Bekijk de opdracht ook op opdrachtinformatiemanagement.nl voor aanvullende ondersteuning binnen het vakgebied Informatiemanagement.
thumbnail
thumbnail

Functionaris gegevensbescherming

Werkorganisatie Druten Wijchen (Werkorganisatie Druten-Wijchen)

Kraaijenberg 9615, 6601 PC Wijchen, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€ 105,00
24-32 Gelderland

Begindatum:

29 apr 2024

Einddatum:

13 okt 2024

Uren per week:

24-32

Publicatiedatum:

30 jan 2024

Opdracht omschrijving

Door zwangerschapsverlof zijn wij tijdelijk op zoek naar een ervaren Functionaris Gegevensbescherming

Waar kom je te werken? 

De Werkorganisatie Druten Wijchen werkt voor twee gemeenten tegelijkertijd, met ieder hun eigen bestuur, gemeenteraad en ambities. Om dat in goede banen te leiden, werken we met zelforganiserende teams met veel eigen verantwoordelijkheid. In onze organisatie telt iedereen mee, ongeacht achtergrond, leeftijd, opleiding en werkervaring. De cultuur is open, informeel en positief.

Wie zijn je collega’s?

Onze organisatie bestaat uit vijf domeinen met zelforganiserende teams. Het team Informatiemanagement valt onder het domein Bedrijfsvoering. Het team bestaat uit functioneel beheerders, informatiemanagers, een Functionaris Gegevensbescherming (FG) en een Chief Information Security Officer (CISO). Samen spelen wij een grote rol bij de digitale transformatie van de gemeenten. We zorgen dat de informatievoorziening van alle domeinen zo goed mogelijk aansluit bij hun huidige en toekomstige wensen.

Als Functionaris Gegevensbescherming ben je de interne toezichthouder gericht voor de verwerking van de persoonsgegevens binnen de werkorganisatie Druten Wijchen. Wij hebben ambitie en willen met behulp van digitale toepassingen toegevoegde waarde realiseren voor inwoners, bedrijven en onze organisatie. Wij werken met gevoelige gegevens. Duurzaamheid, transparantie en veiligheid van deze data moet geborgd blijven. Als Functionaris Gegevensbescherming houd je toezicht op een goede gegevensinrichting en op de vertrouwelijkheid en privacy bij het gebruik van de gegevens. Je werkt veelvuldig samen met de Chief Information Security Officer (CISO). Als functionaris Gegevensbescherming heb je een onafhankelijke positie en rapporteer je rechtstreeks aan de colleges, bestuur en directie van de werkorganisatie.

Verantwoordelijkheden

  • Je informeert en adviseert de verwerkers over hun verplichtingen op het gebied van gegevensbescherming.

  • Zie je toe op de naleving van de AVG en andere wet- en regelgeving omtrent gegevensbescherming en de uitvoering van het beleid met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens van de verwerkingsverantwoordelijke of de verwerker.

  • Adviseer je over het te ontwikkelen beleid op het gebied van gegevensbescherming.

  • Adviseer en informeer je collega's op het gebied van privacy en zorg je voor bewustwording.

  • Houd je toezicht op de registraties en afhandeling van veiligheidsincidenten waarbij persoonsgegevens betrokken zijn alsmede op het melden van datalekken bij de Autoriteit Persoonsgegevens en bij de betrokkenen.

  • Houd je toezicht op een correcte afhandeling van de privacyrechten (o.a. inzage, correctie en wissing) van burgers en medewerkers;

  • Ben je de contactpersoon voor de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

  • Actualiseer je het verwerkingsregister.

  • Begeleid en voer je DPIA's uit.

De kandidaat is inzetbaar vanaf 29 april 2024 tot en met 13 oktober 2024 voor 24-32 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.

U voegt een cv van maximaal 3 pagina's A4 toe. U dient gebruik te maken van het bijgevoegde template en alle gevraagde onderdelen in te vullen.

Je beschikt minimaal over een afgeronde HBO opleiding.

Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, een analytisch vermogen en een zelfstandige proactieve werkhouding.

Stevige persoonlijkheid en gesprekspartner op zowel strategisch als tactisch niveau.

Minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van privacy.

40 %

Je hebt werkervaring met Data Privacy Impast Assessment (DPIA).

30 %

Je hebt werkervaring met auditing.

20 %

Je stelt een motivatiebrief op waarom jij DE kandidaat voor ons bent. In je motivatie geef je toelichting op je werkervaring, kennis en persoonlijkheid.

10 %

Je bent per 29 april 2024 beschikbaar voor minimaal 24 uur en voor de gehele doorlooptijd van de opdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Functionaris gegevensbescherming die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.