thumbnail
thumbnail

Omgevingsmanager ROM 16 - 24 uur per week

Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU)

Archimedeslaan 6, 3584 BA Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
90
16-24 Utrecht

Begindatum:

Z.S.M.

Einddatum:

1 okt 2024

Uren per week:

16-24

Publicatiedatum:

15 sept 2023

Omschrijving van de opdracht
We zijn met steeds meer mensen in ons kleine land. Zo voeren we de druk op het milieu, onze omgeving en elkaar steeds verder op. Een goede omgevingsdienst is daarom onmisbaar voor elke gemeente. Wij zijn een proactieve, klantgerichte kennisorganisatie met een breed aanbod aan producten en diensten. Met elkaar zorgen we voor een gezonde, veilige en duurzame leefomgeving.

Wie zijn we en wat doen we?
De Omgevingsdienst regio Utrecht (ODRU) ondersteunt vijftien gemeenten bij de uitvoering van hun milieu- en omgevingstaken. Welke taken dat allemaal zijn, kun je hier zien. We doen ons werk met 150 vaste collega’s en een groot aantal inhuurkrachten. Wil je meer weten over de ODRU? Bekijk dan dit animatiefilmpje en ons jaar 2021 in vogelvlucht. Hoe de organisatie is ingericht zie je hier.

Hoe is het om bij de ODRU te werken?
Vier collega’s vertellen je graag met hoeveel plezier zij bij de ODRU werken.

Afdelingsinformatie
Als Omgevingsmanager ROM werk je bij de afdeling Beleid & Vergunningen binnen het cluster Duurzaamheid, ROM en Beleid.

Wat ga je doen?
Als ROM adviseur stel je voor gemeenten milieuadviezen op ten behoeve van ruimtelijke planprocessen en schuif je als adviseur aan bij de omgevingstafel en/of intaketafel.

Je verricht de ROM-taken zelfstandig voor verschillende gemeenten in ons werkgebied. Je hebt een brede kennis van milieu en ruimtelijke ordening, ruimtelijke planprocedures van bestemmingsplannen, Wabo en kennis van de Omgevingswet. Je bent goed in staat om de klantvraag helder te krijgen en zo te komen tot een advies op maat. Je coördineert de toetsing van de ruimtelijke plannen aan de milieuwet- en regelgeving en aan het beleid op het gebied van duurzame stedelijke ontwikkeling. Jij bent degene die de contacten met de gemeente onderhoudt en aan overleggen deelneemt. In overleg met de verschillende vakspecialisten kom je tot een integraal advies. Je hebt goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en goede mondelinge communicatie. Daarnaast heb je ervaring met projectmanagement. Naast jouw ROM-taken kun je eventueel ook worden ingezet op het brede taakveld van (milieu)beleid.

Wat zijn de vereisten/ knock-outcriteria?
De aanvraag wordt alléén in behandeling genomen als alle eisen met ‘ja’ zijn beantwoord.

 1. Motivatie door de kandidaat in correct Nederlands. Het cv en motivatiebrief dienen in één document te worden toegevoegd;

 2. Minimaal afgeronde HBO opleiding;

Over welke competenties beschik jij?
Over welke competenties moet de kandidaat beschikken? Dit wordt getoetst tijdens het interview.

 • Goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden

 • Klantgericht

 • Resultaatgericht

 • Omgevingsbewust

 • Projectmanagement (plannen, organiseren en voortgang controle)

Wat zijn de gunningscriteria (weging)?
Wat zijn onze wensen? (Per wensvraag 100 punten te verdelen en wegen in totaal voor 80% mee)

 1. Minimaal 2 jaar werkervaring in de afgelopen 5 jaar als adviseur ROM en/of als adviseur RO (Concreet omschreven in de aanbieding) (ja 100 punten, nee 0 punten).

 2. Minimaal 2 jaar ervaring in de laatste 5 jaar met het werken bij een gemeente/ omgevingsdienst/uitvoeringsdienst/milieudienst (Concreet omschreven in de aanbieding) (ja 100 punten, nee 0 punten).

 3. Kennis van ruimtelijke planprocedures van bestemmingsplannen en Wabo en Omgevingswet (Concreet omschreven in de aanbieding) (ja 100 punten, nee 0 punten).

 4. Basiskennis van 1 of meerdere milieuthema’s (geluid, bodem, luchtkwaliteit, duurzaamheid, externe veiligheid, bedrijven en milieuzonering) (Concreet omschreven in de aanbieding) (ja 100 punten, nee 0 punten).

 5. Aantoonbare ervaring met RXM (Concreet omschreven in de aanbieding) (ja 100 punten, nee 0 punten).

 6. Ervaring met opstellen collegevoorstellen (bij voorkeur conform 30-secondenregel Loo-van Eck) (Concreet omschreven in de aanbieding) (ja 100 punten, nee 0 punten).

 7. De ODRU hecht waarde aan duurzame mobiliteit. Kunt u aangeven welk vervoersmiddel u/ uw kandidaat gebruikt in het kader van de gevraagde werkzaamheden?

A: Lopen of met de fiets
B: OV
C: Elektrische voertuigen
D: Hybride voertuigen
E: Motorvoertuigen op basis van uitsluitendfossielebrandstoffen 0p F: Dieselauto en of auto’s met een emissieklasse 3 of lager.

 1. Doet u/ uw bedrijf aan verduurzaming en vermindering CO2 uitstoot? (Ja 100 punten, nee 0 punten)
  Indien ja, dient de beschrijving bij de motivatie te worden toegevoegd.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 / sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Contact
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Wil je even sparren met een van onze adviseurs?
Neem contact op met onze opdracht adviseur over de opdracht. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via de contact pagina.
Opdracht Adviseur Sybren Hindriks
Sybren Hindriks
Opdracht Adviseur

Ben jij de Omgevingsmanager ROM 16 - 24 uur per week die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.