Deze opdracht is recent binnengekomen en wordt zo snel mogelijk bijgewerkt. Neem alvast contact op met onze adviseur voor meer informatie over de opdracht.
Als Participatiegids werk je in Dronten conform de Dronter Koers. Dit betekent dat je als gids werkt binnen een wijknetwerk. Samen met de burger en in geval van complexe problematiek met andere betrokkenen uit de directe omgeving, het netwerk en eventueel hulpverlenende instanties bepaal jij de koers.
Je hebt kennis van de Participatiewet en voert de regie op de cliënt en is bij uitstek de front-office medewerker voor onze cliënt. Niet alleen moet er intern regie gevoerd worden op alle (werk)processen en integraal gekeken met bijvoorbeeld de WMO- en Jeugd Gidsen, ook extern moet gewerkt worden aan relatiebeheer, het onderhouden van contacten en deelname aan wijknetwerken. Binnen het wijknetwerk ligt de focus op het signaleren van hulpvraag en afhandeling op één adres, binnen één gezin. Het voorbereiden en organiseren van Ronde Tafel overleggen is daarbij een instrument dat ingezet kan worden door de gids.
De doelgroep bestaat uit cliëntenwaarbij het vergroten van de zelfredzaamheid een eerste prioriteit is. Maar ook het kunnen activeren van burgers is van belang. Door het uitvoeren van een uitgebreide en goede diagnose maak je samen met de cliënt een plan.
Het gaat hier vaak om het enthousiasmeren, motiveren en coachen van cliënten. De gidsmoet dan ook buiten kaders kunnen en willen denken. Hij/zij moet het volledige proces bewaken en overzien. Delegeren is hierbij cruciaal en de gids moet er dus voor zorgen dat hij/zij door alle betrokkenen (zowel in- als extern) wordt geïnformeerd over van belang zijnde informatie met betrekking tot de cliënt en het te volgen traject. Dit vereist proces- en planmatig denken, inclusief kosten inzicht. Tenslotte is van groot belang dat hij/zij aantoonbare ervaring en affiniteit heeft met de doelgroep. Kennis van de sociale kaart in Dronten en de regio is een pre. Klantvriendelijkheid, geduld, maar ook doortastendheid zijn belangrijke eigenschappen.
Jouw profiel
Je kijkt vanuit kansen en mogelijkheden naar klanten en bent in staat het optimale uit klanten te halen;
Je hebt affiniteit en ruime ervaring met het begeleiden van klanten met een uitkering vanuit de Participatiewet, en vooral ook met zgn. multi-problematiek;
Je hebt ervaring met diagnosticeren en opstellen van plan(nen) van aanpak met als doel door- en uitstroom;
Je hebt een coachende benaderingswijze en je kunt je aanpassen aan het gedragsrepertoire van de klant;
Je bent enthousiasmerend en motiverend, kunt goed luisteren en aansluiting vinden op de leefwereld van de klant;
Je bent proactief, resultaatgericht en durft buiten kaders te denken;
Organiseren en leiden van ronde tafel gesprekken met deskundigen;
Zowel solitair als in teamverband kunnen en willen werken;
Naast inlevingsvermogen en klantvriendelijkheid worden ook confronterende vaardigheden gevraagd, alsook een incasseringsvermogen;
Proces- en planmatig denken, inclusief kosteninzicht;
Je hebt een passende Hbo-opleiding succesvol afgerond;
Kennis van en ervaring met GWS en Suite4werk is een pre.
Competenties en vaardigheden
Coachende stijl bij de begeleiding van uitkeringsgerechtigden
Analytisch en probleemoplossend vermogen
Zelfstandige en proactieve werkhouding
Teamspeler
Communicatief vaardig en grensoverschrijdend kunnen denken
Onderkennen van meervoudig vragen en multi problematiek
Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Nina de Jong via 06 39 84 53 67 / nina.dejong@kbenp.nl.
Delen:
Contact
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.