thumbnail
thumbnail

Adviseur/Projectleider

Blankenburgerstraat 28, 7481 EB Haaksbergen, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
24 Overijssel

Begindatum:

19 jun 2023

Einddatum:

28 dec 2023

Uren per week:

24

Publicatiedatum:

17 mei 2023

Veiligheid is een belangrijke voorwaarde om fijn te kunnen leven, wonen en werken.
De gemeente heeft de regie op het gebied van lokale veiligheid. Om dit goed in te vullen is het Integraal Veiligheidsplan (IVP) belangrijk. Ben jij hierin de specialist die wij zoeken?

Wij zijn op zoek naar een…..
Projectleider actualisatie Integraal Veiligheidsprogramma (IVP)
24 uur per week voor de duur van 6 maanden

Het integraal veiligheidsprogramma
Het veiligheidsdomein binnen de gemeente Haaksbergen is een dynamische omgeving. Het hebben van regie valt of staat met het hebben van een plan, in dit geval een integraal veiligheidsprogramma (IVP). Met een vastgesteld veiligheidsbeleid is de gemeente, samen met haar partners zoals politie, brandweer, regiogemeenten, het Regionale Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) en justitie, beter in staat concrete stappen te nemen om onveiligheid te bestrijden.
Er moet een nieuw IVP opgesteld worden. Als projectleider actualisatie IVP zorg jij ervoor zorgen dat er een nieuw integraal veiligheidsprogramma wordt vastgesteld.

Wat jij gaat doen
Kort geleden is de startnotitie vastgesteld door onze gemeenteraad. Deze notitie beschrijft het proces hoe het nieuwe IVP tot stand komt. We maken hierbij zoveel mogelijk gebruik van het Kernbeleid Veiligheid van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Nog meer als voorgaande jaren zal dit een proces zijn waarin participatie een groot onderdeel vormt. Met het vaststellen van de startnotitie is fase 1 (de opstart) bijna afgerond. Ben jij degene die als projectleider actualisatie IVP het vervolg oppakt?

Wat ga je verder doen

 • Aan de hand van de startnotitie ga jij aan de slag met het nieuwe IVP. Je legt hierbij verantwoording af aan het bestuur (het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad) en de ambtenaar integrale veiligheid(zorg) en rampenbestrijding (de IVZ-er).

 • Jij gaat het IVP schrijven, organiseert bijeenkomsten en legt daarmee contacten met alle belanghebbenden, zoals bewoners- en bedrijven, verenigingen en maatschappelijke organisaties.  

 • Jij bent goed in het begeleiden van een participatietraject. Als geen ander weet je dat  een succesvol participatietraject nieuwe inzichten en draagvlak voor plannen creëert.

 • Je weet de rode draad te halen uit de input die je krijgt van onze inwoners, ondernemers, verenigingen en partners uit de veiligheidsketen.

 • Onze aandacht heeft de samenwerking met burgers en ondernemers: we willen nog dichter bij de bron komen, onveiligheid zo veel mogelijk vóór zijn door de samenleving meer in positie te brengen.

Dit breng jij mee 

 • Je hebt HBO- werk- en denkniveau.

 • Jij hebt ervaring met het schrijven van beleidsplannen en de advisering hierover aan het bestuur.

 • Jij bent bekend met het veiligheidsveld, het kernbeleid veiligheid van de VNG en jij kunt participatietrajecten begeleiden.

 • Wij gaan ervan uit dat je je realiseert dat je in een politieke omgeving werkt en daar ook naar handelt. 

 • Je weet de belangen en input van maatschappelijke partners zoals bewoners- en bedrijven, verenigingen en maatschappelijke organisaties te wegen en samen te vatten om te komen tot een breed gedragen IVP.

 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en samenwerken vind je belangrijk. Hierbij sta je open voor inzichten van anderen, maar je durft ook knopen door te hakken.

 • Je kunt je vinden in belangrijke waarden als: betrokken, professioneel, lef en ruimte om je te ontwikkelen.

Zie de omschrijving van de opdracht voor de uitgebreide eisen en gunningscriteria van deze opdracht.

Dit bieden wij jou 
Een uitdagende en leuke klus in een organisatie die volop in ontwikkeling is. Je krijgt volop de ruimte om jouw talenten en competenties in te zetten. Je voert de klus uit vanuit het team Veiligheid, Toezicht en Openbare Orde (VTOO), maar je werkt met meerdere teams binnen de gemeente samen.

Wij zijn Haaksbergen!
Haaksbergen Ster(k) in Twente. In Haaksbergen werken we samen. Voor elkaar en met elkaar. We maken ons sterk voor een fijn en veilig Haaksbergen. Hierin hebben we elkaar nodig, want wij geloven in de kracht van samen. Als gemeente liggen er mooie uitdagingen op ons te wachten. We willen de organisatie versterken, de financiën op orde houden en de relatie met de gemeenschap verbeteren. Hiervoor zoeken we de verbinding met de samenleving. Met elkaar maken we er werk van. Help jij ons nóg sterker te worden?

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Leya Schoonderwoerd via 06 43 60 79 99 of per mail via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl.
Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om je in te schrijven.

Documenten:

Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Adviseur/Projectleider die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.