thumbnail
Teamleider Bedrijfsvoering

(DASTwente) Gemeente Borne

Rheineplein 1, 7622 DG Borne, Nederland

Overig
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Overijssel

Publicatiedatum:

18-06-2022

Sluitingsdatum:

27-06-2022

Begindatum:

01-07-2022

Einddatum:

31-05-2023

Uren per week:

36
Smaken de ingrediënten sturen, inspireren en ontwikkelen voor jou naar meer? Ben jij een teamspeler met een duidelijke visie op moderne bedrijfsvoering en weet je je medewerkers hierin mee te nemen en te ontwikkelen? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren!

De gemeente Borne is op zoek naar een:

Teamleider Bedrijfsvoering  
32 - 36 uur per week

Borne investeert in de interne dienstverlening (bedrijfsvoering), zodat deze toekomstgericht en wendbaar is en gemakkelijk kan inspelen op de dynamiek van de samenleving. In Borne stellen wij de samenleving centraal. Dat vertalen wij in de aansturing en inrichting van onze organisatie, het team Bedrijfsvoering is daarbij een verbindende schakel. Ga jij dit inhoud en vorm geven?

Wat ga je doen als teamleider bedrijfsvoering?
Als teamleider Bedrijfsvoering ben je verantwoordelijk voor de efficiënte inrichting en organisatie van de bedrijfsvoering. Het team Bedrijfsvoering bestaat uit de onderdelen financiën, HR, ICT, inkoop, juridische zaken en kwaliteit & control. Jij vormt samen met de gemeentesecretaris/algemeen directeur en vijf teamleiders het managementteam van onze organisatie. Als lid van het MT handel je vanuit het bredere organisatieperspectief en ben je ook inzetbaar op organisatievraagstukken.
Je bent verantwoordelijk voor de interne dienstverlening en je weet op inspirerende wijze je medewerkers van het team aan te sturen en mee te nemen in de ontwikkeling van het team Bedrijfsvoering naar enerzijds een faciliterend team richting de lijn en anderzijds een adviserend team richting de directie en het bestuur.

Als onze toekomstige teamleider bedrijfsvoering…..
 • Opereer je op WO werk- en denkniveau, met affiniteit met de betreffende taakgebieden van het team. Meer diepgaande kennis van gemeentelijke financiën en/of I&A is een pré;
 • Ben je medeverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en effectiviteit van de organisatie en heb je een duidelijke visie op de inrichting en organisatie van de interne dienstverlening;
 • Ben je een strategische gesprekspartner voor bestuur, directeur, managementteam en eventuele externe partners op inhoud en proces;
 • Ben je een teamplayer in het MT en tegelijkertijd stimuleer je je medewerkers om initiatief en verantwoordelijkheid te nemen. Daarbij heb je oog voor de bestuurlijke prioriteiten en de haalbaarheid in de organisatie;
 • Ben je een warme persoonlijkheid;
 • Ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de interne dienstverlening en bevorder je de consistentie tussen de onderdelen in je team;
 • Ben je mede verantwoordelijk voor de beheersing (planning & control) van de organisatie en de advisering over de inzet van financiële middelen.
 • Vertegenwoordig je de gemeente in het Twentse Platform directeuren Bedrijfsvoering.

Als teamleider heb je het vermogen om…  
 • Je visie op bedrijfsvoering voor de langere termijn te vertalen naar concrete plannen;
 • Koersvast en daadkrachtig te handelen binnen deze visie en zet je je kennis en ervaring in;
 • Ambtelijke en bestuurlijke processen te combineren in integrale advisering van je team;
 • Je flexibel en proactief op te stellen binnen de dynamiek van de organisatie;
 • Oog te hebben voor de ambities van je medewerkers en ze ruimte te geven deze te ontwikkelen.

Doorontwikkeling van het team door
a. borgen van afspraken
b. analyseren en stroomlijnen van processen
c. duidelijke taakverdeling / functieomschrijving voor medewerkers passend binnen het functiehuis
d. invulling geven aan het doel: faciliterende bedrijfsvoering
                -  Leiding pakken en sturing geven
                - planmatig en gestructureerd werken implementeren
                - essentiële bijdrage leveren aan de doorontwikkeling van de organisatie in algemene zin
                - verkennen en waar mogelijk realiseren van samenwerkingsverbanden of uitbesteding van

Kwetsbare taken
Al met al een stevige opdracht voor een zeer ervaren en pittige manager bedrijfsvoering.
 • Ervaring bij gemeenten is een must.
 • Inhoudelijke sparringpartner voor financien en I&A.
 • Persoonlijkheid: een doener, krijgt zaken voor elkaar, politiek bestuurlijk sensitief, warme persoonlijkheid die ook duidelijk is. Kan snel schakelen tussen strategie, tactiek en operatie. Heeft oog voor individuele medewerkers, geeft zorg waar nodig. Werkt vanuit vertrouwen en coacht de medewerkers richting eigenaarschap.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Teamleider Bedrijfsvoering die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.