thumbnail
thumbnail

Beleidscoördinator Vluchtelingen

Raadhuisstraat 1, 7721 AX Dalfsen, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
36 Overijssel

Begindatum:

1 jul 2024

Einddatum:

30 jun 2025

Uren per week:

36

Publicatiedatum:

8 jun 2024

Type inzet
Met opdrachtgever is geconstateerd dat er voor deze opdracht sprake is van een gezagsverhouding. De opdracht leent zich daarom niet voor invulling op zzp-basis. Eventueel geïnteresseerde zzp'ers kunnen zich op detacheringsbasis ( = met loonuitbetaling) laten aanbieden door een bureau. Doorleenconstructies zijn nadrukkelijk niet toegestaan. Indien blijkt dat dit criterium niet naar waarheid is ingevuld wordt de opdracht per direct beëindigd.

Beleidscoördinator Vluchtelingen (28 tot 36 uur)
De gemeente Dalfsen heeft de ambitie om de huidige ‘crisisgeoriënteerde’ werkwijze rond de opvang van vluchtelingen om te zetten naar een meer duurzame en programmatische aanpak. Deze nieuwe aanpak zal worden vormgegeven in een programmastructuur en organisatie waarin de verschillende aspecten van de (nood)opvang van vluchtelingen, Oekraïners, asielzoekers en de huisvesting van statushouders in samenhang worden behandeld. Vanuit duidelijke rollen en verantwoordelijkheden wordt er binnen de gehele organisatie bijgedragen aan de beoogde doelen van het Programma Vluchtelingen.

Er ligt een bestuursopdracht ten grondslag aan deze nieuwe aanpak, die in de komende periode zal worden herijkt in het licht van de ontwikkelingen op dit terrein en de ambitie om te werken vanuit een meer duurzame en programmatische benadering.

Wij vragen:
Heb je ruime ervaring in een coördinerende rol met beleidsmatige aspecten mét hart voor maatschappelijke vraagstukken? En ben je klaar voor een nieuwe uitdaging binnen het Maatschappelijk Domein? Als Beleidscoördinator Vluchtelingen krijg jij de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan het verbeteren van het opvangbeleid voor vluchtelingen, asielzoekers en huisvesting van statushouders in de gemeente Dalfsen.

Aantal uur: 28 tot 36 uur en is onderhandelbaar. Periode vooralsnog voor de duur van een jaar met optie tot verlenging. 

Elementen ‘functieomschrijving’:

  • Vanuit het domein Samenleving neem jij deel aan het programmateam; dat aangestuurd wordt door de programmamanager. Hiërarchisch val je onder de teamleider Participatie (domein Samenleving).

  • Binnen het programmateam ben jij verantwoordelijk voor concrete resultaten die bijdragen aan het verbeteren van het opvangbeleid voor vluchtelingen, Oekraïners, asielzoekers en statushouders in de gemeente, in overeenstemming met de doelen zoals geformuleerd in de bestuursopdracht.

  • Als onderdeel van het programmateam lever je een bijdrage aan het bewaken van de integraliteit en onderlinge samenhang tussen jouw activiteiten en andere aspecten die onderdeel uitmaken van de bestuursopdracht.

  • Je werkt o.a. nauw samen met de Programmamanager, de Programmasecretaris en de Projectleider Opvanglocaties Vluchtelingen en beleidsmedewerkers vanuit domein Samenleving en externe partners.

  • Overkoepelend draag jij zorg voor een gastvrije en veilige omgeving voor vluchtelingen en de omgeving waarin zij zich begeven. En voor het stimuleren van de integratie en participatie van vluchtelingen in de samenleving. Daarbij heb jij oog voor een integrale aanpak én ook voor eventuele conflicterende zaken t.o.v. andere doelgroepen. Daarom neem je ook deel aan het projectteam Opvanglocaties, zodat je ‘aan de voorkant’ meedenkt en input levert over nieuwe opvanglocaties t.b.v. inrichting, oplevering en de uiteindelijk overdracht ‘in de lijn’.

  • Je rapporteert over de exploitatie van de opvangvoorzieningen. Daarnaast bewaak je de kwaliteit van de opvangvoorzieningen.

  • Je weet wat er op de locaties speelt. Je balanceert tussen strategische overwegingen en de praktische uitvoering. Praktische signaleren vertaal je naar beleidsmatige verbeteringen.

  • Je verbindt lopende reguliere beleidsafspraken met deze specifieke doelgroepen. En bent dus continue op zoek naar de verbinding.

  • Vanuit jouw rol draag je bij aan gedegen politieke advisering door de ontwikkelingen, kansen en risico's die jij ziet in te brengen in het programmateam en onderdeel te laten zijn van de ambtelijke afweging.  

  • Als Beleidscoördinator Vluchtelingen lever je een bijdrage aan de ambitie om het programma te ontwikkelen van een crisisgestuurde naar een duurzame en programmatische aanpak.

Wie ben jij?
Je beschikt over minimaal een hbo werk- en denkniveau. Je hebt ten minste twee jaar relevante werkervaring binnen een gemeentelijke instelling in het maatschappelijk domein. Je staat positief kritisch in het leven en kunt goed omgaan met tegenstrijdige belangen. Je krijgt energie van het verbinden van verschillende zaken om het voor iedereen te verbeteren. Je hebt uitgebreide ervaring in een coördinerende functie met beleidsaspecten. Je communicatieve vaardigheden zijn uitstekend. Daarnaast ben je een ware teamspeler en is proactief handelen voor jou een tweede natuur. Kennis van en ervaring met het thema Vluchtelingen en Migratie strekt tot aanbeveling. Ook kennis van en ervaring met programma- en projectmanagement is een pluspunt.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 of per mail via sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Beleidscoördinator Vluchtelingen die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.