thumbnail
Beleidsadviseur jeugd

(DASTwente) Gemeente Hengelo

Burgemeester Jansenstraat 1, 7551 EB Hengelo, Nederland

Sociaal Domein
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
24 Overijssel

Publicatiedatum:

20-06-2022

Sluitingsdatum:

30-06-2022

Begindatum:

11-07-2022

Einddatum:

14-10-2022

Uren per week:

24
Ben jij een echte verbinder, heb je kennis van en ervaring binnen de jeugdzorg en ben je altijd op zoek naar (nieuwe) mogelijkheden? Lees dan verder; wellicht zoeken we jou!

Omdat een van onze collega’s intern een nieuwe uitdaging heeft gevonden, zijn wij met spoed op zoek naar een (24 tot 36 uur per week)

Wat ga je doen?
Als beleidsadviseur jeugd heb je een initiërende rol op het gebied van jeugdzorg en een verbindende rol tussen beleid en uitvoering. Je komt te werken in het team Sociaal Domein binnen de afdeling Maatschappelijke Strategie & Ontwikkeling. Je werkt in de dagelijkse praktijk nauw samen met beleidsadviseurs met aandachtsgebied jeugd en de opgavecoördinatoren van programma Sociaal Domein. Je vervult een brugfunctie tussen beleid en uitvoering waarbij je een sterk oog hebt voor wat nodig is om de uitvoering te versterken en te faciliteren.


De functie bevat onder andere de volgende werkzaamheden:
 • Je levert een bijdrage aan de beleidsontwikkeling op het gebied van jeugdhulp, specifiek op gericht op preventie.
 • Je bent accounthouder van verschillende organisaties die actief zijn in het werkveld preventie bij de doelgroep jeugd.
 • Je adviseert management en bestuur over beleidsmatige aspecten op complexe terreinen van de jeugdhulp in samenhang met andere vakgebieden, zowel intern als extern georiënteerd.
 • Je denkt en helpt mee bij het ontwikkelen van interventies om meer grip te krijgen op de uitgaven van het sociaal domein
 • Je analyseert en interpreteert data ter advisering van het management.
 • Je hebt een signaalfunctie en van daaruit geef je gevraagd en ongevraagd advies.

Wie ben jij?
Jij denkt vanuit de inwoner en vertaalt dit door in voorstellen en acties. Je houdt van het werken zonder over veel kaders te beschikken en je ziet kansen waar je proactief op in wilt spelen. Je werkt zelfstandig, waarbij je in goed overleg met jouw directe collega’s proactief opereert. Je bent resultaatgericht en een natuurlijke verbinder. Jij haalt er voldoening uit om binnen spanningsvelden een optimaal resultaat te bereiken met draagvlak van alle belanghebbenden.

Jij bent denker en doener en weet je creativiteit in te zetten om met beperkte middelen te werken aan concrete oplossingen. Strategisch, tactisch en operationeel, jij beseft dat dit de pijlers zijn van goed werkend beleid.

Daarnaast vragen wij:
 • HBO-/WO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 1 jaar ervaring als adviseur in het sociaal domein;
 • Kennis en ervaring van binnen het jeugddomein in de volle breedte en je bent op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van jeugd;
 • Ervaring met schrijven van beleidsadviezen;
 • Een sterk politiek-bestuurlijk bewustzijn;
 • je bent in staat om snel jouw eigen interne en externe netwerk op te bouwen;
 • je bent een teamspeler met sterke communicatieve vaardigheden, zowel in samenwerking met directe collega’s als partners als bestuurders;
 • kennis van en werkervaring met jeugdhulp is een pré.

Waar ga je werken?
De gemeente Hengelo is volop in beweging en werkt hard aan haar toekomst, zoals de binnenstad en de transities in het sociaal domein. Deze ontwikkelingen vragen om een zelfbewuste en wendbare organisatie. De 750 medewerkers werken met inzet en ambitie voor de Hengelose inwoners en bedrijven. Dat doen we vanuit vier leidende motieven die richting geven aan hoe wij het werk doen: persoonlijk, betrouwbaar, duidelijk en respectvol.


Enthousiast geworden?
Reageer dan uiterlijk 1 juli a.s. en maak in jouw reactie duidelijk waarom jij de geschikte persoon bent voor deze functie. De gesprekken staan gepland op woensdag 6 juli.

Wil je eerst meer weten over de functie? Bel dan met Erik van de Peppel (teammanager sociaal domein a.i.) tel. 0622926735. 
 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Beleidsadviseur jeugd die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.