thumbnail
thumbnail
Gedragswetenschapper Veilig Thuis

(DASTwente) Samen Twente

Nijverheidstraat 30, 7511 JM Enschede, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Overijssel

Begindatum:

15 dec 2022

Einddatum:

30 jun 2023

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

17 nov 2022
Gedragswetenschapper Veilig Thuis Twente (24 tot 36 uur per week)
Als gedragswetenschapper bij Veilig Thuis (her)ken je alle vormen van kindermishandeling, huiselijk geweld en ouderenmishandeling. Je handelt vanuit een wetenschappelijk visie en biedt ondersteuning bij het creëren van veiligheid, het doorbreken van geweldspatronen en de inzet van risico gestuurde- en herstelgerichte zorg.

Als gedragswetenschapper lever je een belangrijke inhoudelijke bijdrage aan de uitvoering van de taken van Veilig Thuis. In multidisciplinair teamverband lever je een bijdrage aan veiligheids- en risicotaxatie, veiligheidsbeoordeling, besluitvorming en onderzoeken van binnengekomen meldingen waarbij sprake is van (vermoedens van) kindermishandeling, huiselijk geweld en ouderenmishandeling. In complexe casuïstiek sluit je desgevraagd aan bij gesprekken met betrokkenen en professionals. Tevens kan er een beroep worden gedaan op jou als gedragswetenschapper in het kader van psychodiagnostisch onderzoek of het voeren van specialistische kindgesprekken (NICHD). Hierbij kan gedacht worden aan intelligentieonderzoeken en uitvoering van psychoseksuele screening bij kinderen. Je levert een bijdrage aan de deskundigheidsbevordering van betrokken collega’s. Je initieert verbeteringen en ontwikkelingen (waaronder methodiek).

Daarnaast werk je voor een bepaald aantal uren voor de gemeenten in de regio ter advisering en ondersteuning van medewerkers in de sociale teams op het gebied van jeugdzorg en volwassenzorg

Wij vragen
 • Een afgeronde academische opleiding orthopedagogiek of psychologie is een pré of overige relevante academische opleiding (eis);
 • Enige jaren relevante werkervaring in bijvoorbeeld de jeugdzorg, volwassenen-GGZ, -ouderenzorg, of in de strafketen;
 • BIG- en/of SKJ-registratie (eis); een aantekening diagnostiek NIP of NVO is een pré;
 • Kennis van:
  • (erkende) therapeutische (crisis-)interventies, diagnostiek en behandelmethoden;
  • gedragsproblemen en –stoornissen;
  • huiselijk geweld en kindermishandeling en de gevolgen van dergelijke problematiek op het cliëntsysteem en het individu;
  • de sector en de daarbij betrokken zorg- en strafketen;
  • en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen en het landelijke beleid HG/KM;
  • Drang en Dwang kader.
Jouw werkomgeving
Ons kantoor is gevestigd in Enschede, op een toplocatie midden in het centrum. VTT bestaat uit een multidisciplinair team, met gedragswetenschappers en vertrouwensartsen. Dit team is ondersteunend aan de maatschappelijk werkers die in drie verschillende teams (Frontoffice, backoffice en crisisdienst)  verantwoordelijk zijn voor het primair proces. Daarnaast is er een team cliëntenadministratie en het managementteam bestaat momenteel uit drie teamleiders en één manager.

Veilig Thuis Twente: de schakel tussen inwoner en hulpverlening
Een veilig thuis voor iedereen in Twente: daarvoor maken we ons hard bij Veilig Thuis Twente. Wij zijn geen doorsnee hulpverleningsorganisatie; wij geloven dat de zachte kant veel beter werkt als de zakelijke kant op orde is. Veilig Thuis Twente bestaat uit een groep eigenzinnige en bevlogen professionals die dag en nacht klaarstaan om te reageren op meldingen van huiselijk geweld, kinder- en ouderenmishandeling. Je begrijpt: als je bij ons aan de slag gaat, kom je terecht in een organisatie met een belangrijke maatschappelijke opdracht. En krijg je een uitdagende baan met de garantie dat geen dag hetzelfde is. Dat is soms leuk, soms spannend, soms lastig, maar áltijd noodzakelijk. Daarom is het belangrijk dat je toegankelijk, duidelijk en empathisch bent en tegelijkertijd zakelijkheid kunt tonen en sterk bent in afbakenen en begrenzen. Onze ruim zeventig medewerkers staan centraal in onze organisatie. Wij investeren in duurzame inzetbaarheid. Zodat we iedereen in Twente een veilig thuis kunnen bieden.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Gedragswetenschapper Veilig Thuis die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.