thumbnail
Financieel adviseur sociaal / participatie

(DASTwente) Gemeente Hengelo

Burgemeester Jansenstraat 1, 7551 EB Hengelo, Nederland

Beleidsadvies
Sluit vandaag
Geen maximum
32 Overijssel

Publicatiedatum:

07-05-2022

Sluitingsdatum:

20-05-2022

Begindatum:

01-06-2022

Einddatum:

31-12-2022

Uren per week:

32
Tijdelijke financieel adviseur sociaal domein


Rol
Financieel adviseur sociaal domein

Startdatum
z.s.m.

Einddatum
6 maanden na start

Optie tot verlenging
Ja  

Uren per week
32-36 uur per week

Aanvraag reden opmerkingen
Centraal gelegen in Twente ligt Hengelo, een stad met 80.000 inwoners en veel evenementen. Hengelo is een stad in beweging die hard werkt aan haar toekomst, zoals de binnenstad en de transformatie van het sociaal domein.
 
De 750 medewerkers van de gemeente Hengelo werken met inzet en ambitie voor de Hengelose inwoners en bedrijven. Dat doen zij vanuit de leidende motieven persoonlijk, respectvol, duidelijk en betrouwbaar. Dat is de wijze waarop de gemeente vanuit houding en gedrag haar dienstverlening vormgeeft en hoe men daarin met elkaar samenwerkt.

Binnen het team Financiën is een tijdelijke vacature ontstaan voor een Financieel adviseur in het sociaal domein.

Het team Financiën valt onder de afdeling Financiën, Advies en Control. Het team zet zich in voor een effectieve en efficiënte inzet van de (financiële) middelen, zorgt ervoor dat de administratie op orde is, levert professioneel en betrouwbare dienstverlening en werkt daarmee aan een financieel gezond Hengelo. Dit doen we met circa 30 medewerkers.
 
De sector bedrijfsvoering, waarvan het team Financiën onderdeel is, wil een betrouwbare en kritische gespreks- en businesspartner zijn voor de organisatie, waarbij integraal werken en de basis op orde belangrijke voorwaarden zijn die verder ontwikkeld dienen te worden.

Wat ga je doen?
Je bent aanspreekpunt voor vragen op gebied van financiën, planning & control en adviseringsvraagstukken binnen het sociaal domein van gemeente Hengelo. Binnen dit domein adviseer je samen met je collega’s op proactieve wijze op financieel gerichte vraagstukken en de P&C-cyclus. Je kunt het verhaal achter de cijfers goed uitleggen. Je overziet de belangrijkste ontwikkelingen binnen je portefeuille en vanuit dit overzicht bewaak je de kwaliteit van de uitvoering van de begroting en verlies je bij de advisering de bestuurlijke verhouding, politieke context en de gevolgen op de bedrijfsvoering niet uit het oog. Ook signaleer, analyseer en adviseer je over risico’s, ontwikkelingen en wijzigingen in beleid op zowel inhoudelijk als financieel gebied.

Als adviseur ben je sparringpartner en vraagbaak voor meerdere collega’s, waaronder ook de andere financieel adviseurs. Samen zetten jullie de lijnen uit, bewaken jullie de voortgang en maken jullie de nodige keuzes. Je geeft (on)gevraagd advies, bent in staat opbouwende feedback te geven en bouwt op een coachende wijze voort aan relaties. Je helpt je collega’s bij inhoudelijke vraagstukken en draagt bij aan een integrale advisering.

Daarnaast moet de ingezette lijn binnen team Financiën, waarbij er van de medewerkers een proactieve houding, eigen verantwoordelijkheid en persoonlijk leiderschap wordt gevraagd, verder worden doorgezet. Als adviseur lever je een bijdrage aan deze ontwikkeling, ben je alert op kansen en draag je bij aan de doorontwikkeling van het financiële beleid van de gemeente.Wij vragen
Je bent een vernieuwende, zelfstandige en daadkrachtige persoonlijkheid, die in een sfeer van goede harmonie resultaten boekt. Je vindt het leuk om samen met je collega’s te werken aan integrale en gedegen adviezen en P&C-producten. Je bent resultaatgericht en staat stevig in je schoenen. Daarnaast durf je kritisch te zijn, heb je een natuurlijk overwicht, laat je je niet leiden door de ‘gevestigde orde’ en beschik je over een gezonde dosis nieuwsgierigheid.

Je hebt ervaring in het sociaal domein en bent onder meer bekend met ontwikkelingen in het voorliggend veld, jeugd en WMO. Samen met je collega’s ben je in staat een breed beeld te vormen over wat er gebeurt en wat nodig is binnen het sociaal domein. Als adviseur kun jij je zowel dienstverlenend als onafhankelijk opstellen en bewaak je de balans tussen de wensen en ambities van het primaire proces en de wettelijke en concernkaders. Ook draag je als financieel expert bij aan het verbeteren van de sturing op en beheersing van het sociaal domein, o.a. door business cases door te rekenen en getroffen maatregelen meetbaar te maken.

Je hebt een afgeronde hbo of wo opleiding op financieel/(bedrijfs)economisch of bestuurskundig gebied, aangevuld met minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare (financiële) advies functie in dezelfde sector/gemeentelijke overheid.
 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek je droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je opnemen. Na (telefonisch) contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Financieel adviseur sociaal / participatie die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.