thumbnail
thumbnail
Projectleider actualisatie Integraal Veiligheidsprogramma

(DASTwente) Gemeente Haaksbergen

Blankenburgerstraat 28, 7481 EB Haaksbergen, Nederland

Project- en Programmamanagement
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
24 Overijssel

Publicatiedatum:

10-03-2023

Sluitingsdatum:

20-03-2023

Begindatum:

20-03-2023

Einddatum:

20-09-2023

Projectleider actualisatie Integraal Veiligheidsprogramma (IVP)
24 uur per week voor de duur van een half jaar

Het integraal veiligheidsprogramma
Het veiligheidsdomein binnen onze gemeentelijke organisatie is een dynamische omgeving. Het hebben van regie valt of staat met het hebben van een plan, in dit geval een integraal veiligheidsprogramma (IVP). Met een vastgesteld veiligheidsbeleid is de gemeente, samen met haar partners, beter in staat concrete stappen te nemen om onveiligheid te bestrijden. De looptijd van het huidige IVP is verlopen en er moet een nieuw IVP opgesteld worden. Als projectleider actualisatie IVP ga jij ervoor zorgen dat er een nieuw integraal veiligheidsprogramma wordt vastgesteld.

Wat ga je doen?
Recent heeft de gemeenteraad van Haaksbergen de startnotitie vastgesteld. De startnotitie beschrijft het proces waarlangs het nieuwe IVP tot stand komt. We maken hierbij zoveel mogelijk gebruik van het Kernbeleid Veiligheid van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Nog meer als voorgaande jaren zal dit een proces zijn waarin participatie een groot onderdeel vormt. Met het vaststellen van de startnotitie is fase 1 (de opstart) bijna afgerond. Ben jij degene die als projectleider actualisatie IVP het vervolg oppakt?

Aan de hand van de startnotitie ga jij aan de slag om het nieuwe IVP op te stellen. Je legt hierbij verantwoording af aan het bestuur (het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad) en de ambtenaar integrale veiligheid(zorg) en rampenbestrijding (de IVZ-er) en werkt ook nauw samen met deze laatstgenoemde. Je gaat het IVP schrijven, organiseert bijeenkomsten en legt daarmee contacten met alle belanghebbenden. Je weet de rode draad te halen uit de input die je krijgt van onze inwoners, ondernemers, verenigingen en partners uit de veiligheidsketen.

Wie ben jij?

  • Je hebt een HBO-/WO werk- en denkniveau;

  • Je hebt organisatietalent. Je bent goed in het organiseren van bijeenkomsten en het begeleiden van een participatietraject;

  • Je hebt ervaring met het schrijven van een uitvoerbaar beleidsplan en advisering hierover aan het bestuur;

  • Je kunt goed samenwerken. Je werkt nauw samen met de ambtenaar integrale veiligheid(szorg) en rampenbestrijding en de medewerker inwonersbetrokkenheid.

  • Je hebt affiniteit en/of ervaring met het veiligheidsveld, het kernbeleid veiligheid van de VNG en kan participatietrajecten begeleiden;

  • Je hebt bestuurlijke sensitiviteit en werkt makkelijk samen met verschillende partners uit de veiligheidsketen en maatschappelijke partners;

  • Je weet de belangen en input van maatschappelijke partners te wegen en samen te vatten om te komen tot een breed gedragen IVP.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Projectleider actualisatie Integraal Veiligheidsprogramma die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.