thumbnail
thumbnail

Dataspecialist DAMO en FME

Grasdijkweg 2, 9798 TC Garmerwolde, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
122
36 Groningen

Begindatum:

1 mei 2024

Einddatum:

1 aug 2024

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

2 apr 2024

Opdrachtomschrijving
Waterschap Noorderzijlvest zorgt in een groot deel van Groningen, in Noord- en Midden-Drenthe en in een stukje Friesland voor veilig leven met water, schoon water, gezuiverd water en voldoende water in elk seizoen. Voor onze 300 medewerkers gaat een gezonde en toekomstbestendige leef-, woon- en werkomgeving van de circa 383.000 inwoners in ons gebied boven alles. Dit vraagt om gedreven professionals die uitblinken in hun eigen vakgebied en passie.

Waterschap Noorderzijlvest is op zoek naar een Dataspecialist DAMO en FME voor het team Informatie en Automatisering die de conversie en migratie naar de nieuwste versie van DAMO kan uitvoeren.

De opdracht is voor 36 uur per week en de duur is 3-6 maanden.

Waterschap Noorderzijlvest is op weg naar het gestandaardiseerd vastleggen en ontsluiten van kerngegevens. Momenteel maakt waterschap Noorderzijlvest voor haar kernregistratie gebruik van een verouderd datamodel dat in de loop der jaren is aangevuld met extra velden. Er is eerder onderzoek gedaan naar de impact van het in gebruik nemen van een nieuw en verbeterd datamodel. DAMO, het landelijke datamodel van en voor waterschappen, wordt gezien als de logische opvolger. Het DAMO-datamodel wordt modulair en per werkproces ontwikkeld door het Waterschapshuis. Het project is goed op weg, maar duurt wat langer dan voorzien door aanvullende werkzaamheden. Het project heeft expertise en capaciteit nodig om de conversie en migratie naar de nieuwste versie van DAMO verder af te ronden. 

Binnen de opdracht is het de bedoeling dat je de volgende taken op je neemt:

 • Uitvoeren van de conversie IRIS > DAMO 2.2 in test- en productieomgevin, upgrade naar DAMO2.3/2.4 en aansluiten van de GkW-connector;

 • Ontwikkelen en/of aanpassen van bestaande FME-scripts naar de nieuwe DAMO-structuur;

 • Doorvoeren en vastleggen (documenteren) van aanpassingen in DAMO;

 • Waar nodig het ETL-project Beheerregister ondersteunen.

Kandidaatomschrijving

 • Hbo werk- en denkniveau;

 • Aantoonbare ervaring met de ETL-tool FME;

 • Ervaring met ESRI ArcGIS en Oracle databases in combinatie met ESRI ArcSDE;

 • Specifieke ervaring met het IRIS en DAMO-datamodel is een pré;

 • Kennis van Legger- en Beheerregisterprocessen is een pré.

Genoemde competenties en informatie uit de kandidaat- en opdrachtomschrijving worden tijdens de gespreksronde getoetst.

Detacherings-/payrollbureau, intermediair of ZZP
Bij deze opdracht is sprake van leiding en toezicht door de opdrachtgever. Het gevolg hiervan is dat er in de praktijk sprake zal zijn van een dienstbetrekking, waardoor deze opdracht niet uitgevoerd kan worden door een zzp'er / DGA.
Zzp'ers die voor deze opdracht in aanmerking willen komen kunnen zich laten detacheren via een detacheringsbureau of payroll-bedrijf, dat dan de offerte indient.

Voor deze opdracht zijn de AWVOODI 2018 van toepassing deze zijn beschikbaar op de website via onderstaande link:

https://www.noorderzijlvest.nl/inkoop-en-aanbesteding 

Indexering tarief:
Het door u aangegeven tarief kan na minimaal 12 maanden jaarlijks worden geïndexeerd op basis van de CBS prijsindex (CBS indexering, Dienstenprijzen, commerciële dienstverlening en transport, Architecten en Ingenieurs (71), waterbouw (711216)). 

https://opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/83760NED/table?ts=1533643636692

Interviewplanning
Het waterschap nodigt maximaal 3 kandidaten uit voor een sollicitatiegesprek op 26 april 2024. Wij verzoeken de kandidaten uitdrukkelijk rekening te houden met deze periode.

