thumbnail
thumbnail

Ontwerpleider Civiele Techniek

Stadhuisplein 1, 2405 SH Alphen aan den Rijn, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€108
32-36 Zuid-Holland

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 feb 2025

Uren per week:

32-36

Publicatiedatum:

8 jun 2024

Organisatie
Proberen, experimenteren en in de praktijk ontwikkelen. Wij zijn Gemeente Alphen aan den Rijn. Bij ons is het leuk werken. We leveren toonaangevende dienstverlening en zijn een wendbare organisatie. Dat wil zeggen dat we meebewegen met de ontwikkelingen in de maatschappij en continu vernieuwen. We leren door te doen. Met elkaar werken we samen voor het beste resultaat voor onze inwoners.

Het team
Het team Projecten Openbare Ruimte bestaat uit 30 vaste medewerkers en flexibele schil, projectleiders, ontwerpleiders, directievoerders, toezichthouders en (project)ondersteuning.  Dit team is verantwoordelijk voor het projectmatig realiseren van civiel- en cultuurtechnische projecten. De projecten kunnen betrekking hebben op ruimtelijke ontwikkeling en op herinrichting van de openbare ruimte. Van initiatieffase tot en met de overdracht aan de beheerders. 

Opdracht
Ter versterking van het Team Projecten Openbare Ruimte zijn wij op zoek naar een ervaren ontwerpleider. Het gaat primair om de rol van ontwerpleider, maar wij zoeken een ontwerpleider die ook in staat is waar nodig de rol van projectleider op zich te nemen.

Als ontwerpleider ben jij het technisch geweten van en eerste aanspreekpunt voor de projectleider. Je bent technisch verantwoordelijk voor het opstellen van het programma van eisen, de voorbereiding en de realisatie van complexe projecten in de openbare ruimte. Gedurende het voorbereidingsproces ben jij verantwoordelijk voor de kwaliteit van de ontwerpproducten, de UAV(gc)- contracten en de begeleiding van de externe ingenieursbureaus. Samen met de projectleider ben je ook verantwoordelijk voor het omgevingsmanagement in het voorbereidingsproces. Bij uitbesteding van ingenieursdiensten zorg jij voor de kwaliteitsborging op basis van de ontwerpuitgangspunten, bewaak je de voortgang en coördineer je de integrale benadering van het openbaar gebied. Jij toetst zowel in- als externe producten en zonodig ben jij de spin in het web en betrek je de overige disciplines in dit proces. Vervolgens stem je af met de projectleider en bedenk je in gezamenlijk overleg maatregelen ter verbetering van de kwaliteit. Richt

ing projectteams adviseer jij met betrekking tot de technische haalbaarheid en toets je het integrale ontwerp van het openbaar gebied. Bij gebruikmaking van externe marktpartijen zorg jij als regisseur voor een goede opdrachtformulering, de begeleiding en producttoetsing. Je volgt de ontwikkelingen van het vakgebied, projectmatig werken is jou niet onbekend en je draagt je steentje bij in diverse projecten en overleggen.

Gezien de aard van de huidige en toekomstige projecten zijn wij op zoek naar iemand die breed inzetbaar is op het gebied van reconstructies van woonwijken (rioolvervangingen en ophogen) en groot onderhoud van wegen en kunstwerken.
Gezien de aard van de huidige en toekomstige projecten zijn wij op zoek naar iemand die breed inzetbaar is op het gebied van reconstructies van woonwijken (rioolvervangingen en ophogen) en groot onderhoud van wegen en kunstwerken

Vereisten / knock-outcriteria
1. Minimaal een afgeronde opleiding Civiele techniek op hbo bachelor niveau;
2. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als ontwerpleider openbare ruimte bij of in opdracht van een gemeente;
3. Uurtarief maximaal €108,- exclusief BTW / inclusief reiskosten woon-werk.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
4. Minimaal 6 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als ontwerpleider op het gebied van civiele techniek (35 punten);
5. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met het opstellen van het programma van eisen van complexe projecten in de openbare ruimte (25 punten);
6. Aantoonbare werkervaring met verschillende contactvormen UAV en UAVgc (20 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met het regisseren van de samenwerking met externe marktpartijen (10 punten);
8. Aantoonbare werkervaring met werken in een omgeving met slappe bodem /zettingsgevoelig gebied (10 punten).

Competenties

  • Resultaatgericht;

  • Overtuigingskracht;

  • Communicatief vaardig;

  • Onderhandelingsvaardigheden;

  • Schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden;

  • Adviesvaardigheden.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 10. 

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op dinsdag 18 juni 2024 tussen 14 en 16.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk maandag 17 juni 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Voor de zzp'er

  • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.

  • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 of per mail via sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Ontwerpleider Civiele Techniek die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.