thumbnail
thumbnail

Communicatieadviseur

Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
10 Overijssel

Begindatum:

4 dec 2023

Einddatum:

31 mrt 2024

Uren per week:

10

Publicatiedatum:

21 nov 2023

Communicatiestrateeg
Communicatiestrategie en (uitvoerings)plan Alliantie Smart Zwolle

De Alliantie Smart Zwolle is open en coöperatief netwerk van (semi)overheden, kennisinstellingen en bedrijven die door samen digitaal te innoveren bijdraagt aan het realiseren van oplossingen voor maatschappelijke opgaven van (regio) Zwolle. Het adagium van de alliantie is ‘onze producten en lessen delen we’. Als onderdeel van de professionaliseringsslag die het alliantienetwerk momenteel maakt, wil de alliantie een communicatiestrategie en -plan ontwikkelen, om aan dit adagium uitvoering te geven, zodat voor iedere geïnteresseerde in het professionele netwerk en voor inwoners, duidelijk en transparant is wat de alliantie smart Zwolle inhoudt, welke innovatieve producten zij realiseert en welke lessen zij daarbij trekt. Het ontwikkelen van een website is hiervan onderdeel. Gemeente Zwolle levert de netwerkleider voor de alliantie. Vanuit deze rol zet de gemeente Zwolle deze opdracht uit.

De opdracht
De opdracht betreft het ontwikkelen van een communicatiestrategie, een communicatieplan inclusief de aanpak voor de opzet van een website én een uitvoeringsplan met planning en begroting.
Doel is om de alliantie en de resultaten van de alliantie zichtbaar te maken voor de deelnemers, inwoners van de regio Zwolle en andere geïnteresseerden. Hiervoor willen we de alliantie en haar activiteiten op een centrale plek (website) ontsluiten o.a. door te linken naar de “Smart Zwolle Hub”, het samenwerkingsplatform dat gezamenlijk door alliantiepartners wordt beheerd en gebruikt.
Naast een communicatiestrategie willen we een communicatieplan voor de wijze waarop de alliantie haar boodschap, activiteiten en resultaten actief via verschillende kanalen verspreidt. Een van die kanalen is de SMARkT (fysiek evenement en de online webinars).
Op te leveren producten

 1. een communicatiestrategie om de Alliantie Smart Zwolle middels storytelling te profileren als autoriteit op gebied van bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken en SDG’s door innovaties met inzet van data en digitale technologie

 2. Het ontwikkelen van communicatieplan voor 2024-2025, inclusief de aanpak voor de opzet van een website, de inzet van Smarkt events en webinars, inzet van pers- en mediastrategie en de online / sociale media aanpak.

 3. Een uitvoeringsplan met planning in kwartalen en indicatieve begroting.

Voor de ontwikkeling van de bovenstaande producten wordt input opgehaald uit gesprekken met de netwerkleider van Alliantie Smart Zwolle.

Eisen

 • Akkoord procedure en inhuurvoorwaarden (o.a. all-in tariefstelling wat betreft reiskosten woon- werk)

 • De kandidaat heeft een minimaal een afgeronde WO-opleiding op het gebied van communicatie.

 • De kandidaat heeft minimaal 10 jaar ervaring op het gebied van communicatie in de afgelopen 15 jaar.

 • Het betreft tijdelijke invulling van een reguliere functie bij de gemeente.
  De opdracht leent zich daarom niet voor invulling op zzp-basis. Eventueel geïnteresseerde zzp'ers kunnen zich op detacheringsbasis ( = met loonuitbetaling) laten aanbieden door een bureau. Doorleenconstructies zijn nadrukkelijk niet toegestaan.

Wensen

 • De kandidaat heeft ervaring met communitybuilding, gedragsverandering en branding/promotie, social media en visuele communicatie in de afgelopen 5 jaar.

 • De kandidaat heeft kennis en ervaring bij een 100.000+ gemeente.

 • Competenties: Zie PDF.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Communicatieadviseur die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.