thumbnail
thumbnail
Functionaris Gegevensbescherming AVG en Wpg

Purmerend

Purmersteenweg 42, 1441 DM Purmerend, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
18 Noord-Holland

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

-

Uren per week:

18

Publicatiedatum:

23 sept 2022

Omschrijving van de opdracht

Organisatie
Gemeente Purmerend is volop in beweging. De laatste jaren zijn we succesvol veranderd naar een energieke organisatie met volop mogelijkheden waarin onze inwoners centraal staan. Dat betekent dat we bij alles wat we doen onszelf de vraag stellen; wat is hiervan de bijdrage aan de inwoners of bedrijven van Purmerend? Het betekent ook dat we denken in kansen en mogelijkheden. Creativiteit, een informele aanpak en in verbinding staan met je collega’s vinden we belangrijk.

Opdracht

  • Toezien op de naleving van de AVG, van de Wpg, van andere wetten die bepalingen over gegevensbescherming bevatten (zoals de Nederlandse Uitvoeringswet AVG) en van het privacy beleid van de verwerkingsverantwoordelijken binnen de gemeente;

  • Informeren (en adviseren) van de verwerkingsverantwoordelijken en hun werknemers over hun verplichtingen uit hoofde van de AVG en de Wpg;

  • Contactpunt voor inwoners en medewerkers over verschillende aangelegenheden die verband houden met de verwerking van hun persoonsgegevens en met de uitoefening van hun rechten uit hoofde van de AVG;

  • Adviseren over gegevensbeschermingseffectbeoordelingen (DPIA's) en toezien op de uitvoering daarvan;

  • Samenwerken met de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en optreden als zijn gemeentelijk contactpunt over met de verwerking van persoonsgegevens binnen de gemeente Purmerend verband houdende aangelegenheden;

  • (voorlopig) Voorzitter van de gemeentelijke privacy werkgroepen;

  • In deze functie werk je samen met: de CISO (Chief Information Security Officer), de privacyfunctionarissen, de concerncontroller en de privacy-ambassadeurs binnen de verschillende teams.

De taken zijn conform het wettelijk vastgestelde functie profiel van de Functionaris Gegevensbescherming AVG en Wpg. De nadruk binnen deze opdracht ligt op de toezichthoudende taken. Afhankelijk van de kandidaat worden werkzaamheden afgestemd.

Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
2. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar als Functionaris gegevensbescherming.

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)          
3. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als Functionaris gegevensbescherming binnen een (semi) overheidsorganisatie (20 punten);
4. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met het informeren én adviseren omtrent persoonsgegevens binnen een (semi) overheidsorganisatie (20 punten);
5. Aantoonbare werkervaring met Compliance & toezicht (benoem dit duidelijk in het cv.) (20 punten);
6. Kennis van AVG en Wpg, aantoonbaar gemaakt door een relevante cursus of opleiding (20 punten);
7. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van Rechten (10 punten);
8. Kandidaat is bereid flexibel de werkuren verspreid over meerdere dagen in de week uit te voeren vanuit het stadhuis te Purmerend (10 punten).

Competenties

  • Proactief;

  • Verbinder;

  • Communicatief vaardig.


Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 12. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier. 

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: 3, 4 of 5 werkdagen per week, waarvan voornamelijk vanuit het stadhuis te Purmerend. Thuiswerken is in overleg mogelijk.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op woensdag 5 oktober 2022 tussen 8.30 uur en 12.00 uur bij het Stadhuis te Purmerend. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op 4 oktober 2022 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Jan de Vries via 06 - 365 104 90 of per mail via jan.devries@kbenp.nl. 

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Functionaris Gegevensbescherming AVG en Wpg die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.