Informatieprofessional uitgelicht! - Robert Wes

Auteur Robert Wes
22 december 2023
Interview

Robert Wes is adviseur in de informatiehuishouding. Maar wat houdt dit nou precies in en waar houdt hij zich mee bezig? Je leest het in ons nieuwe artikel.

event

Hoe ziet jouw dag er uit bij een opdrachtgever?
Ik help een ministerie bij het archiveren van zowel oude als nieuwe documenten. 
Dit is het verplaatsen van documenten van oude opslagplaatsen naar het archief en er zorg voor dragen dat dit op de juiste manier gebeurt, maar ook een stuk ondersteuning en training van medewerkers zodat zij zelf alle nieuwe documenten die zij aanmaken kunnen archiveren.

Daarnaast proberen wij waar mogelijk te adviseren over het archiveerproces zodat zowel het archiveren zelf als later het opzoeken zo goed mogelijk verloopt en zo min mogelijk tijd kost. In de praktijk vertaalt zich dit naar onder meer gesprekken met medewerkers, het schrijven van ondersteunende documenten en een actief beheer van het archiefsysteem. 
 
Waar werd je het meest enthousiast van?
Ik word het meest enthousiast als ik het resultaat van mijn of gezamenlijk werk kan beschouwen. Dit kan bijvoorbeeld een op de juiste manier gevulde archiefomgeving zijn, een medewerker die na mijn uitleg begrijpt hoe het archiveerproces werkt of een document dat na archivering weer makkelijk gevonden kan worden. Het zijn op zich de kleine zaken in het werk waar ik enthousiast van word.