thumbnail
Information Security Officer

UMC Utrecht

Heidelberglaan 100, 3584 CX Utrecht, Nederland

ICT
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Utrecht

Publicatiedatum:

23-06-2022

Sluitingsdatum:

30-06-2022

Begindatum:

01-07-2022

Einddatum:

30-09-2022

Uren per week:

36

Information Security Officer

Jij bent hét aanspreekpunt op het gebied van privacybescherming en informatiebeveiliging voor afdelingen/directies. Het is belangrijk dat je goed zichtbaar bent, zodat collega’s jou makkelijk kunnen benaderen om advies te vragen. Daarnaast geef je voorlichting en ondersteun je zo nodig managementteams.

In het UMC Utrecht richten we ons op zorg, onderzoek en onderwijs. Dit brede palet aan vakgebieden maakt dat je interessante en uitdagende cases behandelt, bijvoorbeeld:
 • Een onderzoeker start een nieuw internationaal onderzoeksproject op, maar heeft een vraag over gegevensverwerking van patiënten. Bel jij het farmaceutische bedrijf in Amerika?
 • Hoe zorgen we ervoor dat medewerkers het patiëntendossier niet inkijken uit nieuwsgierigheid, omdat de patiënt bijvoorbeeld een bekende Nederlander is?

Jouw dagelijkse taken bestaan onder andere uit:

 • Vragen van collega's beantwoorden over privacybescherming en informatiebeveiliging.
 • Ondersteuning bij het uitvoeren van een Data Protection Impact Assessment (DPIA).
 • Adviseren over het afsluiten van verwerkersovereenkomsten.
 • Registreren van alle verwerkingen in het verwerkingsregister.
 • Zorgen voor de naleving van het privacybeleid en informatiebeveiliging.
 • Creëren van awareness op het gebied van gegevensbescherming- en beveiliging, onder andere door het geven van voorlichting.

Hier ga je werken

Als ISO maak je deel uit van de centrale informatiebeveiligingsorganisatie. De informatiebeveiligingsorganisatie (informatiebeveiliging en privacybescherming (IB&PB)) heeft regie op het implementeren en naleven van wet- en regelgeving op het gebied van privacy en security. Je rapporteert aan de chief information security officer (CISO) en functionaris gegevensbescherming (FG), die deze afdeling aanstuurt.

Jij maakt deel uit van een team met één centrale information security officer, één privacy officer en één information security officer, die net als jij is aangesloten bij vaste afdelingen/directies van het UMC Utrecht. Daarnaast werk je nauw samen met twee information security officers die operationele werkzaamheden verrichten. Met deze collega’s heb jij wekelijks een weekstart. Verder zijn er in totaal 16 ISO’s in het UMC Utrecht die hetzelfde takenpakket hebben als jij. Je kan altijd je vragen stellen bij je collega ISO’s of aan je team. We werken op dit moment hybride.
 

Dit neem je mee

 • Hbo-werk- en denkniveau met een technische dan wel bedrijfskundige opleiding en bijscholing op het gebied van informatiebeveiliging en/of privacybescherming.
 • Bij voorkeur heb je relevante certificering, zoals CISM, CISSP, CIPM en/of CIPT.
 • Je hebt kennis van bedrijfsprocessen bij voorkeur van het zorgproces en van governance.
 • Je hebt interesse in processen rondom onderzoek en onderwijs.
 • Je hebt sterke affiniteit met ICT, juridische zaken, administratieve organisatie/ interne beheersing en met informatiemanagement.
 • Je bent in staat om met jouw sterk ontwikkelde communicatie en samenwerking skills het onderwerp informatiebeveiliging binnen de afdeling bespreekbaar te krijgen en te houden.
 • Je bent klantgericht, resultaatgericht, kwaliteitsgericht en integer.
 • Je kan uitstekend samenwerken en bent organisatiesensitief. 
 • Je bent goed in (probleem)analyse en oordeelsvorming. 

Dit bieden we jou

Een tijdelijke opdracht voor de duur van 3 maanden met optie tot verlenging.
Een opdracht voor 36 uur per week
Flexibele werktijden 
Hybride werken: thuis en op kantoor in overleg met je team
Mogelijkheid om zo snel mogelijk te starten

 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Information Security Officer die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.