Jouw werk Als kwartiermaker Leefomgeving ben je verantwoordelijk voor het doorontwikkelen van het cluster Leefomgeving van de afdeling Openbare Ruimte. Je speelt een cruciale rol in het aanbrengen van structuur, het optimaliseren van werkprocessen en het versterken van de teamontwikkeling. Daarmee vergroot je de uitvoeringskracht, verlaag je de werkdruk en lever je alle ingrediënten aan voor een goede opbouw en inrichting van de organisatie en bemensing van het cluster.
Je richt je op het verbeteren van de operationele basis van het cluster, creëert duidelijkheid in taken, verantwoordelijkheden en prioriteiten, en stimuleert een professionele en resultaatgerichte werkcultuur. Daarbij geef je medewerkers de ruimte om zich verder te ontwikkelen en zorg je dat de randvoorwaarden aanwezig zijn voor een gezonde balans tussen werkdruk en werkplezier.
Tegelijkertijd heb je oog voor de dynamiek van een politiek-bestuurlijke omgeving, waarin maatschappelijke thema’s als duurzaamheid, leefbaarheid en mobiliteit voortdurend in beweging zijn. Je bent in staat om het cluster wendbaar en veerkrachtig te maken zodat het effectief kan inspelen op veranderende vragen en verwachtingen vanuit bestuur, organisatie en samenleving. Je werkt daarbij nauw samen met de strategisch adviseur van de afdeling, die verantwoordelijk is voor de inhoudelijke strategische advisering en bestuurlijke afstemming. Samen zorgen jullie voor verbinding tussen uitvoering en strategie, en dragen jullie bij aan het versterken van de afdeling Openbare Ruimte als geheel.
Aan het einde van de inzetperiode heeft de kwartiermaker Leefomgeving een stevige basis gelegd voor een toekomstbestendig cluster. De belangrijkste resultaten zijn:
Versterkte interne organisatie: Er is een duidelijke structuur binnen het cluster, waarin taken, verantwoordelijkheden en werkprocessen helder zijn vastgelegd en geborgd.
Versterkt team: Medewerkers zijn individueel en als team versterkt in hun ontwikkeling, wat heeft geleid tot meer zelforganisatie, eigenaarschap en werkplezier.
Verbeterde werkprocessen: Werkprocessen zijn geoptimaliseerd, waardoor er efficiënter wordt gewerkt en de werkdruk beter beheersbaar is.
Duidelijke positionering: Het cluster is beter gepositioneerd binnen de afdeling en de organisatie, met duidelijke aanspreekpunten richting bestuur en andere stakeholders.
Verhoogde uitvoeringskracht: De uitvoering van projecten en werkzaamheden binnen het cluster verloopt effectiever en betrouwbaarder.
Voorstel voor toekomstbestendige organisatievorm: Er is een onderbouwd voorstel opgeleverd voor de toekomstige inrichting en structurele positionering van het cluster (inclusief advies over de benodigde managementcapaciteit).
Functie-eisen
Opleiding: HBO/WO werk- en denkniveau,
Ervaring: Minimaal 5 jaar ervaring in een leidinggevende of kwartiermakersrol binnen een gemeentelijke of vergelijkbare organisatie in een politiek-bestuurlijke omgeving
Vaardigheden: Sterke communicatieve en organisatorische vaardigheden, vermogen om strategisch te denken en beslissingen te nemen.
Kennis: Kennis van de domeinen leefomgeving en openbare ruimte.
Persoonlijkheid: Proactief, oplossingsgericht, en in staat om onder druk te werken.
Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Leya Schoonderwoerd via 06 43 60 79 99 / leya.schoonderwoerd@kbenp.nl.
Delen:
Contact
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.