thumbnail
thumbnail
Auditor vakgroep Verbijzonderde Interne Controle (VIC)

Gemeente Apeldoorn

Marktplein 1, 7311 LR Apeldoorn, Nederland

Sluit morgen
€ 130,00
bij voorkeur 32-36 (minimaal 24 uur per week) Gelderland

Begindatum:

1 jul 2023

Einddatum:

31 dec 2023

Uren per week:

bij voorkeur 32-36 (minimaal 24 uur per week)

Publicatiedatum:

17 mei 2023

Dit zoeken we?
Zie jij jezelf al werken bij een grote gemeente die volop in ontwikkeling is en grote ambities heeft? Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan de kwalitatieve doorontwikkeling van de interne beheersing van de organisatie op het vlak van o.a. de financiële rechtmatigheid? Ben jij de auditor die met zijn kennis, kunde en ervaring zelfstandig audits uitvoert voor de vakgroep Verbijzonderde Interne Controle (VIC)? Dan zijn we op zoek naar jou!

Deze opdracht van Auditor vakgroep Verbijzonderde Interne Controle (32-36 uur) is jou op het lijf geschreven als je:

  • Met jouw kennis en werkwijze in staat bent om op dossierniveau de werkzaamheden van de VIC (opstellen IC-plan per proces tot aan de rapportage en opvolging) zelfstandig op te pakken.

  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge adviesvaardigheden combineert met een analytisch vermogen en overtuigingskracht,

  • Jouw rol onafhankelijk (en zelfstandig) in kan vullen en tegelijkertijd ook zichtbaar (in verbinding) bent met de organisatie. Je competentie omgevingsbewustzijn is goed ontwikkeld.

Je een echte teamplayer bent en het leuk vindt om samen met je collega’s resultaten te behalen. Samenwerking is hier en omgevingsbewustzijn zijn hier belangrijke competenties.

Samen met je collega’s van de vakgroep VIC ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het jaarplan. Het jaarplan richt zich op 3e lijns audit- en controlewerkzaamheden van minimaal de interne beheersing van processen passend binnen de criteria van de rechtmatigheidsverantwoording. Mede door de komst van de rechtmatigheidsverantwoording ligt hier een uitdaging waar jij een belangrijke bijdrage aan gaat leveren!

Als Auditor stelt je een IC-plan op per proces (analyse en risico inventarisatie), het uitvoeren van lijncontroles en testwerkzaamheden, het opstellen van rapportages (bevindingen en adviezen t.a.v. risico’s en werkwijzen per proces) en de gesprekken met de proceseigenaren. Voor grote, materiële en/of risicovolle processen fungeer je als leadauditor en wordt je ondersteund door een collega auditor. Daarbij zorg je ervoor dat ondersteunde auditor de toegewezen werkzaamheden zoveel als mogelijk zelfstandig kunnen uitvoeren.

De te verrichten werkzaamheden worden onder coördinatie en verantwoordelijkheid van de Senior Adviseur VIC opgesteld en verdeeld in het jaarplan. Werkzaamheden kunnen variëren. Op dit moment is er behoefte aan een Auditor met enige fiscale kennis vanwege uit te voeren audits in het kader van horizontaal toezicht met de Belastingdienst. Daarnaast moeten audits worden uitgevoerd op het terrein van fraudebeheersing en het tegengaan van misbruik & oneigenlijk gebruik.

Beschikbaarheid
De kandidaat is inzetbaar vanaf 1 juli 2023 tot en met 31 december 2023 voor bij voorkeur 32 tot 36 uur per week doch minimaal 24 uur. De exacte startdatum kan in onderling overleg worden vastgesteld. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

Eisen

  • U voegt een cv van maximaal 5 pagina's A4 toe.

  • Kandidaat is met zijn kennis en werkwijze in staat bent om op dossierniveau de werkzaamheden van de VIC (opstellen IC-plan per proces tot aan de rapportage en opvolging) zelfstandig op te pakken.

  • Relevante opleiding (minimaal HBO)

  • Binnen 6 weken dient een VOG verklaring te kunnen worden overlegd

Gunningscriteria

  • Ervaring vergelijkbare rol

  • Relevante ervaring binnen een gemeente

  • Ervaring met Unit4Financials (geef toelichting)

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Auditor vakgroep Verbijzonderde Interne Controle (VIC) die deze organisatie zoekt?