thumbnail
Projectleider ICT / Solution Architect

Zoetermeer

Stadhuisplein 1, 2711 EC Zoetermeer, Nederland

ICT
Sluit over 3 dagen
€100
32 tot 36 Zuid-Holland

Publicatiedatum:

13-05-2022

Sluitingsdatum:

23-05-2022

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Uren per week:

32 tot 36

Organisatie
Iedereen die bij de gemeente werkt, bouwt direct of indirect en uit volle overtuiging mee aan Zoetermeer. Door heldere keuzes te maken, verbindingen te leggen en uit te gaan van ieders eigen kracht zien we de stad mooier en beter worden. We zijn trots op het resultaat van vandaag en bouwen aan de resultaten van morgen.

Samen, open, flexibel en lerend creëren we oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Groot en klein, voor de stad en de mensen, voor nu en de toekomst. We zien mogelijkheden, benutten kansen en maken ruimte voor ideeën en initiatief. Met hart voor de stad samen bouwen aan het Zoetermeer van vandaag én morgen. Dat is de missie waar wij voor gaan!

Afdeling
De gemeente Zoetermeer is een toekomstgerichte organisatie, waarin de mens centraal staat. 'Samenwerken, daadkracht en vertrouwen' staan daarbij hoog in het vaandel. Dat betekent dat we met het bestuur, de medewerkers, de inwoners en onze netwerkpartners werken aan het realiseren van het beste resultaat voor de stad Zoetermeer. In onze organisatie werken we intensief samen met onze collega's over de grenzen van afdelingen heen, en met onze externe partners in de samenleving. Een breed Managementteam, waarin alle afdelingen zijn vertegenwoordigd, stuurt de organisatie aan. Op deze manier zijn we in staat snel en flexibel te blijven inspelen op de veranderingen in de wereld om ons heen.

Binnen de Gemeente Zoetermeer is de afdeling Informatie en Automatisering verantwoordelijk voor de technische ondersteuning van de rest van de organisatie. Binnen het team Advies & Projecten heerst een collegiale sfeer. Iedereen is bereid om elkaar te helpen. Maar we zijn vooral gedreven om onze projecten goed uit te voeren, voor de collega’s, het bestuur en de burgers. De manager stuurt niet op inhoud maar vooral op voortgang en proces. Het moderne stadhuis stimuleert ontmoetingen en onderlinge samenwerking en je bent flexibel in het zoeken van je werkplek. Voor deze specifiek opdracht word je ingehuurd door de afdeling VVH die de opdrachtgever is en kom je terecht in het team Advies en projecten. In een samenwerkingsverband tussen de twee afdelingen is deze vacature tot stand gekomen.

Opdracht
Wil jij een afwisselende opdracht waarin je de regie pakt in leverancier management en applicatie integratie in een steeds meer cloud/saas applicatie landschap? Dan zoeken wij jou.

In deze opdracht werk je nauw samen met en ondersteun je de ICT architect. Daar waar de ICT architect zich vnl bezig houdt met het uitzetten van de strategie  richting de toekomst en op tactisch strategisch niveau opereert, verwachten we van de Solution architect dat hij de ICT architect ondersteunt op operationeel tactisch gebied. Dit houdt in dat je aanvragen van nieuwe software beoordeelt of ze passen binnen de architectuur visie en de concerneisen van de gemeente. Je adviseert aanvragers welk traject te lopen en adviseert bij marktonderzoeken en ondersteunt bij aanbestedingen. Daarnaast pak je aanvragen voor nieuwe koppelingen op en zorgt ervoor dat die gerealiseerd worden conform de architectuur en concerneisen op gebied van veiligheid, privacy, informatiebeheer ect. Je denkt mee met de ICT architect en de gegevensmanager/data architect over complexe architectuur data en informatiebeheer vraagstukken en je weet wat er op dit gebied speelt in de markt en specifiek in gemeenteland.

Deze valt onder het team Advies en Projecten (A&P) dat bestaat uit enthousiaste informatiemanagers, adviseurs en projectleiders.  Het is een divers team waarin vooral de adviseurs een diverse club is. Je vind in dit team de contractmanager ICT, een recordmanager, Bi en gegevensadviseur, data- en ICT architect. Doordat veel specialismen hier samen komen kunnen we elkaar versterken en breed adviseren omdat we ook basiskennis hebben van elkaars expertise.

Jouw rol
Je adviseert zowel vakafdelingen als ook je collega’s op het gebied van software, koppelingen en architectuur. Je  denkt proactief mee met de trajecten die binnen en buiten A&P lopen. Je hebt een echte regie functie waarbij je sterk bent in het bij elkaar brengen van verschillenden partijen zoals beheerders, klanten en leveranciers om gezamenlijk tot een oplossing te komen. Je bent een kei in leveranciers- en relatiemanagement en gaat indien nodig ook een stevig gesprek niet uit de weg. Op hoofdlijnen ben je bekend met techniek maar je kan vooral conceptueel hierover meedenken.

Hoofdtaken:

 • Adviseren over aankoop en implementatie van nieuwe software;

 • Meedenken over de architectuurvisie en bewaken dat die gevolgd wordt;

 • Ondersteunen van de ICT architect en operationele zaken van hem overnemen;

 • Bewaken dat de concerneisen in aankooptrajecten nageleefd worden;

 • Regievoering bij nieuwe ESB Koppelingen.

Vereisten / knock-outcriteria
1. De aangeboden kandidaat heeft in de afgelopen 6 maanden geen 3 overeenkomsten met een totale duur van 24 maanden gehad bij de opdrachtgever. (Dit criterium is niet van toepassing op kandidaten die een vast dienstverband hebben bij de uitlenende instantie);
2. Uurtarief van maximaal € 100,00 incl. reiskosten en fee Flextender / excl. BTW;

Gunningscriteria  (weging, totaal 100 punten)
3. Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding in de richting van ICT/IT (20 punten);
4. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar als IT Architect (25 punten);
5. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar met een cloud/saas applicatie landschap (duidelijk weergegeven in het cv) (15 punten);
6. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar met applicatie integratie (duidelijk weergegeven in het cv) (15 punten);
7. Aantoonbare werkervaring met ESB koppelingen (duidelijk weergegeven in het cv) (15 punten);
8. Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar binnen een gemeente (10 punten).

Competenties

 • Analytisch;

 • Advies vaardigheden

 • Open persoonlijkheid;

 • Communicatief vaardig;

 • Nauwkeurig;

 • Flexibel;

 • Stressbesteding;

 • Probleemoplossend vermogen.

Schaal
Deze opdracht is ingedeeld in schaal 11. Deze schaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op woensdag 25 mei 2022 van 09:00 uur tot 12:00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 24 mei 2022 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek je droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs zo snel mogelijk contact met je opnemen. Na (telefonisch) contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Projectleider ICT / Solution Architect die deze organisatie zoekt?