thumbnail
thumbnail

2 Trainees Toezichthouder milieu

Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU)

Archimedeslaan 6, 3584 BA Utrecht, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
55
32-36 Utrecht

Begindatum:

1 mei 2024

Einddatum:

1 mei 2025

Uren per week:

32-36

Publicatiedatum:

27 mrt 2024

2 Trainees Toezichthouder milieu (32-36 uur)
We zijn met steeds meer mensen in ons kleine land. Zo voeren we de druk op het milieu, onze omgeving en elkaar steeds verder op. Een goede omgevingsdienst is daarom onmisbaar voor elke gemeente. Wij zijn een proactieve, klantgerichte kennisorganisatie met een breed aanbod aan producten en diensten. Met elkaar zorgen we voor een gezonde, veilige en duurzame leefomgeving.

Wie zijn we en wat doen we?
De Omgevingsdienst regio Utrecht (ODRU) ondersteunt 15 gemeenten bij de uitvoering van hun milieu- en omgevingstaken. Welke taken dat allemaal zijn, kun je hier zien. We doen ons werk met bijna 300 collega’s (vast en inhuur). Wil je meer weten over de ODRU? Bekijk ons jaarverslag van 2022 in een vogelvlucht. Hoe de organisatie is ingericht zie je hier.

Afdelingsinformatie
De nieuwe Omgevingswet zorgt ervoor dat we van taakgericht naar resultaatgericht toezicht gaan. Als trainee toezichthouder integrale handhaving werk je bij de afdeling Integraal Toezicht & Handhaving (ITH) binnen het cluster ‘MKB’ of het cluster bouwen, bodem, asbest. Onze omgevingsbewuste toezichthouders informeren en adviseren bedrijven, overheden en burgers over wet- en regelgeving. Zij voeren milieu- of bouwcontroles uit en geven advies over energiebesparende maatregelen. De milieucontroles betreffen zowel industriële, MKB, agrarische milieucontroles. Daar waar sprake is van risico’s, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, politiek, imago, of van omvangrijke juridische en/of financiële consequenties, signaleren zij knelpunten en lossen proactief en deskundig handhavingsvraagstukken op. Ze blijven goed op de hoogte van de lokale situatie, specifieke wensen en omstandigheden. Nabijheid is niet voor niets een van de kernwaarden waar vanuit we werken.

Wat ga je doen?
Wij zijn op zoek naar twee trainees die het vak in de praktijk willen leren. Daarnaast verwachten we dat trainees een gedegen opleidingstraject, gelieerd aan de Kwaliteitscriteria deskundigheidsgebied 5, van het detacheringsbureau (hebben) doorlopen zodat ook het theoretische leergedeelte gewaarborgd is. De praktijkervaring doet de trainee op door mee te draaien op de werkvloer. Het detacheringsbureau verzorgt daarbij zoveel mogelijk de inhoudelijke begeleiding. De trainees dienen per 1 mei 2024 beschikbaar te zijn.

De werkzaamheden bestaan uit informatieve, preventieve en repressieve controles (met hercontroles en indien noodzakelijk dwangsomcontroles) met toepassing van de Landelijke Handhavingsstrategie. Je plant bezoeken in, maakt afspraken, treft voorbereiding, voert de controles uit, stelt controlebrieven op en verwerkt gegevens in het zaaksysteem. Je informeert en adviseert ondernemers over de van toepassing zijnde wet- en regelgeving en over hun bijdrage aan de duurzame samenleving. Dit alles onder begeleiding maar op weg naar zelfstandigheid. Om dit goed te kunnen doen is het van belang dat de trainee assertief, weerbaar en voldoende sterk in de schoenen staat. Het moet de trainee, voordat de opdracht start, voldoende duidelijk zijn wat het vak van toezichthouder inhoudt.

Wat zijn de vereisten/ knock-outcriteria?
De aanvraag wordt alléén in behandeling genomen als alle eisen met ‘ja’ zijn beantwoord.

  1. Geschreven motivatie door de kandidaat in correct Nederlands. Het cv en motivatiebrief dienen in één document te worden toegevoegd.

  2. Recent afgeronde of bijna afgeronde relevante MBO4/HBO opleiding, bijvoorbeeld milieukunde, chemische technologie, omgevingsrecht.

  3. Volgt een traineetraject; Richting van toezicht en handhaving.

  4. In bezit van rijbewijs B.

Gunningscriteria

  • Deta-vast constructie van 1 jaar is een pre: 100 punten, Deta-vast constructie van 1,5 jaar of langer: 0 punten

  • Uitwerking van het trainee traject waarbij specifiek in wordt gegaan op het onderdeel toezicht en handhaving en persoonlijke ontwikkeling. Dit dient toegevoegd te worden in de aanbieding (ja 100 punten, nee 0 punten);

  • Je hebt lichte ervaring opgedaan hoe het is om toezichthouder milieu te zijn (ja 100 punten, nee 0 punten).

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Leya Schoonderwoerd via leya.schoonderwoerd@kbenp.nl of via 06 436 079 99.

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met een van onze opdracht adviseurs.
Opdracht Adviseur
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de 2 Trainees Toezichthouder milieu die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.