte inschrijving te worden gedaan.

Gunningscriteria
Zie omschrijving van de opdracht.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Inhuur Projectleider Veluwe die deze organisatie zoekt?