thumbnail
thumbnail
Projectmanagement ondersteuner transitie NDFF

BIJ12

Leidseveer 2, 3511 SB Utrecht, Nederland

Project- en Programmamanagement
Sluit over 3 dagen
Geen maximum
32 Utrecht

Publicatiedatum:

25-11-2022

Sluitingsdatum:

07-12-2022

Begindatum:

02-01-2023

Einddatum:

29-12-2023

Uren per week:

32
 
Wie zijn wij
BIJ12 is de uitvoeringsorganisatie voor de 12 provincies en brengt kennis en informatie bijeen over het landelijk gebied en de fysieke leefomgeving in Nederland. BIJ12 zorgt voor uniformiteit in informatievoorziening en de uitvoering van provinciale regelingen.
Hieraan wordt gewerkt vanuit 4 units:
 • Faunazaken en ACSG (Advies Commissie Schade Grondwater)
 • Natuurinformatie en Natuurbeheer
 • GBO voor het beheer van gezamenlijke informatiesystemen
 • Stikstof en Natura 2000
Over de unit:
De unit Natuurinformatie en Natuurbeheer ondersteunt provincies en hun partners bij natuurbeheer en de ontwikkeling van natuurbeleid. Onder andere door natuurinformatie op een toegankelijke manier beschikbaar te maken. De Nationale Databank Flora en Fauna (NDFF) is daar een voorbeeld van. De NDFF is de meest complete databank met meer dan 150 miljoen gevalideerde waarnemingen van planten en dieren in Nederland. De NDFF bundelt, uniformeert en valideert deze gegevens en brengt daarmee in beeld wat er bekend is over de verspreiding van plant- en diersoorten. De natuurgegevens worden verzameld door
een breed netwerk van professionals en vrijwilligers. Voordat waarnemingen zichtbaar zijn, worden ze gevalideerd aan de hand van kennisregels en beoordelingen van experts. Daarna kunnen gemeenten, natuurbeheerders en andere belanghebbenden deze informatie gebruiken bij de bescherming en het beheer van natuur en het ontwikkelen van (bouw-) projecten. De data in de NDFF wordt nu nog in abonnementsvorm beschikbaar gesteld. De komende jaren worden de gegevens in het kader van de Omgevingswet gratis toegankelijk.
Het NDFF-team bestaat uit 13 medewerkers. De medewerkers van het Serviceteam ondersteunen de gebruikers van de NDFF. De medewerkers van het scrumteam zorgen voor tweedelijns ondersteuning, voor zowel het inhoudelijke als het ICT-beheer van de databank en de tools voor de gegevensinvoer en -uitvoer.

Werken aan ‘open data’
Binnen BIJ12 zijn we volop bezig om de overgang naar ‘open data’ binnen de NDFF voor te bereiden. De overgang naar open data betekent een flinke opknapbeurt voor de ondersteunende ICT en leidt tot nieuwe afspraken over het inwinnen en delen van gegevens. Om toe te werken naar ‘Open Data’ is het programma Transitie NDFF gestart. Dit programma wordt geleid door een programmamanager, een interne programma coördinator en een externe programma coördinator. Aan dit team voegen wij graag een projectmanagement ondersteuner toe.


Wat ga je doen
Je gaat je bezighouden met de projectmanagementondersteuning van de transitie van de NDFF met het:
 • In kaart brengen van taken, benodigde resources en planningen van deelprojecten binnen de transitie;
 • Verwerken van de planningen en resources in MSProject;
 • Het organiseren van programmanagement overleggen en het verwerken van de acties die daaruit voortkomen;
 • Verwerken van acties uit overleggen over deelprojecten;
 • Het maken van financiële rapportages aangaande de transitie;
 • Bewaken van planningen;
 • Het soepel laten verlopen van processen binnen de transitie.

Gemiddeld 32 uur in de week. Verlenging vindt plaats op basis van verder gelijkblijvende contractuele voorwaarden (waaronder het uurtarief).

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Projectmanagement ondersteuner transitie NDFF die deze organisatie zoekt?