thumbnail
thumbnail

Plaatvervangend Griffier / Raadadviseur

Vendelweg 1, 8331 XE Steenwijk, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
24 Overijssel

Begindatum:

4 mrt 2024

Einddatum:

31 mei 2024

Uren per week:

24

Publicatiedatum:

8 feb 2024

Plaatsvervangend Griffier / Raadadviseur

Jouw rol en profiel
Als adviseur van de raad moet je veel borden draaiend houden. Dit vraagt niet alleen kennis, kunde en vaardigheden maar ook dat je op passende wijze 'stevig in de schoenen staat’. Je bent in staat over de grenzen van je eigen functie heen te kijken. Ook houd je de algemene belangen van de gemeenteraad goed in het oog. Daarnaast treed je op als secretaris van de Rekenkamercommissie.

Je levert een bijdrage aan het uitvoeren van de raadsplanning (raads- en commissievergaderingen), informatiestromen en andere werkprocessen. Je bent een sparringpartner voor de griffier en een schakel tussen de raad en de ambtelijke organisatie. Je draagt bij aan goede communicatie en informatie namens en voor de raad. Je faciliteert, regelt, organiseert en bewaakt alles rondom de bijeenkomsten van de raad, zoals commissievergaderingen en themabijeenkomsten. Verder bewaak je lange termijn agenda en toezeggingen. Je adviseert raads- en commissieleden over de inzet van raadsinstrumenten of inhoudelijke thema's en zorgt voor het correct en efficiënt verloop van het proces van bestuurlijke besluitvorming. Ook help je de raad bij het leggen van verbinding met de samenleving en onderhoud je namens vier gemeenten de contacten met de Rekenkamercommissie.

Er ligt een tijdelijke stevige klus. Wij zoeken iemand die beschikt over een Hbo-diploma/Hbo werk- en denkniveau en de opleiding tot commissiegriffier heeft gevolgd. Belangrijk is dat je enige ervaring op een griffie hebt, beschikt over enig politiek en bestuurlijk inzicht en goed kunt samenwerken. Natuurlijk kun je zelfstandig werken, leg je makkelijk contact en ben je creatief en praktisch ingesteld. Als laatste, maar niet het minst belangrijk, ben je bereid om ’s avonds te werken, want veel vergaderingen vinden in de avond plaats.

Eisen

 • Akkoord procedure en inhuurvoorwaarden (o.a. all-in tariefstelling wat betreft reiskosten woonwerk)

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau. Dit blijkt uit een afgeronde opleiding of middels opgedane werkervaring in een soortgelijke rol.

 • Minimaal 2 jaar ervaring als raadsadviseur bij een gemeente

 • Kandidaat is beschikbaar om eventueel indien nodig gelet op de werkzaamheden buiten reguliere kantoortijden te werken. Beschikbaarheid op de dinsdagavond is in ieder geval een vereiste gezien de raadsvergadering.

 • Kandidaat is beschikbaar voor de gevraagde uren, minimaal 16 en maximaal 24 uur per week.

 • Het betreft tijdelijke invulling van een reguliere functie bij de gemeente. De opdracht leent zich daarom niet voor invulling op zzp-basis. Eventueel geïnteresseerde zzp'ers kunnen zich op detacheringsbasis ( = met loonuitbetaling) laten aanbieden door een bureau. Doorleenconstructies zijn nadrukkelijk niet toegestaan.

Wensen

 • Meerdere jaren ervaring als raadsadviseur bij een gemeente

 • Op cv aantoonbare ervaring met systemen als ibabs, streamingsdiensten raad, audio/visuele middelen, besluitstraat.

 • Op cv aantoonbare cursussen/ opleiding op het gebied van raadsadviseur/ commissiegriffier.

 • Kandidaat kan aan het einde van de opdracht kosteloos worden overgenomen of door een op CV aangegeven vooraf vastgestelde fee.

 • De gesprekken vinden plaats op het gemeentehuis in Steenwijk op 26 februari tussen 14:00, en 17:00 Hier graag rekening mee houden

 • Het maximale all-in uurtarief (incl. reis- en verblijfkosten) bedraagt bij voorkeur 100,- euro excl. BTW.

 • Competenties: Zie PDF.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Hibo Abdi via hibo.abdi@kbenp.nl of via 06 433 634 42

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

 

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Plaatvervangend Griffier / Raadadviseur die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.