thumbnail
thumbnail
Sociaal Werker Jeugd en Gezin

Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
32 Overijssel

Begindatum:

4 dec 2023

Einddatum:

31 mei 2024

Uren per week:

32

Publicatiedatum:

13 nov 2023

Sociaal werker Jeugd en Gezin
32 uur per week

Dit ga je doen

Een jongere wil niet eten, heeft boze buien of dreigt met weglopen. ADHD of autisme? Wij kijken minder naar een diagnose. Maar vooral naar hoe we ouders en/of de school kunnen helpen om met dit gedrag om te gaan. We blijven niet aan de zijlijn staan, maar bieden zelf hulp. Jij gelooft helemaal in deze betrokken aanpak.

Het leven is niet maakbaar
Je praat met jongeren en hun ouders thuis, op school of in het wijkteam. Zie je patronen in de manier waarop ouders met elkaar en met hun kind omgaan? Zitten ze op één lijn en wat voor verwachtingen hebben ze van hun kind? Hoe zijn de onderlinge relaties in het systeem? Waar zit de meeste pijn bij de jongere? Gaat de vraag eigenlijk wel over het kind of moet er eerst iets gebeuren rondom bijvoorbeeld financiën of huisvesting? Je zoemt in op wat er wel goed gaat. Het perfecte kind bestaat niet en het leven is niet maakbaar. Iedereen komt hobbels tegen en een quick fix bestaat niet.

Helpende cirkel
Wij staan om het gezin en daarom heen staat een team met specialisten die je inschakelt als het nodig is. Je werkt intensief samen met onder meer GZ psychologen, huisartsen en onze partners in de wijk, zoals welzijnswerk en Veilig Thuis.
Niet elke casus is complex. Soms geef je een indicatiestelling of beschikking af en volg je een gezin op de achtergrond. Toch krijg je de meeste energie van ‘jouw’ gezinnen. Je houdt nu eenmaal met heel je hart van dit intense werk.

Waarom Zwolle?
Je kiest voor een super gevarieerde baan, waarvan geen dag loopt, zoals je had verwacht. Het is fijn om zelf bij gezinnen over de vloer te komen. En je hebt de vrijheid om te doen wat jij belangrijk vindt. ‘Waaraan heb je het meeste behoefte?’, vraag je vaak aan een ouder. Dat kan bijvoorbeeld ook het opruimen van een huiskamer zijn, zodat ouders letterlijk en figuurlijk weer lucht krijgen. Zelf krijg je ook de nodige support van gedragsmedewerkers en natuurlijk van je collega’s. We vragen echt niet continu hoe het met je gaat, maar zijn er altijd als je aan de bel trekt.

Dit ben jij
Je hebt een Hbo werk- en denkniveau en een SJK registratie, een afgeronde Hbo opleiding die voldoet aan de registratie of de nodige werkervaring, waardoor je een dergelijke registratie kunt aanvragen. Ook heb je ervaring met jeugdhulp en kun je de regie voeren. Je werkt vanuit een systemische blik dus met het hele systeem rondom de jeugdige. Daarnaast vind je het ook prima om af en toe een vraag op het gebied van volwassenen op te pakken.

Collega’s vinden dat je snel schakelt, flexibel bent en out-of-the box denkt. Je communiceert makkelijk op elk niveau en sluit goed aan bij een diversiteit aan gezinnen. Doen wat nodig is om jongeren en hun omgeving verder te helpen. Dat is je missie.  Als je vaker tegen hetzelfde probleem aanloopt, bedenk jij een oplossing. Natuurlijk stem je af met collega’s, want samen bereik je meer.

Dit bieden wij
Een dienstverband voor 32 uur per week, voor de vervanging van zwangerschapsverlof tot
1 juni 2024.

Afdeling Sociaal Wijkteam (SWT)
De afdeling SWT bestaat uit vijf wijkteams, één backoffice en een team Leerplicht/RMC. De wijkteams vormen een laagdrempelige plek in de wijk, waar bewoners terecht kunnen met vragen over zorg of ondersteuning. De vijf teams voeren de Jeugdwet, Wet Maatschappelijke ondersteuning en de Participatiewet uit.

Vanuit een integrale aanpak kijken we wat nodig is aan zorg en ondersteuning voor bewoners in de wijk, maar ook wat bewoners zelf kunnen doen. We brengen hulpvragen of signalen bij elkaar om te komen tot een preventieve of collectieve aanpak. Vaak bieden we hulp via eigen inzet. We werken intensief samen aan onze opgaven met (keten)partners in de stad, zoals onderwijs, zorgaanbieders, wijkverpleegkundigen, wijkagenten en vrijwilligers- en bewonersorganisaties.

Zwolle, #hartstad en organisatie
In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op ‘kwaliteit van leven’. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig.

We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.

Eisen

 • Akkoord procedure en inhuurvoorwaarden (o.a. all-in tariefstelling wat betreft reiskosten woon- werk)

 • Minimaal HBO werk en denkniveau. Dit blijkt uit een afgeronde opleiding of middels opgedane werkervaring in een soortgelijke rol.

 • Minimaal 2 jaar ervaring met jeugdhulp

 • Het betreft tijdelijke invulling van een reguliere functie bij de gemeente.
  De opdracht leent zich daarom niet voor invulling op zzp-basis. Eventueel geïnteresseerde zzp'ers kunnen zich op detacheringsbasis ( = met loonuitbetaling) laten aanbieden door een bureau. Doorleenconstructies zijn nadrukkelijk niet toegestaan.

Wensen

 • Kandidaat is SKJ geregistreerd. Dit staat duidelijk aangegeven in het CV, bij voorkeur met nummer.

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding SPH, Pedagogiek, MWD of Social Work.

 • Meer dan 2 jaar ervaring met jeugdhulp en regie voeren.

 • Aantoonbare ervaring met jeugdhulp bij een gemeente.

 • De gesprekken vinden plaats op 30 november 2023. Hier graag rekening mee houden.

 • De kandidaat beschikt over onderstaande competenties. Dit kan samen met kennis vertrouwen en ervaring worden getoetst in een persoonlijk gesprek.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

 

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Sociaal Werker Jeugd en Gezin die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.