thumbnail
thumbnail

Project Communicatieadviseur

Wassenaar

Johan de Wittstraat 45, 2242 LV Wassenaar, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€100
32 tot 36 uur Zuid-Holland

Begindatum:

2 okt 2023

Einddatum:

2 okt 2024

Uren per week:

32 tot 36 uur

Publicatiedatum:

12 sept 2023

Organisatie
Je komt te werken voor een kleine, maar wel bijzondere, gemeente. Een uniek stukje Nederland, waar zo’n 27.000 mensen wonen. Wassenaar ligt midden in het groen aan de Zuid-Hollandse kust, direct naast de bestuurlijke hoofdstad Den Haag met een diverse bevolking; één op de 5 inwoners heeft bijvoorbeeld een internationale achtergrond. Wassenaar is een heel gevarieerde gemeente; met prachtige landgoederen, strand, natuur- en waterwingebied, residenties en de ambassade van de Verenigde Staten.

En net als ieder andere gemeente in Nederland voeren wij een grote verscheidenheid aan taken uit zoals: uitvoering van wetten zoals de Wet maatschappelijke ondersteuning, de Participatiewet en de jeugdhulp. De huisvesting van scholen, de verduurzaming en energietransitie, bestemmingsplannen, woningbouwprojecten, subsidieverstrekking aan o.a. sportverenigingen, zwembad en bibliotheek. Het organiseren van participatie en voorlichting, openbare orde & veiligheid of het mobiliseren van vrijwilligers ten behoefte van maatschappelijke doelen zoals de huidige opvang van 900 asielzoekers of de ruim 150 Oekrainers.

Spreekt onze werkcultuur met de kernwaarden respectvol, verantwoordelijk en omgevingsgericht jou aan? Als het antwoord ‘ja’ is dan kijken we uit naar jouw reactie. Laat ons weten waarom jíj een aanwinst bent voor Wassenaar.

Opdracht
We zoeken een goede communicatieadviseur die ervaring heeft met; - project/publiekscommunicatie in oa ruimtelijke ordening, -participatietrajecten met stakeholders (inwoners, ondernemers, instellingen) te werken in een kritische politiek-bestuurlijke omgeving.
Een creatieve en zelfstandig adviseur die vanuit zijn of haar professie adviseert binnen (lopende) projecten en deze adviezen verder concreet uitwerkt en operationaliseert. Je schrijft communicatieplannen en voert deze uit. Je werkt zelfstandig, snel en bent, waar nodig- breed inzetbaar.
Je werkt nauw samen met de betrokken wethouder, strategisch adviseurs, de verschillende projectteamleden en de collega’s van communicatie. Ook ben je resultaat gericht.
Je bent een goede gesprekspartner voor ambtelijke collega’s, bestuurders, managers,  projectleiders, maatschappelijke organisatie, ondernemers en inwoners.

We zoeken een communicatieadviseur die zich thuis voelt in een organisatie waar de hiërarchie plat is, de verantwoordelijkheden dicht bij de collega’s zelf belegd zijn, ruimte zoekt en neemt voor creativiteit en houdt van dynamiek. 
Een resultaatgerichte persoonlijkheid die vanuit de inhoud van het communicatie vak kan adviseren over verschillende maatschappelijke relevante onderwerpen en snel hiertussen kan schakelen. En je hebt aantoonbaar het positieve verschil gemaakt bij projectcommunicatie in de ruimtelijke ordening.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met advisering en uitvoering als communicatieadviseur binnen een (semi) overheidsorganisatie;
2. Aantoonbare werkervaring met communicatie projecten in het ruimtelijk domein;
3. Aantoonbare werkervaring met het ontwikkelen, schrijven uitvoeren van communicatieplannen (duidelijk benoemd in het cv);
4. Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding op het gebied van communicatie;

Gunningscriteria
5. Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar met advisering en uitvoering als communicatieadviseur binnen een overheidsorganisatie (30 punten);
6. Aantoonbare werkervaring met projectcommunicatie, het schrijven van persberichten en artikelen (duidelijk benoemd in het cv) (30 punten);
7. Aantoonbare werkervaring op het gebied van publicaties van campagnes/infographics/filmpjes via social media (duidelijk benoemd waar dit is opgedaan) (10 punten);
8. Uiterlijk per 2 oktober 2023 beschikbaar, voor tenminste 32 uur per week (10 punten);
9. Aantoonbare werkervaring met opstellen en uitvoeren van inwonersparticipatieprocessen (10 punten);
10. Maximum uurtarief van €100,- exclusief btw en inclusief Fee Flextender en reiskosten woon- en werkverkeer (10 punten).

Competenties
- Zelfbewuste en positief ingestelde persoonlijkheid;
- Inlevingsvermogen, omgevingsbewust en politieke sensitiviteit;
- Op de hoogte van actueel politiek-maatschappelijke debatten en ontwikkelingen;
- Resultaatgericht;
- Gevoel voor marketing;
- Digitaal vaardig;
- Professioneel en zakelijk;
- Een flexibele hands on mentaliteit;
- Kent de dynamiek van werken dichtbij het bestuur;
- Bedreven in inwonersparticaptie;
- Zelfstandig opstellen en effectief uitvoeren van communicatieplannen.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo - Do
Kan er hybride worden gewerkt? Ja

Planning
De gesprekken bij de gemeente Wassenaar zijn gepland op Vrijdag 22 september 2023. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 21 september 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Voor de zzp'er
Wassenaar zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 / britt.emmen@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Britt Emmen
Britt Emmen
Opdracht Adviseur

Ben jij de Project Communicatieadviseur die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.