Traineeship: Ervaring van Daan Boonstra

Auteur Daan Boonstra
21 juli 2023
Interview

Daan Boonstra is in mei 2022 gestart als Trainee Digiale Overheid en momenteel Functioneel Beheerder bij de Gemeente Oss. In dit artikel vertelt hij meer over zijn ervaringen binnen ons traineeship.

event

Even voorstellen…

Ik ben Daan Boonstra, 27 jaar oud en sinds juni 2022 ben ik begonnen met het traineeship Vernieuw de Overheid. In februari 2020 behaalde ik mijn bachelorsdiploma Cultureel Erfgoed, maar na mijn studie heb ik ervoor gekozen om een hele andere richting op te gaan en aan de slag te gaan bij KBenP met het traineeship Vernieuw de Overheid.

Waarom heb je gekozen voor Vernieuw De Overheid?

Al vanaf kleins af aan ben ik opgegroeid met computers en heb ik een natuurlijke interesse gehad in technologie. Daarnaast geeft het werken met mensen mij enorme energie. Ik vind het geweldig om te zien hoe ik met mijn kennis van systemen en processen mensen kan helpen en ondersteunen in hun dagelijkse werkzaamheden. Het combineren van mijn technische en analytische vaardigheden met mijn sociale interactie is voor mij de perfecte match als trainee.

Traineeship

Tijdens het traineeship heb ik een schat aan ervaring opgedaan. Het werken met verschillende mensen uit diverse domeinen en organisaties zorgt er voor dat ik continue wordt uitgedaagd. Als functioneel beheerder ben je constant in contact met gebruikers, dit heeft mijn communicatieve vaardigheden enorm versterkt.

Daarnaast ben je de schakel die ervoor zorgt dat de wensen en behoeften van gebruikers worden vertaald naar bruikbare functionaliteiten in de systemen. Een van de meest bevredigende aspecten van dit werk is het ontvangen van positieve reacties van gebruikers als gevolg van je werkzaamheden.

Ontwikkeling

Wanneer je start als trainee sta je er natuurlijk niet helemaal alleen voor. De adviseurs van KBenP hebben mij uitstekend begeleid en waren boden altijd een luisterend oor. De trainingen die je van hen krijgt gaan over actuele vraagstukken in het werkveld. In combinatie met de werkzaamheden die je tijdens het traineeship uitvoert zorgt dit er voor dat je een enorme hoeveelheid kennis vergaard. Daarnaast biedt de mogelijkheid om een richting te kiezen tijdens het traineeship ervoor dat je je eigen toekomst kan gaan vormgeven.

Dankzij het traineeship Vernieuw de Overheid voel ik me zelfverzekerd en goed voorbereid om mijn carrière voort te zetten met een stevige basis en waardevolle connecties!