thumbnail
Regisseur Schuldhulpverlening

Zoetermeer

Stadhuisplein 1, 2711 EC Zoetermeer, Nederland

Sociaal Domein
Sluit vandaag
Geen maximum
28-32 Zuid-Holland

Publicatiedatum:

02-08-2022

Sluitingsdatum:

10-08-2022

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Uren per week:

28-32

Organisatie
Binnen het sociaal domein werken mensen, voor mensen. Met hart voor de stad, maar vooral voor de inwoner. Bij het groeikarakter van Zoetermeer hoort ook groeipijn. Dus waar mensen in onze stad het moeilijk hebben of simpelweg een steuntje in de rug kunnen gebruiken, staan wij voor ze klaar. Waar we als overheid en burgers soms van elkaar af lijken te drijven, willen wij door goede dienstverlening mensen juist naar ons toe trekken. Soms zelfs door alleen maar te luisteren, met elkaar het gesprek aangaan, of een hand toereiken. Zoals het groen in de stad water nodig heeft, heeft een kleurrijk Zoetermeer betrokkenheid nodig. Hier kan jij echt het verschil maken, in een mensenleven. Wij waarderen het als jij de sensitiviteit brengt om te zien wanneer protocollen moeten wijken, voor maatwerk dat het tij kan keren. Daarvoor geven we je vertrouwen en de ruimte.

Zodat jij de passende dienstverlening dicht bij de burger kan vormgeven. Want zo behulpzaam als we zijn voor de stad, zijn we ook voor elkaar. Kom je werken in het sociaal domein? Kom werken bij Gemeente Zoetermeer. Samen bouwen. Aan jezelf, aan de stad.

Sociaal Domein
Het Sociaal Domein is actief op een breed terrein. Sinds de decentralisaties vanaf begin 2015 zijn de taken van de gemeente toegenomen. Wij zijn beleidsmatig verantwoordelijk voor de maatschappelijke ontwikkelingen in Zoetermeer. Onze afdeling ontwikkelt strategie, adviseert het bestuur en werkt nauw samen met zowel externe als interne partners om gemeenschappelijke doelen te bereiken. De positie van inwoners staat hierbij centraal. Extern werken we onder andere samen met (jeugd)zorg- en welzijn aanbieders en instellingen en verenigingen op het gebied van onderwijs, sport en kunst & cultuur. Het sociaal Domein bestaat naast de beleidsteams Netwerken en Opdrachten en Projecten uit de uitvoeringsteams Werk en Inkomen, Zorg & Inkomen, Handhaving en Jeugd en Gezinshulp (JGH).  Je komt te werken bij Zorg & Inkomen en meer in het bijzonder de unit schuldhulpverlening.

De uitvoeringsteams zijn verantwoordelijk van begeleiding naar werk tot leerplicht, schuldhulpverlening, jeugdzorg of inkomensondersteuning waarbij steeds meer onderscheid wordt gemaakt naar unieke behoeften, mogelijkheden en omstandigheden. Belangrijk daarbij is de juiste verbinding van beleid en uitvoering met expliciet aandacht voor integraal werken, en het zorgen voor een klimaat van leren en ontwikkelen voor de medewerkers.

Wie kiest voor werken bij het Sociaal Domein van de gemeente Zoetermeer kiest voor werken bij een ambitieuze afdeling. Een lerende en wendbare houding past daarbij. Collega’s hebben het in zich om te netwerken, kwaliteiten en opdrachten dienstbaar te maken aan de noodzakelijke vragen en opgaven uit de samenleving. Het werk is waardevol, we kunnen écht het verschil maken. De sterke gerichtheid op samenwerking helpt om datgene in en voor de stad tot stand te brengen dat nodig is, binnen of buiten de grenzen van de afdeling of de gemeentelijke organisatie

