thumbnail
thumbnail

Gebiedsregisseur - fysiek domein (SO24-1351)

Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
135
32 Noord-Holland

Begindatum:

5 aug 2024

Einddatum:

1 feb 2025

Uren per week:

32

Publicatiedatum:

5 jul 2024

Amstelveen (en Aalsmeer zijn) is een ambitieuze ontwikkelgemeente(s). Het groene karakter van de gemeente(s) wordt door de inwoners gewaardeerd en het voorzieningenniveau is hoog. Dat willen we graag zo houden.

Schiphol geeft serieuze beperkingen en bereikbaarheid is als vanzelfsprekend een hot issue. (Amstelveen groeit naar de 110.000 inwoners voornamelijk door binnenstedelijke herontwikkelingsprojecten. Om de regio in de toekomst goed bereikbaar te houden wordt, door Rijkswaterstaat, gewerkt aan de verbreding en verdieping van de A9 met drie overkappingen. Zo wordt daarnaast ook onderzocht naar gebiedsontwikkeling  rondom Kronenburg en houdt zich bezig met complexe vraagstukken rondom woningprogramma, beschikbaarheid van bestaande locatie en verschillende doelgroepen van tijdelijke huisvesting.   

De ervaren gebiedsregisseur concentreert zich op de complexe en grote vraagstukken van leefbaarheid, verduurzaming en toekomst gerichte doelen rondom het ruimtelijke gebied. Waarbij de verschillende facetten van het samenbrengen van ruimtelijke en maatschappelijke aspecten vertaald worden naar project opdrachten.

Je bent de schakel tussen het bestuur, marktpartijen en de ambtelijke organisatie. Je bent verantwoordelijk voor de complexe en grote projecten binnen de projectenportefeuille.

Je bent betrokken bij verschillende projecten met als voornaamste taak het aansturen van de projectmanagers. Je bent in staat om projecten te definiëren die uitgevoerd kunnen worden. Je bewaakt de ruimte waarbinnen projectmanagers slagvaardig kunnen handelen en je voorziet hen van strategische sturing, coaching en heldere kaders.

Wij zijn op zoek naar een ervaren gebiedsregisseur, om voor dit grootschalige project, het openbaar ruimtelijke aspect en het maatschappelijke belang samen te brengen. Naast een technische opgave betreft het hier ook een maatschappelijk belang, waarbij de ontwikkeling van de openbare ruimte een toegevoegde waarde voor de stad moet zijn. Wij zijn op zoek naar een ervaren gebiedsregisseur. De ervaren gebiedsregisseur  is werkzaam voor de afdeling Stedelijke Ontwikkeling.

Interne inzet vanuit de lijnorganisatie gaat in overleg met de teamleiders/coördinatoren. Je bent het escalatieniveau voor projectmanagers en eerste aanspreekpunt voor het college. Je bent vindbaar en aanspreekbaar voor de bestuurlijk opdrachtgever. Je bent verantwoordelijk voor het creëren van (bestuurlijk) draagvlak Je voelt dat je succesvol bent als door jouw sturing de projecten gerealiseerd worden binnen de gestelde termijnen en de beleidsmatige kaders.  Verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van het ambtelijk opdrachtgeverschap is voor jou een vanzelfsprekendheid. Daarbij lever je jouw bijdrage aan de verdere professionalisering van de manier van werken binnen de organisatie. Je legt direct verantwoording af aan het afdelingshoofd van Stedelijke Ontwikkeling. De verantwoordelijkheid voor personeel, organisatie en dagelijkse aansturing van de projectmanagers ligt bij de teamleider projectmanagement, planeconomie en grondzaken.

De opdracht is voor minimaal 6 maanden  en er is een mogelijkheid tot verlenging met 7 x 6 maanden.  Deze verlenging wordt voor afloop van de opdracht besproken en de exacte duur is nu nog niet bekend. Kandidaten met een beschikbaarheid van minimaal 30 uur per week zijn welkom om te reageren.

Kandidaatomschrijving

 • Heeft academisch werk- en denkniveau. Je hebt een afgeronde WO-opleiding. 

 • Heeft minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring als Gebiedsregisseur of leidinggevende ervaring met projectmanagement binnen de ruimtelijke en stedelijke ontwikkeling in de afgelopen 7 jaar.

 • Ervaring als Gebiedsregisseur binnen een 100.000+ gemeentelijke organisatie is een pré.

 • Heeft minimaal 5 jaar ervaring met complexe projecten- en gebiedsontwikkelingen in een politiek gevoelige omgeving in een gemeente groter dan 50.000 inwoners in de afgelopen 10 jaar.

 • Heeft aantoonbaar inhoudelijke ontwikkelingskennis van complexe gebiedsontwikkelingen.

 • Heeft een goed ontwikkeld reflecterend en analytisch vermogen.

 • Heeft er plezier in om in een politiek sensitieve omgeving te acteren.

 • Heeft ervaring met en plezier in het managen van complexe vraagstukken. 

 • Is gedreven, innovatief en positief ingesteld en kan anderen inspireren.

 • Is flexibel en durft beslissingen te nemen en overziet vooraf de consequenties.

 • Heeft affiniteit met technische aspecten en constructies van de weg.


Competenties

 • Bestuurlijke sensitiviteit

 • Analytisch vermogen

 • Doorzettingskracht

 • Samenwerken

 • Organisatiegericht

 • Besluitvaardigheid

Bovenstaande competenties worden tijdens het gesprek beoordeeld door de gemeente.

De AA-organisatie wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Daarom bieden wij ruimte aan iedereen en zetten wij de diversiteit van onze collega’s in om de beste resultaten te behalen voor onze organisatie en de inwoners van Amstelveen en Aalsmeer. Talent als basis, diversiteit als kracht. Vanuit deze visie staan al onze vacatures open voor iedereen.


Referentie
:
Het checken van referenties kan onderdeel zijn van de procedure. Bij de gevraagde werkervaring, onder het onderdeel ‘eisen’, is het opgeven van een referentie vereist. Onder een referentie wordt het volgende verstaan: de naam en contactgegevens van een teamleider/leidinggevende van een recente opdrachtgever, die relevant is voor de uitgevraagde opdracht, zoals opgesteld door Gemeente Amstelveen.


VOG
:
Iedereen die bij de gemeente Amstelveen of Aalsmeer komt werken moet vóór aanvang van zijn werkzaamheden een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. De gemeente geeft aan waarop gescreend moet worden door het Centraal Orgaan Verklaring Omtrent Gedrag. Dit is afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd gaan worden. De gemeente stuurt de nieuwe collega een e-mail met een link waarmee hij/zij de nieuwe aanvraag voor een VOG af kan ronden. Kosten van de aanvraag kunnen worden gedeclareerd bij de Gemeente Amstelveen.

Interviewplanning

De top 3 van kandidaten wordt door de gemeente Amstelveen uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. De gesprekken vinden plaats op dinsdag 23 juli tussen 9.00 en 13.00 uur. De gesprekken vinden online via Teams plaats. Indien u een kandidaat voorstelt, verzoeken wij u ervoor te zorgen dat deze beschikbaar is om dit tijdstip.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 / sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Sybren Hindriks
Sybren Hindriks
Opdracht Adviseur

Ben jij de Gebiedsregisseur - fysiek domein (SO24-1351) die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.