thumbnail
thumbnail

Senior Projectmanager Circulair verplaatsbare woningbouw en procesmanager

Koning Willem-Alexanderplein 1, 6921 ES Duiven, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 130,00
circa 28 uur per week Gelderland

Begindatum:

1 jul 2024

Einddatum:

31 dec 2024

Uren per week:

circa 28 uur per week

Publicatiedatum:

3 jun 2024

Opdracht omschrijving
1Stroom is een organisatie die zich kenmerkt door korte lijnen en betrokken collega’s en die zich laat leiden door de kernwaarden ‘vertrouwen, aandacht en verantwoordelijkheid’. Onze medewerkers, de directie en de afdelingsmanagers geven samen vorm aan onze missie: een veerkrachtige organisatie midden in een vitale samenleving.

Met ruim 300 medewerkers werken we aan het realiseren van de ambities van de gemeentebesturen van Duiven en Westervoort. We zijn verantwoordelijk voor de dienstverlening aan de ruim 40.000 inwoners, de ondernemers, instellingen en verenigingen van beide gemeenten. Deze complexe dynamiek maakt ons werk bijzonder en uitdagend.

De organisatie bevindt zich midden in een veranderproces voor de directie en management.

Gemeente Duiven wil zo snel mogelijk een flinke bijdrage leveren aan de woningnood. Dit door het toevoegen van 100-150 woningen circulair verplaatsbare woningen (zgn. flexwoningen) samen met de woningcorporatie en een marktpartij.

De projectmanager geeft leiding aan het gemeentelijk projectteam en externe adviseurs en voert overleg en onderhandelingen met de woningcorporatie en marktpartij om tot verdere samenwerking te komen. De projectmanager is verantwoordelijk voor communicatie en participatie over het project c.q. de deelprojecten en adviseert het college en raad over de ontwikkeling. De Projectmanager is verantwoordelijk voor het opstellen van de benodigde bestuurlijke adviezen en besluiten.

In het nieuwe coalitieakkoord (nov. 23) is de locatie aangewezen. Naast een tijdelijke ontwikkeling, wordt ook de totale gebiedsontwikkeling opgestart. Hier staat een andere projectleider voor aan de lat. Jullie werken daarin actief samen. Het dossier kent een politieke geschiedenis.

Functie
De gemeente zoekt een senior projectmanager voor de aansturing van het project, die daarnaast ook andere werkzaamheden van verschillende aard oppakt.

Verantwoordelijkheden
Werkzaamheden zijn het aansturen van het interne projectteam, initiëren van overleggen, het voeren van onderhandelingen en contracteren van marktpartijen, het opstellen van college- en raadsvoorstellen en beantwoorden van raadsvragen. Ook schuif je aan tijdens avonden in de raad en ben je actief betrokken bij participatiebijeenkomsten.

Omdat het de ene week hollen is en de andere week stilstaan, begeleid je ook andere projecten (vaak procesmatig, maar je bent in staat inhoud snel eigen te maken). Zo trek je een project “verbetering bedrijfsvoering van de afdeling”, begeleidt je aanbestedingen/marktconsultaties (soms ook voor andere afdelingen) en help je bij het afronden van beleidsmatige stukken, wanneer de capaciteit bij andere afdelingen vastloopt. Je bent dus een creatieve duizendpoot.

NB: De huidige projectmanager schrijft ook in op deze uitvraag.

Beschikbaarheid
De kandidaat is inzetbaar vanaf 1 juli 2024 tot en met 31 december 2024 voor circa 28 uur per week. De inhuuropdracht kan maximaal 2 maal met telkens maximaal 6 maanden optioneel worden verlengd. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

Eisen

  • U voegt een cv van maximaal 5 pagina's A4 toe.

  • De gemeente zoekt iemand die goed verbindingen kan leggen, in staat is om collega’s te inspireren en daarbij focust op het projectresultaat. Je hebt tenminste vijf jaar ervaring in een vergelijkbare functie. Je hebt aantoonbare ervaring in het leiden van complexe projecten. Je kunt op zowel strategisch en tactisch niveau sturing geven aan het project. Je hebt een duidelijke visie op de opgave en ervaring met het leiden van zgn. flexwoonprojecten. Ervaring met participatietrajecten met bewoners, (maatschappelijke) organisaties en ontwikkelende partijen is van groot belang. Je bent een gesprekspartner voor ondernemers, inwoners, samenwerkingspartners, collega’s en gemeentebestuur. De gemeente zoekt iemand met goede politieke sensitiviteit. Iemand die vooraf risico’s kan inschatten, het bestuur proactief informeert en waar nodig zelfstandig kan afstemmen met stakeholders in het gebied met oog voor het bestuurlijke speelveld. Je organiseert het projectteam en bent aanspreekpunt voor het project. Je overlegt met de ambtelijke- en bestuurlijke opdrachtgever over de voortgang. Je bent en denkt flexibel, stelt de opgave centraal en helpt anderen vooruit. Je zorgt ervoor dat de gewenste resultaten geboekt worden. Je hebt ervaring is het samenwerken met marktpartijen, zowel in een samenwerkingsverband als op grond van een anterieure overeenkomst. Je hebt kennis van grondexploitaties en bent daarin een sparringpartner voor de planeconoom. Je hebt ervaring in het leiden van participatiebijeenkomsten en weet daarbij goed om te gaan met kritische en mondige inwoners. Je hebt ervaring in en of kennis van de lokale politiek. Dit blijkt uit het ingediende CV en/of een beschrijving.

  • Je hebt een tenminste een afgeronde HBO opleiding.

Wensen

  • De mate waarin je aantoonbare werkervaring hebt met een flexwoonproject met een woningcorporatie en marktpartij. Veel ervaring scoort 5 punten Voldoende ervaring scoort 3 punten Enige ervaring scoort 0 punten Dit blijkt uit het ingediende CV en/of een beschrijving (40%)

  • De mate waarin je aantoonbaar beschikt over ervaring in en kennis van de lokale politiek. Veel ervaring scoort 5 punten Voldoende ervaring scoort 3 punten Enige ervaring scoort 0 punten Dit blijkt uit het ingediende CV en/of een beschrijving (40%)

  • De mate waarin je aantoonbaar ervaring hebt met veel verschillende projecten en processen als het afronden van beleidsstukken, aanbestedingen en marktconsultaties. Veel ervaring scoort 5 punten Voldoende ervaring scoort 3 punten Enige ervaring scoort 0 punten Dit blijkt uit het ingediende CV en/of een beschrijving. (20%)

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 of per mail via sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Senior Projectmanager Circulair verplaatsbare woningbouw en procesmanager die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.