Opdracht
In de functie van Regisseur Schuldhulpverlening probeer je jouw cliënten, waar dat mogelijk is, te begeleiden en ondersteunen naar duurzame financiële zelfstandigheid, zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie. Je biedt ze hiervoor een effectief en rechtmatig schuldhulpverleningstraject aan die zorgt voor een beperking van de schuldenproblematiek in gemeente Zoetermeer en een actieve uitvoering van het Sociaal Domein beleid. Vanuit de visie van integrale dienstverlening is het sleutelwoord daarbij zelfredzaamheid. Echter waar dit niet tot de mogelijkheden behoort, is duurzame financiële dienstverlening aan de orde. Je krijgt te maken met cliënten met financiële en/of meervoudige problematiek.  Hiervoor stel een hulpverleningsplan op met de verschillende stakeholders die zich niet alleen richt op de technische hulpverlening, maar ook op oplossingen van de onderliggende problematiek.

Heel specifiek word je (voorlopig) ingezet voor schuldhulpverlening aan jongeren, dus affiniteit en ervaring met deze doelgroep is een pré. Dit betekent overigens niet dat ook reguliere schuldhulpverleningsdossiers tot je caseload gaan behoren.

Dit ben jij
Geen enkele dag is hetzelfde en er is genoeg te doen en dat is maar goed ook want jij gedijt het best in een veeleisende omgeving. Je voelt je als een vis in het water in deze rol waarin jij je netwerkvaardigheden moet inzetten om goed in kaart brengen waar de problematiek zit. Proactief ga jij met je caseload aan de slag, schakel je makkelijk van het ene dossier naar het andere en lever je continu maatwerk. Je boekt graag resultaten en bent daarin koersvast maar verliest nooit het gezamenlijke doel uit het oog. Met jouw helikopterview kan jij goed overzien wat de eventuele gevolgen zijn van het niet nakomen van de gemaakte afspraken en het nemen van verschillende besluiten. Dat zien we ook terug in jouw goede communicatieve vaardigheden. Je kan goed omgaan met weerstand en snapt wat voor belangen er meespelen voor de verschillende stakeholders en met jouw heldere schrijfstijl raak jij de juiste toon. Jij denkt niet in beperkingen maar adviseert op voorhand over de verschillende mogelijkheden.  Met jouw empathisch vermogen stel jij je dienstverlenend en klantgericht op maar daarbij bewaak jij continu je eigen grenzen. Je koppelt een ondernemende instelling aan het vermogen om kritisch naar processen én naar jezelf te kijken. Je bent oprecht nieuwsgierig en blijft daardoor altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in jouw vakgebied.

Vereisten/knock-outcriteria
 1. De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 6 maanden geen 3 overeenkomsten met een totale duur van 24 maanden gehad bij de opdrachtgever. (dit criterium is niet van toepassing op kandidaten die een vast dienstverband hebben bij de uitlenende instantie);
2. Minimaal een afgeronde mbo niveau 4 opleiding;

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
3. Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding (25 punten);
4. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 7 jaar binnen het Sociaal Domein bij een gemeentelijke organisatie (20 punten);
5. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met Schuldhulpverlening in de afgelopen 5 jaar (30 punten);
6. Minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring met schuldhulpverlening aan jongeren in de afgelopen 5 jaar (10 punten);
7. Aantoonbare kennis van Stratech (10 punten);
8. Aantoonbaar 3 of meer cursussen gevolgd op het gebied van schuldhulpverlening in de laatste 5 jaar (duidelijk weergeven in het cv) (5 punten).

Competenties

  • Groot empathisch vermogen;

  • Stressbestendigheid;

  • Goede toepassing van timemanagement en caseloadbeheersing;

  • Uitstekende mondelinge uitdrukkingsvaardigheid;

  • Goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;

  • Kan goed omgaan met weerstanden;

  • Kan uitstekend samenwerken en is een bruggenbouwer.

Schaal
Deze opdracht is ingedeeld in schaal 9. Gevraagd uurtarief € 60 - € 65 exclusief fee Flextender.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland in de week van 15 augustus 2022. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk diezelfde week bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Regisseur Schuldhulpverlening die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.