thumbnail
thumbnail
Cloud Lead Architect

Brabantlaan 1, 5216 TV 's-Hertogenbosch, Nederland

ICT
Sluit over 4 dagen
125
36 Noord-Brabant

Publicatiedatum:

24-11-2022

Sluitingsdatum:

05-12-2022

Begindatum:

02-01-2023

Einddatum:

31-12-2023

Het leven is goed in het Brabantse land. Bij de provincie Noord-Brabant zetten we ons dagelijks in om te zorgen dat dit ook geldt voor de toekomst. Samen werken we aan een mooier, toekomstbestendig en een duurzaam Brabant. Ga jij voor resultaat, ben je ondernemend, heb je affiniteit met maatschappelijke vraagstukken en bovenal: werk je graag vol trots mee aan een nog beter Brabant? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Uitdaging
Ben jij de Cloud Lead Architect die binnen de Provincie Noord Brabant (PNB) het Cloud Competence Center (CCC) wil aansturen op het gebied van architectuur maar die ook inhoudelijk mee kan denken en werken als het aankomt op Azure Cloud dienstverlening en Design. Ben jij in staat architectuur kaders voor zowel PNB als onze leverancier op te stellen, te zorgen dat werken met een referentie architectuur de normale standaard wordt en weet je je omgeving mee te nemen in wat we aan beleid moeten opstellen om de juiste ICT voorzieningen te bouwen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Je werkt als Cloud Lead architect zelfstandig en bepaalt samen met de Opdrachtnemer Regie de roadmap en prioriteit om te komen tot de inrichting van het CCC. Je wordt daarbij ondersteund door de Cloud Consultant, Cloud Analist en Cloud Werkplek Architect die onder de gezamenlijke aansturing van jou en de opdrachtnemer Regie vallen. Je zorgt samen met hen voor de juiste processen, beleid en design. Je controleert of de transformatie blijft voldoen aan de opgestelde Cloud Strategie en Governance. Je begeleid business projecten in het maken van keuzes bij het vervangen/aanpassen van hun omgeving als dit richting Cloud of Saas diensten gaat.

Jij bent als architect verantwoordelijk voor:

 • Het opstellen van Cloudbeleid, -kaders en -richtlijnen (Azure en M365 werkplek).
 • Je zorgt voor een brug tussen informatiearchitectuur en  technischea ICT architectuur;
 • Mede opstellen van een architectuurroadmap vanuit het CCC en de implementatie hiervan;
 • Het ondersteunen van Cloud verandertrajecten vanuit architectuur binnen andere programma van de Provincie;
 • Adviseren op welke wijze werken onder architectuur kan worden verbeterd;
 • Bewaken van de PNB referentie architectuur voor de transformatie;
 • Waar nodig ondersteunen van Programma’s en technisch Architecten bij het beoordelen van voorstellen van leveranciers;
 • Participeren in architectuuroverleg incl. voorbereiding en opvolging;
 • Beoordelen van nieuwe of aangepaste wet- en regelgeving en waar nodig aanpassen technische architectuurkaders en –richtlijnen;
 • Mede uitdragen van architectuur binnen de organisatie.


Zo lever jij jouw bijdrage aan Brabant!

De provinciale organisatie is flink in beweging, onder andere door een recente outsourcing van de ICT dienstverlening. Daarnaast is de Provincie zich vol aan het toeleggen op het werken onder architectuur waarvoor het juiste niveau van designs en architectuur principes van belang zijn. In deze snel veranderende omgeving en tijden waar veel projecten spelen is het goed afstemmen en het borgen van de architectuur belangrijker dan ooit.


Met wie werk je samen?

Als Cloud Lead Architect werk je binnen het CCC dat gesitueerd is binnen de regieorganisatie van het programma Dienstverlening ICT. Functioneel heb je ook een lijn met de CIO Office.  Als Cloud Lead Architect ben je in staat de Provincie te helpen hun wensen te vertalen in de gewenste architectuur. Dit doe je in nauwe samenwerking met onze Enterprise architect, met Security en met onze beheersorganisatie. Je kunt de technische diepte in zodat oplossingen ook echt werkbaar zijn. Daarnaast heb je ook oog voor de organisatie er omheen. Je snapt beheerprocessen en weet hoe je onze beheerteams aan kunt haken bij deze verandering.

Kandidaatomschrijving

Als Cloud Lead Architect beschik je over:

 • HBO/WO werk en denkniveau op het gebied van Informatica of Business information management.
 • Aantoonbare kennis van Azure (je bent gecertificeerd), je hebt minimaal 5 jaar ervaring met Azure architectuur;
 • Aantoonbare kennis van gangbare methoden en technieken op het gebied van architectuurprocessen (bijvoorbeeld DYA, TOGAF);
 • Aantoonbare kennis van Security binnen Cloud omgevingen;
 • Aantoonbare kennis van High level Designs, referentie architecturen, opstellen beleid en inrichting CCC’s en Saas dienstverlening;
 • Minimaal 6 jaar (na 2012) aantoonbare werkervaring als Cloud Architect, op het gebied van Azure, werkplekken en transformaties;
 • Recente werkervaring als Lead architect voor de overheid;
 • Minimaal 6 jaar recente aantoonbare ervaring met het interpreteren van de nieuwste IT-trends en hun toepassingen bijvoorbeeld Office 365, Azure, Business Intelligence, Dataplatforms en ontwikkelingen als Open data en Big data, Saas/IAAS oplossingen.

Interviewplanning

We streven er naar de gesprekken te houden in week 50 en/of 51.

Toelichting op rooster

Een werkweek van minimaal 24 uur is bespreekbaar. Bij de provincie Noord-Brabant zijn we flexibel, en dat verwachten we andersom ook. Het (incidenteel) verrichten van werkzaamheden in de avonden of weekenden kan onderdeel zijn van deze opdracht, en de vergoeding hiervoor wordt geacht in het overeen te komen tarief te zitten. Bij de provincie gaan we uit van het BYOD (Bring Your Own Device) principe.

Dienstencategorie

Andere diensten

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Cloud Lead Architect die deze organisatie zoekt?