thumbnail
Trainee procesanalist Sociaal Domein

(Talentenregio) Gemeente Meppel

Grote Oever 26, 7941 BJ Meppel, Nederland

Sociaal Domein
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
32 Drenthe

Publicatiedatum:

20-06-2022

Sluitingsdatum:

30-06-2022

Begindatum:

01-08-2022

Einddatum:

31-03-2023

Uren per week:

32
Voor het programma Sociaal Domein op Koers, onderdeel van de doorontwikkeling Sociaal domein, zijn wij op zoek naar een trainee - proces-analist. We zoeken iemand die de verantwoordelijkheid neemt voor het opstellen en doorvoeren van de verbeterde procesbeschrijvingen van de processen binnen het Sociaal domein.  

Wat doet het procesteam?

Binnen het programma gaan we werken met een procesteam. Een team dat een grote bijdrage levert aan procesverbeteringen en daarmee aan de doelstelling van het programma. We willen komen tot een robuust (toegang tot het) Sociaal domein waarin wij een betrouwbare en flexibele partner zijn voor de inwoners en maatschappelijke partners en waarbij wij de bedoeling van het vraagstuk centraal stellen. Het programma focust zich vanuit die doelstelling op 3 sporen: visie Sociaal Domein, basis op orde en doorontwikkeling medewerkers. Het procesteam richt zich met name op het 2e spoor. Om onze inwoners goed te kunnen bedienen is het nodig dat onze basis op orde is. We creëren hierdoor tijd en ruimte om de eenvoudige vraag, eenvoudig af te doen waardoor ruimte voor maatwerk ontstaat. Vanuit een projectmatige opzet heeft het procesteam een grote rol binnen dit spoor.

Het procesteam analyseert alle processen in het SD, signaleert proactief verbeterpunten, adviseert over verbeteringen en voert verbeteringen uit. Dit team kan gevraagd flexibel ingezet worden binnen het programma. Procesoptimalisatie, digitalisering van processen, het continue proces van de juiste manier van informatievoorziening op alle kanalen én het vastleggen van taken, rollen, verantwoordelijkheden en bevoegdheden zijn de thema’s waar het procesteam zich mee bezig houdt. Het team bestaat uit een procesmanager en een proces-analist. De overige leden van dit team zijn afkomstig vanuit de uitvoering van de desbetreffende processen en worden tijdelijk toegevoegd zodat de relevante verbinding tussen het proces en de inhoud/uitvoering en de verbinding met dienstverlening aan inwoners gemaakt wordt.

Wat vragen wij van de trainee proces-analist?

De proces-analist gaat de verbeteringen in de processen binnen het Sociaal Domein vastleggen in een procesmodellering programma (Engage). Hierbij leg je o.a. vast welke rollen en verantwoordelijkheden er zijn en welke informatie wordt verwerkt. Je inventariseert samen met onze data-analist welke (management) informatie moet worden opgeleverd. Je onderzoekt welke informatie in de verschillende systemen moet worden gevuld om deze informatie snel en adequaat te kunnen leveren. Je levert een actieve bijdrage aan het uitgangspunt dat onze processen zoveel als mogelijk worden gedigitaliseerd. Als proces-analist ben je in staat om knelpunten te benoemen en actief oplossingen aan te dragen. Je werkt hierbij nauw samen met de procesmanager en de leden van het procesteam.

Competenties/Kennis

  • Analytisch
  • Kennis van de processen in het Sociaal Domein bij voorkeur die van de gemeente Meppel
  • Kennis van het werken met Engage
  • Affiniteit met procesverbeteringen en digitalisering
  • Hands on mentaliteit
Uren: 32 uur per week
 

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Trainee procesanalist Sociaal Domein die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.