Organisaties / Leidschendam-Voorburg
Gemeente Leidschendam-Voorburg
Kon. Wilhelminalaan 2, 2264 BM Leidschendam, Nederland
Zuid-Holland
Leidschendam-Voorburg is een gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De gemeente telt 76.642 inwoners en heeft een oppervlakte van 35,60 km². De gemeente Leidschendam-Voorburg maakt deel uit van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag.

Over Gemeente Leidschendam-Voorburg

De Gemeente Leidschendam-Voorburg bestaat uit de 3 kernen Stompwijk, Leidschendam en Voorburg. Een middelgrote gemeente met zo’n 75.000 inwoners. Onze gemeente wordt van zuidwest naar noordoost doorsneden door De Vliet. Dit kanaal verdeelt de gemeente in 2 totaal uiteenlopende gebieden. In het oosten ligt het typische polderdorp Stompwijk, ten westen van het kanaal liggen de aan elkaar gegroeide historische steden Voorburg en Leidschendam.

Met ongeveer 650 medewerkers werken we aan een toekomstbestendige gemeente. Onze gemeente staat midden in de samenleving. Samen met de inwoners, bedrijven en instellingen van Leidschendam-Voorburg benutten we kansen en durven we vernieuwend te zijn. Want in deze snel bewegende maatschappij willen we de komende jaren onze ambities waarmaken.