thumbnail
thumbnail
Programmasecretaris uitvoeringsprogramma natuurmonitoring

Leidseveer 2, 3511 SB Utrecht, Nederland

Overig
Sluit over 6 dagen
Geen maximum
20 Utrecht

Publicatiedatum:

25-01-2023

Sluitingsdatum:

03-02-2023

Begindatum:

21-02-2023

Einddatum:

20-02-2024

Uren per week:

20

Wie zijn wij
BIJ12 is de uitvoeringsorganisatie voor de 12 provincies en brengt kennis en informatie bijeen over het landelijk gebied en de fysieke leefomgeving in Nederland. BIJ12 zorgt voor uniformiteit in informatievoorziening en de uitvoering van provinciale regelingen.
Hieraan wordt gewerkt vanuit 4 units:

  • Faunazaken en ACSG (Advies Commissie Schade Grondwater)

  • Natuurinformatie en Natuurbeheer

  • GBO voor het beheer van gezamenlijke informatiesystemen

  • Stikstof en Natura 2000

Wat ga je doen
Door het Programma Natuur heeft het rijk een aanvullende investering op het Natuurpact gemaakt om het herstel van de natuur te versnellen en om uiteindelijk onze doelen onder de VHR te bereiken. Hier werkt het rijk in nauwe samenhang met de provincies, terrein beheerders, en andere organisaties om natuurmaatregelen in te plannen en uit te voeren. De natuurmaatregelen zijn bedoeld om de juiste omgevingscondities en systeemherstel in en rond natuurgebieden te realiseren. De juiste systeemherstel en omgevingscondities zijn voorwaardelijk voor het voorkomen van beschermde en kwetsbare VHR habitattypen en soorten. Een belangrijk donderdeel van het programma en de bredere VHR eisen is robuuste monitoring, informatievoorziening, en rapportage voor 1) uitvoering van natuurmaatregelen, 2) omgevingscondities / systeemherstel en 3) doelbereik. De functie van programmasecretaris is een onderdeel van het uitvoeringsprogramma Programma Natuurmonitoring

Functieomschrijving
Als programmasecretaris werk je nauw samen met veel partijen; de ministeries, de provincies, maar ook met soortenorganisaties, terrein beherende organisaties en kennisinstellingen. Naast je ondersteunende en adviserende rol ben je verantwoordelijk voor een aantal nog nader te bepalen doorlopende werkzaamheden op het gebied van monitoring.

Vanuit jouw rol ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding en organisatie van overleggen, het opstellen van agenda’s en de kwaliteitscontrole van notities. Jij bent daarbij eerste aanspreekpunt voor de commissieleden bij vragen en uitgezette acties. Tijdens de vergaderingen zorg je voor gedegen, volledige en compacte verslaglegging. Daarnaast houd je een actielijst bij voor het overleg en zorg je voor de opvolging daarvan.
Je bent steeds op de hoogte van de dynamische inhoud van het programma en zorgt in samenwerking met de programmamanager en projectleiders dat onderwerpen in het programma voldoende en tijdig geadresseerd worden in het programmateam.

Secuur werken, strak plannen, zaken goed organiseren en de voortgang van acties bewaken: laat het allemaal maar aan jou over. Mag je pionieren en kun je met jouw werk bijdragen aan het natuurbeleid in Nederland, dan wordt jouw enthousiasme alleen maar groter. Met een positieve instelling, relativeringsvermogen en de nodige humor ga je aan de slag. Je weet wat er speelt in je omgeving en met welke belangen je rekening moet houden. Bovendien kun je snel schakelen tussen verschillende dossiers en je vlot aanpassen aan veranderende omstandigheden en ben je scherp op kansen om processen te verbeteren. Samenwerken en netwerken doe je van nature en je laat je niet makkelijk uit het veld slaan. Ook jouw vlotte pen komt goed van pas in deze functie.

Wij vragen voor deze rol een flexibele, stressbestendige secretaris met aantoonbare ervaring in een coördinerende/ondersteunende rol. De secretaris dient complexe inhoud helder te kunnen verwoorden, beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit, kan op snelheid werken en prioriteren, houdt oog voor goede samenwerking en kan effectief inhoud organiseren om doelen te behalen.
Je bent een prima teamspeler, en werkt nauw samen met de leden van het kernteam programma natuurmonitoring.

Aantal uur per week: 16-20 uur in de week
Verlengingsopties 4 x 6 maanden

Verlenging vindt plaats op basis van verder gelijkblijvende contractuele voorwaarden (waaronder het uurtarief).

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Programmasecretaris uitvoeringsprogramma natuurmonitoring die deze organisatie zoekt?