thumbnail
thumbnail

Juridisch Adviseur

Ganzenmarkt 1, 7571 CD Oldenzaal, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Overijssel

Begindatum:

1 jun 2023

Einddatum:

31 dec 2023

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

26 mei 2023
Het domein Ruimte speelt een cruciale rol in het realiseren van onze visie. Zij zijn verantwoordelijk voor het opstellen van bestemmingsplannen, de aanleg van straten, wegen, voetpaden en fietsroutes, en het beheer en onderhoud van de openbare ruimte, gemeentelijke gebouwen, sportaccommodaties en het inzamelen van huishoudelijk afval. Hierbij staat dienstverlening, duurzaamheid en financiële verantwoordelijkheid centraal. Binnen het team ontwikkeling, werken ca. 40 mensen op het gebied van grondzaken, vergunningverlening, ruimtelijke ontwikkeling (duurzaamheid, mobiliteit, wonen, stedenbouw, economische zaken, etc.) en juridische zaken. Allen met één doel: het aantrekkelijk houden van de stad Oldenzaal op het gebied van wonen, werken en recreëren.

Wat ga je doen?:
 • Juridisch advies op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving:
  • Inzetbaar voor het begeleiden van vergunning- en handhavingszaken in zowel bezwaar als beroepsprocedures.
  • Adviseren aan bestuur, directie, management en medewerkers over alle relevante juridische aspecten die zich aandienen binnen de domeinen Ruimte en Dienstverlening (met name Wabo, Wro en APV/Bijzondere wetten) maar ook bij het opstellen van beschikkingen en verordeningen.
  • Vertalen van ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving door het ontwerpen, actualiseren en implementeren van kaders, richtlijnen en regels.
  • Juridische ondersteuning geven tijdens procedures.
  • Je werkt samen met je collega’s aan de implementatie van de Omgevingswet binnen de gemeente Oldenzaal.
  • Je bent een sparringpartner voor je collega’s van met name vergunningverlening en toezicht.

Dit breng jij ons.
 • Je bent zelfstandig en flexibel: Je werkt met een hoge mate van zelfstandigheid en kunt goed prioriteren. De eigenschappen oplossingsgericht, analytisch, proactief, flexibel, creatief en accuraat zitten in je genen.
 • HBO+ werk/denkniveau:
  • Je beschikt over een afgeronde juridische opleiding op minimaal HBO niveau, bijvoorbeeld HBO of WO Rechten.
 • Ervaring op het gebied van omgevingsrecht binnen een gemeentelijke organisatie is vereist.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, bent omgevingsbewust en een stevig adviseur en gesprekspartner voor het bestuur bij politiek-gevoelige plannen.
Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Juridisch Adviseur die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.