Wanneer u op 23 april 2024 voor 12.00 uur nog geen uitnodiging heeft ontvangen via het DAS Groningenhuurtin.nl, behoort u niet tot de eerste selectie voor de gespreksronde.
Contact over de opdracht en/of de procedure loopt uitsluitend via het DAS Groningenhuurtin.nl. Wij verzoeken u dan ook geen contact met het waterschap op te nemen.

Heeft u zich nog niet geregistreerd als aanbieder op www.Groningenhuurtin.nl, dan adviseren wij u hiervoor op korte termijn zorg te dragen. U kunt helaas zonder registratie géén offertes indienen voor de lopende opdrachten. Na goedkeuring van de registratie kunt u via www.Groningenhuurtin.nl offertes indienen voor nieuwe opdrachten.

Eisen

Werkervaring Dataspecialist bij de overheid
Op CV aantoonbaar minimaal 1 jaar werkervaring als Dataspecialist, opgedaan in de afgelopen 4 jaar bij een overheidsorganisatie.
Referentie vereist

Gevraagde documenten

Aanleveren bij offerte

 • Opleiding

Aanleveren na gunning

 • VOG

Gunningscriteria

Weging prijsdeel: 10 %

Motivatiebrief
Bij deze opdracht wordt om een motivatiebrief gevraagd. Deze weegt mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze motivatiebrief wordt beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

De brief dient door de kandidaat zelf geschreven te worden. De kandidaat dient gemotiveerd aan te geven waarom hij/zij geschikt is voor deze opdracht en voldoet aan de competenties (door middel van voorbeelden). De brief wordt door de opdrachtgever getoetst aan de hand van de omschreven functietaken en/of competenties zoals verwoord in de kandidaat- en/of opdrachtomschrijving/. (Weging: 25 %)

Werkervaring tool
Op CV aantoonbaar werkervaring, opgedaan in de afgelopen 2 jaar met de ETL-tool FME. !Let op: laat de ervaring met deze tool duidelijk terugkomen in het takenpakket van de kandidaat per opdracht! (Weging: 10 %)

Werkervaring IRIS en DAMO datamodel
Op CV aantoonbaar werkervaring, opgedaan in het afgelopen jaar met het IRIS en DAMO-datamodel. !Let op: laat de ervaring met het datamodel duidelijk terugkomen in het takenpakket van de kandidaat per opdracht! (Weging: 10 %)

Kennis Legger- en Beheerregisterprocessen bij waterschappen
Op CV aantoonbaar werkervaring met legger- en beheerregister processen bij waterschappen, opgedaan in de afgelopen 4 jaar. (Weging: 10 %)

Systeemkennis
Op CV aantoonbaar werkervaring met ESRI ArcGIS en/of Oracle databases en/of ESRI ArcSDE, opgedaan in de afgelopen 2 jaar.

 • kennis van / ervaring met 1 van de 3 (6 %)

 • kennis van / ervaring met 2 van de 3 (8 %)

 • kennis van / ervaring met alle 3 (10 %)

Interview
Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

De kandidaat wordt gedurende het gesprek getoetst op de gevraagde kennis, ervaring en competenties zoals beschreven in de kandidaat en/of opdrachtomschrijving. Daarnaast wordt er beoordeeld of de kandidaat past binnen de organisatie en/of er een klik is met de kandidaat.

De kandidaat waarop de keuze valt, scoort 25% voor het gesprek. De kandidaten die afgewezen worden naar aanleiding van de gevoerde gesprekken, scoren 0% voor het gesprek.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Hibo Abdi via hibo.abdi@kbenp.nl of via 06 433 634 42

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Dataspecialist DAMO en FME die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.