thumbnail
Medewerker Vroegsignalering schuldhulpverlening

Gemeente Amstelveen

Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen, Nederland

Sociaal Domein
Sluit over 25 dagen
59
32 Noord-Holland

Publicatiedatum:

03-08-2022

Sluitingsdatum:

05-09-2022

Begindatum:

03-10-2022

Einddatum:

28-02-2023

Functiebeschrijving
De afdeling Sociale Voorzieningen richt zich op de gebieden Wmo, bijzondere bijstand en minimaregelingen, urgente woonzaken en Schuldhulpverlening. Klanten worden professioneel ondersteund op weg naar zelfontplooiing, zelfstandigheid en onafhankelijkheid, zodat men weer kan participeren in de samenleving. I.v.m. piekwerkzaamheden zijn wij tijdelijk op zoek naar een medewerker vroegsignalering.

Als medewerker vroegsignalering ga je op signalen van beginnende schulden af. Je bent het gezicht van de gemeente en weet inwoners die dat nodig hebben ervan te overtuigen iets aan hun situatie te doen. Je biedt de eerste hulverlening zelf maar schakelt zo nodig tijdig met het team schuldhulpverlening.  Wij voeren de vroegsignaleringswerkzaamheden uit in een sub team binnen schuldhulpverlening. Wij streven ernaar zoveel mogelijk persoonlijk contact te hebben met de aangemelde inwoners. Dat betekent dat een redelijk deel van je werk buiten het gemeentehuis plaatsvindt.

De opdracht loopt tot 28 februari 2023. Er is een mogelijkheid tot verlenging. Deze verlenging wordt voor afloop van de opdracht besproken en de exacte duur is nu nog niet bekend. Indien t.z.t. mogelijk en gewenst, bestaat de optie om de kandidaat na 1 jaar inhuur kosteloos over te nemen. De leverancier gaat hier automatisch mee akkoord bij het aanbieden van een kandidaat.

Kandidaatomschrijving

 • Een afgeronde HBO opleiding.

 • Globale kennis van het schuldhulpverleningstraject.

 • Zeer goede gespreksvaardigheden.

 • Kennis van de sociale kaart.

 • Een geldig B-rijbewijs.

 • Ervaring met hulpverlening aan klanten met psychosociale problematiek.

 • Ervaring met RIS Inforing is een pré.

Competenties

 • Klantgericht.

 • Resultaatgericht.

 • Betrouwbaar.

 • Analytisch vermogen.

 • Inlevingsvermogen.

 • Zelf reflecterend vermogen.

 • Goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid.

Referentie
Het checken van referenties kan onderdeel zijn van de procedure. Bij de gevraagde werkervaring, onder het onderdeel ‘eisen’, is het opgeven van een referentie vereist.
Onder een referentie wordt het volgende verstaan: de naam en contactgegevens van een teamleider/leidinggevende van een recente opdrachtgever, die relevant is voor de uitgevraagde opdracht, zoals opgesteld door Gemeente Amstelveen.

VOG
Iedereen die bij de gemeente Amstelveen of Aalsmeer komt werken moet vóór aanvang van zijn werkzaamheden een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. De gemeente geeft aan waarop gescreend moet worden door het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent Gedrag. Dit is afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden. De gemeente stuurt de nieuwe collega een e-mail met een link waarmee hij/zij de nieuwe aanvraag voor een VOG af kan ronden. Kosten van de aanvraag kunnen worden gedeclareerd bij de Gemeente Amstelveen.

Interviewplanning

De top 3 van kandidaten wordt door de gemeente Amstelveen uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. De gesprekken worden gevoerd op kantoor op dinsdag 13 september om 14.00 uur, om 14.45 en om 15.30. De aangeboden kandidaat dient op dit tijdstip beschikbaar te zijn.

Toelichting op rooster
Minimaal 24 uur per week inzetbaar.

Dienstencategorie
Diensten voor plaatsing van personeel en personeelsverschaffing

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Medewerker Vroegsignalering schuldhulpverlening die deze organisatie zoekt?