Inkomen - Schuldhulpverlener Ondernemers van Amsterdam (2fte)

Amstel 1, 1011 PN Amsterdam, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum 32-36 Noord-Holland

Begindatum:

6 mei 2024

Einddatum:

30 sept 2024

Uren per week:

32-36

Publicatiedatum:

24 apr 2024

Opdrachtomschrijving
Helaas zijn nog niet alle ondernemers van Amsterdam de gevolgen van Corona helemaal te boven. Voor deze groep zelfstandige en kleine ondernemers is direct toegankelijke professionele schuldhulpverlening van groot belang.

Maak een voorstel over op welke punten een caseload beoordeeld moet worden. Breng aan de hand van dat voorstel de toegewezen caseload in beeld. Neem hiervoor binnen enkele weken contact op met alle betrokkenen en breng de status van de diverse PvA in beeld. Analyseer de situatie en doe een voorstel over de te nemen acties. Maak kennis met de diverse collega’s, professionals en de buurtteams en spreek je uit over de rol die een ieder bij de realisatie van de voornoemde acties kan spelen en zou kunnen spelen in de toekomst.

Werkzaamheden
In deze opdracht krijg je een groep van ondernemers toegewezen waarvoor jij het eerste aanspreekpunt zult zijn. Jouw opdracht is om bij te dragen aan het voorkomen, kleinhouden en oplossen van schulden in deze groep. Je voert gesprekken op kantoor naast het Centraal Station of bij de aangewezen buurtteams. Soms sluit een andere professional aan bij het gesprek. Je belt met schuldeisers, met medewerkers van buurtteams en van de bureaus voor Schuldhulpverlening en bovenal natuurlijk met de ondernemers. Jij bent binnen 24 uur bereikbaar voor een goed gesprek, voor een advies of voor een doorverwijzing. Je zorgt dat iedereen beschikking heeft over een actueel en uitvoerbaar plan van aanpak. Over de uitvoering van die plannen voer jij de regie. Je regelt waar dat nodig is snel budgetcoaching, financiële en administratieve ondersteuning en/of andere noodzakelijke schuldhulpdienstverlening. Door jouw inspirerende voorbeeld ontwikkelen buurtteams zich nog verder door tot het eerste go-to punt ook voor de lokale kleine of zelfstandige ondernemer met vragen.

Op te leveren resultaat
Maak na afstemming over de te realiseren situatie een projectplan inclusief kosten, doorlooptijden en objectief meetbare mijlpalen. Prioriteer de voorgestelde acties en benoem kansen en bedreigingen. Vul het plan aan met een afstemmingvoorstel. Breng je voorstel in ter bespreking en accordering. Maak schriftelijk verslag van de gemaakte afspraken.

Afstemming
Je rapporteert over de voortgang aan de teammanager Team Zelfstandigen 1. Dit doe je op eigen initiatief en je zorgt dat je tenminste maandelijks elkaar treft om de voortgang te bespreken. Plan tijdig de bespreking in van jouw analyse en van je PvA. Benoem vooraf schriftelijk de bespreekpunten en bevestig achteraf tenminste de besproken risico’s per email.

Gemeentelijke organisatie
Met ruim 18.000 collega's zorgen we ervoor dat Amsterdam een aantrekkelijke hoofdstad is en blijft. Waar het fijn is om te wonen, te werken en naar school te gaan. Met ruimte voor ondernemers en bezoekers. Werken voor Amsterdam betekent bijdragen aan iets groots. Aan groei, veiligheid, ontwikkeling, gezondheid. Van de stad, van Amsterdammers. Daarmee geven wij Amsterdam door; aan de toekomst, aan volgende generaties. We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega's zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen
collega's, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad.
Lees meer over de organisatiestructuur van de gemeente Amsterdam.

