Vergoeding bij Opdracht Overheid

Auteur Thomas Baak
4 mei 2022
Artikel

Bij Opdracht Overheid zijn er twee contracttypen die gebruikt worden om freelancers en zzp'ers te betalen. In dit artikel lees je hoe deze contracttypen in elkaar zitten en via welke kanaal jouw vergoeding bij je terecht komt wanneer je een opdracht gegund krijgt.

event

Contracttype #1 - Eigen raamcontracten, DAS en directe aanvragen

De vergoeding bij Opdracht Overheid voor eigen raamcontracten, DAS en directe aanvragen is opgebouwd vanuit de volgende constructie:

In deze constructie bestaat er een opdrachtovereenkomst tussen Opdracht Overheid en de opdrachtgever en een opdrachtovereenkomst tussen de zelfstandig professional en Opdracht Overheid.

De zelfstandig ondernemer stelt in deze overeenkomst een factuur op en schrijft alle gewerkte uren op in het urenregistratiesysteem van de opdrachtgever. De zelfstandig ondernemer levert vervolgens het goedgekeurde uren formulier, of screenshot, bij Opdracht Overheid aan. Voor het opstellen van de factuur versturen wij een template die gemakkelijk gebruikt kan worden. Opdracht Overheid betaalt deze factuur standaard binnen dertig dagen, zodat de zelfstandig ondernemer niet op uitbetaling hoeft te wachten. Opdracht Overheid is in deze constructie de partij die betaalt voor de gewerkte uren.

Opdracht Overheid factureert vervolgens de gewerkte uren aan de opdrachtgever. De opdrachtgever betaalt vervolgens de gewerkte uren uit aan Opdracht Overheid binnen een bepaald termijn. Opdracht Overheid draagt daarbij het risico van een latere uitbetaling: Zoals benoemd wordt de zelfstandig professional standaard binnen 30 dagen uitbetaald. Opdracht Overheid verwerkt voor de tiende van de maand de facturaties: Lever daarom voor de tiende van de maand het goedgekeurde uren formulier of screenshot aan zodat wij je binnen de dertig dagen kunnen betalen.

Contracttype #2 Raamcontracten van andere partijen

Het is ook mogelijk dat je opdracht binnen een raamcontract valt van een andere partij. Deze constructie is anders opgebouwd.

In deze constructie bestaat er een opdrachtovereenkomst tussen de opdrachtgever en het raamcontract, en een opdrachtovereenkomst tussen het raamcontract en de zelfstandig professional.

De zelfstandig ondernemer houdt een dubbele urenadministratie bij en stuurt deze door naar het raamcontract en Opdracht Overheid. Op deze manier heeft Opdracht Overheid overzicht van de gewerkte uren. Wanneer de uren doorgestuurd zijn word je betaald door het raamcontract. Opdracht Overheid ontvangt vanuit het contract een kick-back fee voor het werven van een professional om onze inzet te bekostigen.

Helaas heeft Opdracht Overheid geen invloed op de betalingstermijn binnen dit contracttype. In de meeste gevallen wordt de wettelijke betalingstermijn van dertig dagen aangehouden. Heb je meer vragen over hoe onze vergoeding in elkaar zit? Neem dan contact met ons op via Whatsapp, telefoon, of stuur ons een e-mail. Een van onze specialisten zal je zo snel mogelijk te woord staan.