thumbnail
thumbnail

Stadsdeel Oost - Senior vergunningverlener Bouw

Amstel 1, 1011 PN Amsterdam, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
32-36 Noord-Holland

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

31 mei 2026

Uren per week:

32-36

Publicatiedatum:

4 jun 2024

Opdrachtomschrijving
Als Medewerker Vergunningen Bouw behandel je zelfstandig aanvragen omgevingsvergunningen. Je toetst deze aanvragen aan de relevante wet- en regelgeving, zoals de Omgevingswet, Bouwbesluit, Welstand, Bibob, etc.

Je bent daarbij het eerste aanspreekpunt en eindverantwoordelijk voor aanvragers en betrokken partijen. Je levert een bijdrage aan het constant verbeteren van onze dienstverlening, processen en werkwijzen.

Werkzaamheden

 • Je behandelt complexe en multidisciplinaire (concept)vergunningaanvragen om af te wijken van het omgevingsplan en houdt hierbij rekening met de overeengekomen processen, landelijke wet- en regelgeving en stedelijke beleidsregels;

 • Je draagt bij en adviseert gevraagd en ongevraagd op inhoud ten behoeve van een proactieve, en kwalitatief goede advisering van bestuurders/portefeuillehouder, de stadsdeeldirecteur en de manager VTH over politiek gevoelige en strategiebepalende onderwerpen in relatie tot vergunningen, toezicht en handhaving;

 • Je zorgt voor een goede klachtafhandeling en het verder verbeteren daarvan;

 • Je draagt bij aan het verder ontwikkelen en implementeren van processen, protocollen en het bevorderen van een goede dossieropbouw door het team;

 • Je draagt pro-actief verbetervoorstellen aan en probeert collega’s daar op een overtuigende manier in mee te nemen;

 • Je bent een inhoudelijk coach en vraagbaak voor de collega’s op de inhoud en het proces;

 • Je kent jouw vakgebied goed en houdt je kennis actief bij, evenals alle ontwikkelingen op jouw vakgebied;

 • Voor de afweging ten aanzien van de aanvraag stem je actief af met diverse interne disciplines, zoals gebiedsteams, stedenbouw, economie, planologie, parkeren, verkeer, etc.

Daarbij zoek je tevens de actieve afstemming met ketenpartners zoals Waternet, Omgevingsdienst, GGD, Rve Wonen, etc.

Gemeentelijke organisatie
Met ruim 18.000 collega's zorgen we ervoor dat Amsterdam een aantrekkelijke hoofdstad is en blijft. Waar het fijn is om te wonen, te werken en naar school te gaan. Met ruimte voor ondernemers en bezoekers. Werken voor Amsterdam betekent bijdragen aan iets groots. Aan groei, veiligheid, ontwikkeling, gezondheid. Van de stad, van Amsterdammers. Daarmee geven wij Amsterdam door; aan de toekomst, aan volgende generaties. We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega's zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega's, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad.
Lees meer over de organisatiestructuur van de gemeente Amsterdam.

De opdrachtgever(s)
De afdeling Vergunningen, Toezicht & Handhaving (VTH) is verantwoordelijk voor het behandelen en uitgeven van vergunningen en het zorgdragen voor toezicht en handhaving binnen het stadsdeel in lijn met de opgave gebiedsgericht werken en op basis van uitvoeringsplannen. Team Vergunningen maakt onderdeel uit van de afdeling VTH binnen het stadsdeel Oost. Het is een dynamische organisatie waarin flexibel en snel geschakeld moet worden. Samenwerken is essentieel. Binnen het team wordt gewerkt met deadlines, de medewerker controleert deze en signaleert overschrijdingen met als doel de processen te verbeteren en escaleert bij afwijkingen.

Kennis

 • Eis - CV toevoegen
  U voegt het cv toe van de kandidaat. Het cv is opgesteld in het Nederlands en is maximaal 5 A4 groot.
  Als een cv meer dan 5 A4 omvat worden alleen de eerste 5 A4 meegenomen in de beoordeling.
  Het cv dient enkel en alleen ter verificatie van de bij de eisen en wensen gegeven antwoorden. Als het cv niet overeenkomt met de door u gegeven antwoorden kan de gemeente Amsterdam besluiten uw offerte af te wijzen.

 • Eis - Werk- en denkniveau
  De aangeboden kandidaat beschikt minimaal over HBO werk- en denkniveau.

 • Eis - Toevoegen motivatie
  Geef in maximaal 1 A4 aan waarom uw kandidaat de meest geschikte is voor deze opdracht.

 • Wens- Kennis
  De aangeboden kandidaat is in het bezit van ABW 1 en ABW 2

 • Wens- Kennis
  De aangeboden kandidaat heeft affiniteit met juridische vernieuwing

Ervaring

 • Eis - Werkervaring
  De aangeboden kandidaat heeft minimaal 4 jaar ervaring binnen een G4 organisatie

 • Eis - Werkervaring
  De aangeboden kandidaat heeft minimaal 2 jaar ervaring met PowerBrowser

 • Eis - Werkervaring
  De aangeboden kandidaat heeft minimaal 3 maanden ervaring met het behandelen van aanvragen binnen de nieuwe Omgevingswet

 • Wens- Werkervaring
  De aangeboden kandidaat heeft ruime ervaring met complexe dossiers

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 of per mail via sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Stadsdeel Oost - Senior vergunningverlener Bouw die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.