thumbnail
thumbnail

Verkeersplanoloog/Senior adviseur Verkeer en Vervoer

Bogaardplein 15, 2284 DP Rijswijk, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
€110
16 Zuid-Holland

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 apr 2025

Uren per week:

16

Publicatiedatum:

31 mrt 2024

Organisatie
Rijswijk is een groeigemeente in de directe nabijheid van grote steden als Den Haag en Delft, maar koestert zijn eigenheid. Rijswijk biedt een interessante werkomgeving in het ‘stedelijke hart’ van de Randstad. Werken voor Rijswijk betekent werken voor een gemeente met een dorps karakter en grootstedelijke uitdagingen in een regio die altijd in beweging is. Hier kunnen bijna 60.000 inwoners, ondernemers en bezoekers van Rijswijk prettig én gezond wonen, werken én meedoen. De missie van de gemeentelijke organisatie is: ‘De verantwoordelijkheid om het fantastisch te doen voor Rijswijk’.

In de gemeentelijke organisatie werken ongeveer 500 medewerkers in 35 verschillende teams, verdeeld over 4 domeinen. We werken op basis van eigen verantwoordelijkheid, vertrouwen en goed opdrachtgever- en opdrachtnemerschap. Dit biedt de kans om in teams nauw samen te werken aan het realiseren van (maatschappelijke) doelen. Het gaat daarbij vooral om het behalen van resultaat, waarbij flexibiliteit en creativiteit belangrijke eigenschappen zijn. Onze kernwaarden zijn Toegewijd, Betrokken, Betrouwbaar en Deskundig.

Met de groei van de stad zal ook de organisatie een schaalsprong moeten doormaken. Zodanig dat we als organisatie in de pas lopen met de ontwikkeling die Rijswijk als stad doormaakt. En we garant blijven staan voor een goede uitvoering van onze taken.

Team
Je standplaats is team Mobiliteit en Parkeren. Dit team is een dynamisch team bestaande uit 22 zowel jonge als ervaren verkeerskundigen en beleidsadviseurs in een mix van vaste mensen en inhuur. Het team is verantwoordelijk voor het bereikbaar houden van de stad door het initiëren van infrastructuurprojecten, stimuleren en borgen van andere modaliteiten dan de auto en voor verkeersveiligheid. En voor de gehele parkeerketen binnen de gemeente,

Op dit moment zijn er diverse projecten binnen de gebiedsontwikkelingen van de stadsas actueel (waaronder Kessler Park, Te Werve en Het Havenkwartier) waar we in het team versterking voor nodig hebben. Van jou verwachten we een trekkersrol in beleid en projecten maar ook een rol als vraagbaak voor het team.

Opdracht
Binnen de opdracht wordt momenteel gewerkt aan 3 opdrachten t.w. gebiedsontwikkeling Kessler Park, Te Werve en Het Havenkwartier. Daarnaast zet en deel je je kennis en expertise met het gehele team Mobiliteit en Parkeren.

 • Adviseur in lopende verkeerskundige projecten of processen van strategisch niveau (w.o. Mobiliteitsvisie en Mobiliteitsstrategie Rijswijk)

 • Als adviseur bij deze gebiedsontwikkelingen draag je bij aan de totstandkoming van ontwikkelkaders (structuurniveau), je adviseert over de ruimtelijke inrichting en je toetst bouwplannen. Dergelijke gebieden ontwikkelen zich binnenstedelijk specifiek van werken naar wonen, naar nieuwbouw wonen en allerlei de combinaties van woon-winkel-werk functies.

 • Als projectleider werk je aan plannen voor de inrichting van de openbare ruimte. Je coördineert de inzet van interne adviseurs, je verzorgt de procesbegeleiding, de bestuurlijke besluitvorming en financiële aspecten van het project.

 • Adviseur in strategische dossiers van de gemeente en dossiers die voortkomen uit regionale samenwerking binnen de Metropoolregio en provincie (oa Metropolitane fietsroute).

 • Opdrachtgever en adviseur bij kleinere beleids- of inrichtingsprojecten.?

Wij zoeken naar kandidaten met een relevante HBO opleiding (bijvoorbeeld verkeerskunde of planologie met ruime ervaring in het vakgebied) aangevuld met relevante cursussen en meerjarige relevante werkervaring bij de (gemeentelijke) overheid. Als verkeersplanoloog weet je uit ervaring wat er komt kijken bij complexe ontwerpen en projectmatige samenwerking. En ben je gewend te werken op het snijvlak stedenbouw – mobiliteit – economie.

Heb je aantoonbare ervaring in binnenstedelijke opgaven in de regio Haaglanden, dan is dat een pré.

Mensen ervaren jou als een positieve persoonlijkheid. Je stapt gemakkelijk op nieuwe mensen en situaties af, je kunt opbouwende feedback geven en bent gewend om door te zetten en anderen enthousiast te maken. Je hebt een stevige eigen visie op de aanpak van een integraal en maatschappelijk gedragen proces en ontwerp. Je bent er goed in om je adviezen te ‘verkopen’ en resultaten te halen. Bij voorkeur heb je een relevant netwerk in de regio, in bijzonder bij de betrokken externe partijen.

Vereisten/knock-out criteria
1. Beschikbaar per 15 april 2024 voor 16 uur per week gedurende de gehele opdrachtduur incl. verlengingsopties;
2. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van verkeer en mobiliteit in gebiedsontwikkelingen;
3. Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding in de richting van planologie.
4. Aantoonbare werkervaring op het gebied van verkeer en mobiliteit in gebiedsontwikkelingen in de afgelopen 5 jaar.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
5. Een afgeronde opleiding op minimaal Wo niveau in de richting van ruimtelijke ordening (30 punten); 
6. Minimaal 7 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 12 jaar als verkeer planologisch adviseur en projectleider op het gebied van verkeer en vervoer binnen een gemeente (30 punten);
7. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met beleidsterreinen duurzaamheid & milieu als projectleider mobiliteit) (20 punten);
8. Aantoonbare werkervaring in het begeleiden van startende medewerkers/stagiairs/trainees in het vakgebied verkeersontwerp en - onderzoek (10 punten);
9. Maximaal uurtarief van €110,- exclusief btw/inclusief reiskosten woon-werk verkeer en Fee Flextender (10 punten).

Competenties
Gezien de uitdagingen waarvoor de gemeente Rijswijk zich gesteld weet, verwachten we van de kandidaat dat deze op korte termijn van meerwaarde is voor onze organisatie. Voor deze opdracht is het van belang dat je de volgende competenties bezit:

 • Je bent bewust van de omgeving en handelt daarnaar;

 • Je hebt een analytisch en ondernemend vermogen om je adviezen op een creatieve en frisse manier tot realisatie te brengen;

 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en het vermogen om daadwerkelijk contact te

maken met alle stakeholders;

 • Je hebt kennis van en vaardigheid in het maken en beoordelen van schetsontwerpen en verkeersontwerpen van inrichtingsprojecten;

 • Het structureren en stroomlijnen van processen zit in je DNA;

 • Je kunt goed samenwerken, je toont eigenaarschap en bent een echte teamplayer;

 • Je hebt coachende vaardigheden voor begeleiding van starters en sparringpartner voor collega’s.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: idd dinsdag.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op maandag 08 april 2024. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 5 april 2024 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Voor de zzp'er
De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Hibo Abdi via hibo.abdi@kbenp.nl of via 06 433 634 42

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Verkeersplanoloog/Senior adviseur Verkeer en Vervoer die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.