thumbnail
thumbnail
Beleidsmedewerker Onderwijs

Purmerend

Purmersteenweg 42, 1441 DM Purmerend, Nederland

Overig
Deze inhuuropdracht is verlopen
Geen maximum
32 - 36 Noord-Holland

Publicatiedatum:

13-03-2023

Sluitingsdatum:

20-03-2023

Begindatum:

01-04-2023

Einddatum:

01-10-2023

Organisatie
Gemeente Purmerend is volop in beweging. De laatste jaren zijn we succesvol veranderd naar een energieke organisatie met volop mogelijkheden waarin onze inwoners centraal staan. Dat betekent dat we bij alles wat we doen onszelf de vraag stellen; wat is hiervan de bijdrage aan de inwoners of bedrijven van Purmerend? Het betekent ook dat we denken in kansen en mogelijkheden. Creativiteit, een informele aanpak en in verbinding staan met je collega’s vinden we belangrijk.

Per 1 januari 2022 is de gemeente Purmerend gefuseerd met de gemeente Beemster. Dit betekent dat ook het werkveld Beemster tot ons aandachtsgebied behoort.

Opdracht
Het Maatschappelijk Domein staat voor, achter en naast de inwoners van Purmerend en Beemster. En houdt zich bezig met zaken die de inwoner direct raakt. Onze opgave is de zaken zo te organiseren dat inwoners zich geholpen en gehoord voelen. Als domein zijn wij voortdurend in ontwikkeling.  

Binnen het Maatschappelijk Domein zijn we op zoek naar een energieke Beleidsmedewerker Onderwijs die ons lokale onderwijsbeleid versterkt en verder ontwikkelt. Zowel ten aanzien van de wettelijke taken als ons preventiebeleid. Je hebt kennis van de  gemeentelijke onderwijstaken, de relevante wet- en regelgeving en de laatste (landelijke, regionale en lokale) ontwikkelingen op het gebied van onderwijs. Je bent in staat om deze kennis en inzichten te vertalen naar gemeentelijk beleid en uitvoering. Je hebt kennis van en werkervaring met advisering van onderwijshuisvesting.

In deze functie werk je intensief samen met jouw collega’s binnen het Maatschappelijk Domein. Zo sta je onder andere in verbinding met onze Leerplichtambtenaren en Jeugdconsulenten.

Als Beleidsmedewerker Onderwijs kan je uitstekend schakelen tussen de ervaringen in de praktijk, de steeds en snel veranderende wet- en regelgeving en de beleidsmatige kansen hierbij. Je signaleert en schaalt op waar nodig. Je bent een spin in het web, legt verbindingen waar nodig en past maatwerk toe waar kan. Iedere dag is anders. Je werkt samen met schoolbesturen, kinderopvangorganisaties, andere gemeenten en de onderwijsinspectie om uitvoering te geven aan de onderwijsopgaven binnen onze gemeente en de regio. Je bent in je contacten benaderbaar, betrouwbaar, duidelijk en je houdt oog voor ieders belangen en posities. Je luistert, ontdekt en onderzoekt. En ‘binnen’ ga je met je collega’s in gesprek over ideeën en oplossingen. Jouw advies doet er toe. Met jouw observaties geef je richting aan maatschappelijke verandering. Dat betekent schakelen. Informatie ophalen, analyseren en vervolgens omzetten naar concrete acties, oplossingen en waar nodig aangepast beleid. Je zorgt ervoor dat het beleid wordt vertaald naar concrete plannen en initiatieven binnen de gemeentelijke organisatie. Op basis van evaluaties stel je vast welke onderdelen nader onderzocht c.q. uitgewerkt moeten worden en kom je met verbetervoorstellen. Je hebt een brede blik, stevige persoonlijkheid en bent pragmatisch ingesteld. Je bent een goede sparring partner voor de wethouder en geeft gevraagd en ongevraagd heldere adviezen.

 Vereisten / knock-outcriteria
1. Een afgeronde opleiding op minimaal HBO Bachelor niveau;
2. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als Beleidsmedewerker/-adviseur;
3. Uiterlijk beschikbaar per 1 april 2023 voor minimaal 32 uur.

 Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)
4. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als Beleidsmedewerker/ -adviseur Onderwijs (40 punten);
5. Aantoonbare kennis van én werkervaring met de recente Wet- en regelgeving op het gebied van Onderwijs en aanverwante onderwerpen (benoem dit duidelijk in het cv.) (30 punten);
6. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar binnen het Maatschappelijke domein met als aandachtsgebied Onderwijs (20 punten);
7. Aantoonbare kennis en/of werkervaring van het werkveld jeugdhulp én jeugdbescherming (benoem dit duidelijk in het cv.) (10 punten).

Competenties

  • Je beschikt over overtuigingskracht, waarbij je werkt vanuit een onafhankelijk oordeel;

  • Je beschikt over Politieke en bestuurlijke sensitiviteit en bent in staat de doorvertaling hiervan in je werk te maken;

  • Je ben pragmatisch en toont daadkracht;

  • Je werkt en bent verbindend.

Functieschaal
Deze functie is ingedeeld in functieschaal 11. Deze functieschaal is (eventueel) verbonden aan de desbetreffende CAO van de opdrachtgever inzake de inlenersbeloning.

Fee Flextender
Flextender brengt voor deze opdracht € 2,25 per gewerkt uur in rekening bij de winnende leverancier. 

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: maandag  t/m vrijdag, in overleg in te vullen.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever vinden plaats in week 12 en 13 (vanaf 22 maart 2023 t/m 31 maart 2023). De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 21 maart 2023 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Voor de zzp'er

  • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.

  • Het facturatieproces van deze opdracht verloopt middels de facturatiemodule van Flextender. Indien u de opdracht gegund krijgt, ontvangt u een handleiding.

Meer informatie
Voor vragen omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de footer van deze pagina of ga naar onze Hoe Werkt Het-pagina. Toch nog vragen? Neem direct contact op met Britt Emmen via 06 39 84 53 67 of per mail via britt.emmen@kbenp.nl.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen één werkdag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Beleidsmedewerker Onderwijs die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.