thumbnail
thumbnail

VNGR - Contentmaker met specialisatie video

Nassaulaan 12, 2514 JS Den Haag, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
105
20 Zuid-Holland

Begindatum:

20 jun 2024

Einddatum:

31 dec 2024

Uren per week:

20

Publicatiedatum:

3 jun 2024

Over VNG Realisatie
De VNG representeert de ruim 300 Nederlandse gemeenten en werkt samen met haar afdelingen aan een krachtige lokale overheid. VNG Realisatie stelt daarbij de lokale uitvoering van de maatschappelijke opgaven door gemeenten centraal. Onder meer door actief te participeren in de netwerken van gemeenten en hun partners, door samenwerking te stimuleren via ‘samen organiseren’ en waar mogelijk standaarden te ontwikkelen die de dienstverlening van gemeenten verbeteren. VNG Realisatie draagt bij aan vier gemeentelijke speerpunten:

 • werken als één overheid, met leden en partners, aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken op sociaal, fysiek en veiligheidsdomein;

 • verbeteren van de dienstverlening;

 • een efficiënte en wendbare organisatie;

 • anticiperen op de toekomst.

Jouw plek in de organisatie
Als contentspecialist werk je vanuit het Cluster Content & Publicatie van het Kenniscentrum Communicatie van VNG Realisatie. Binnen dit cluster zijn in totaal zo’n tien redacteuren, vormgevers en zakelijk tekenaars actief. Zij ondersteunen de ca. 30 communicatieadviseurs die op de verschillende projecten, programma’s en diensten werken die VNG Realisatie met gemeenten initieert, ontwikkelt en beheert. Daarnaast is er een kernteam waar de disciplines corporate en interne communicatie, projectleiding en ondersteuning zijn ondergebracht. Het Kenniscentrum wordt aangestuurd door een teamcoördinator. Kortom; je gaat werken op uiteenlopende opdrachten en vanuit een bruisend kenniscentrum met zo’n 50 andere communicatieprofessionals.

Omschrijving van de opdracht
Als contentmaker met specialisatie in videocontent ga je aan de slag voor diverse opdrachtgevers binnen VNG Realisatie. VNG Realisatie initieert, ontwikkelt en beheert programma’s, producten en diensten voor en met alle 342 Nederlandse gemeenten. Dit doen we op verschillende domeinen; van het sociaal domein tot aan digitalisering en de fysieke leefomgeving. Op verzoek van communicatieadviseurs en project- en programmaleiders maak jij videocontent die bijdraagt aan het bereiken van de individuele project- en programmadoelstellingen én aan de positionering van VNG. Je werkt volgens onze huisstijl richtlijnen en -kaders, die bijdragen aan het als één VNG communiceren, maar hebt daarnaast natuurlijk veel vrijheid om jouw creativiteit de vrije loop te laten en om verrassende en kwalitatieve videocontent te maken.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden

 • Het – in opdracht van communicatieadviseurs en/of projectleiders – produceren van videocontent, van het initieel ontwerp tot aan de opname, regie, edit en productie.

 • Het proactief meedenken op het positioneringsvraagstuk van VNG (Realisatie) en het aandragen van ideeën om dit met (video)content te versterken.

 • Het maken van uiteenlopende (video)content; van interviews en reportages tot aan (corporate) video’s en films voor de programmacommunicatie, interne en externe communicatie.

 • Het gericht maken van videocontent voor specifieke kanalen, waaronder websites, fora (communities), social media, webinars en congressen.

 • Het meedraaien in het cluster content & publicatie en het waar relevant of gevraagd ondersteunen van en samenwerken met de andere contentmakers.

Resultaat van de opdracht
Met het uitvoeren van het hierboven omschreven takenpakket draag jij eraan bij dat onze projecten en programma’s beter bekend worden bij onze doelgroep; bestuurders en ambtenaren bij gemeenten, of dat individuele projectdoelstellingen worden behaald.

Eisen

 • Afgeronde HBO-opleiding met specialisatie beeld (foto/video);

 • Ervaring als videomaker in het publiek domein

 • HBO werk- en denkniveau.

 • Ervaring met het werken op uiteenlopende opdrachten bij een grote, complexe organisatie.

 • Ervaring met het interviewen van bestuurders

 • Beschikt over eigen edit-mogelijkheden, laptop en opname-apparatuur.

Wensen

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als videomaker in het publiek domein, aantoonbaar met werkgevers / opdrachtgevers in het cv

 • Minimaal 5 jaar ervaring met het zelfstandig produceren/filmen/interviewen/ editen en de conceptontwikkeling van videoformats over complexe maatschappelijke vraagstukken die spelen bij gemeenten.

 • Kennis van en ervaring met het interviewen van bestuurders binnen het publiek domein, blijkend uit voorbeelden uit het C.V./portfolio.

 • Ervaring met het maken van originele en creatieve audiovisuele producties voor uiteenlopende kanalen (website, fora, social media, webinars, congressen), blijkend uit werkervaring uit het C.V.

 • Een afgeronde HBO-opleiding aan een kunstacademie of vergelijkbare creatieve instelling met specialisatie in beeldvoering (foto/video).

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 of per mail via sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de VNGR - Contentmaker met specialisatie video die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.