De opdrachtgever(s)
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/

Bij de directies Werk, Participatie en Inkomen (WPI) werken 2000 professionals die denkend vanuit de toegevoegde waarde voor Amsterdammers, dienstverlening op maat leveren. Inkomensconsulenten, klantbegeleiders Werk, handhavers, jobcoaches en schuldhulpverleners werken multidisciplinair en gebiedsgericht samen aan de opgaven die spelen binnen de verschillende stadsdelen. Ter realisatie van de doelstellingen van de nauw samenwerkende directies is het van belang om zo wendbaar mogelijk te blijven in het krachtenveld van onder andere de telkens wijzigende regelgeving, veranderende doelgroepen en aanscherpende wensen van het bestuur in combinatie met de ontwikkelingen en mogelijkheden van de technologie en de gekozen samenwerkingen. Bij de afdeling Ondersteuning Ondernemers werken circa 40 enthousiaste en betrokken adviseurs waaronder een 8-tal met specialisatie Schuldhulpverlening. Zij zetten zich met volle energie en passie in voor de opgaven in onze stad. Teamspirit en collegialiteit zijn sleutelwoorden.

Vragen over een aangeboden zzp'er
Amsterdam heeft beheersmaatregelen genomen om te voldoen aan de wet DBA. Deze houden onder meer in dat overeenkomsten van opdracht met een zzp'er in beginsel worden gesloten voor maximaal 12 maanden en dat deze zzp'er vervolgens 6 maanden na einde van de laatste overeenkomst van opdracht niet in aanmerking kan komen voor een nieuwe vergelijkbare opdracht.

Biedt u een zzp'er aan voor deze opdracht, al dan niet als intermediair?

Kennis

  • Eis - CV toevoegen
    U voegt het cv toe van de kandidaat. Het cv is opgesteld in het Nederlands en is maximaal 5 A4 groot.
    Als een cv meer dan 5 A4 omvat worden alleen de eerste 5 A4 meegenomen in de beoordeling.
    Het cv dient enkel en alleen ter verificatie van de bij de eisen en wensen gegeven antwoorden.
    Als het cv niet overeenkomt met de door u gegeven antwoorden kan de gemeente Amsterdam besluiten uw offerte af te wijzen.

  • Eis - Kennis
    De aangeboden kandidaat beschikt over tenminste een HBO niveau in de richting bedrijfskunde en/of juridische dienstverlening. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.

  • Eis - Toevoegen motivatie
    Geef in maximaal 1 A4 aan waarom uw kandidaat de meest geschikte is voor deze opdracht. Uw motivatie zal worden besproken tijdens het interview, indien de kandidaat hiervoor wordt uitgenodigd.

  • Wens - Kennis
    De aangeboden kandidaat heeft recent inzicht in de sociale kaart van Amsterdam.
    Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.

Ervaring

  • Eis - Werkervaring
    De aangeboden kandidaat beschikt door opleiding of door werkervaring om bedrijfsgegevens van zelfstandige en kleine ondernemers te lezen, te interpreteren en om hierover het gesprek aan te gaan.

    Dit dient duidelijk te blijken uit de motivatie.

  • Eis - Werkervaring
    De aangeboden kandidaat beschikt over minimaal 1 jaar recente (gedurende de afgelopen 3 jaar) werkervaring met het begeleiden van klanten in (schuldhulp) trajecten binnen het sociaal domein.

  • Eis - Werkervaring
    De aangeboden kandidaat beschikt over minimaal 1 jaar recente (gedurende de afgelopen 3 jaar) werkervaring in het voeren van gesprekken met klanten om hen te adviseren, dan wel tot een oordeel te komen.

  • Eis - Beschikbaarheid
    De aangeboden kandidaat is in staat om tenminste op de maandag, dinsdag en de vrijdag fysiek vanuit de Amsterdamse locaties werken.

  • Wens - Werkervaring
    De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare recente (gedurende de afgelopen 3 jaar) ervaring op het gebied van advisering rond schuldhulpverleningsvraagstukken.

    Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Hibo Abdi via hibo.abdi@kbenp.nl of via 06 433 634 42

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Susan Peschier via 06 43 36 34 42 / susan.peschier@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Susan Peschier
Susan Peschier
Opdracht Adviseur
Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.