thumbnail
thumbnail

Senior toezichthouder(s) agrarisch met specialisatie Natura 2000 activiteiten

Omgevingsdienst Brabant Noord

Victorialaan 1 Toren, D, 5213 JG 's-Hertogenbosch, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
85
12 Noord-Brabant

Begindatum:

1 mrt 2024

Einddatum:

31 dec 2024

Uren per week:

12

Publicatiedatum:

2 feb 2024

Opdrachtomschrijving
De Omgevingsdienst Brabant Noord zijn uitvoeringsexperts als het gaat om vergunningverlening, toezicht en handhaving in de fysieke leefomgeving. Daarnaast adviseren collega’s het openbaar bestuur en dragen zo bij aan een veilige en gezonde leefomgeving in Brabant Noord. De ODBN zoekt een Senior toezichthouder agrarisch met specialisatie op Natura 2000 activiteiten/gebiedsbescherming (voormalige Wnb onderdeel gebiedsbescherming).

Wat ga je bij ons doen?
We vinden het belangrijk dat voor jou de uitdaging voornamelijk zit in het houden van toezicht in plaats van handhaven. Jij vindt het namelijk belangrijk om handhaving te voorkomen! In Brabant speelt veel op agrarisch beleid en onze uitvoeringspraktijk doet ertoe.

Als senior toezichthouder en handhaver bezoek je agrarische bedrijven en controleer je of ze voldoen aan de wet- en regelgeving op het vlak van natuurbescherming, milieu en veiligheid. Je neemt letterlijk een kijkje in de keuken van het bedrijf en gaat het gesprek aan met de ondernemer. Je adviseert met name over complexe (agrarische) handhaving en bijbehorende procedures op het gebied van het omgevingsrecht. Je verzorgt de administratieve afhandeling van je controle en je geeft informatie aan belanghebbenden, zoals het bevoegd gezag.

Als toezichthouder wordt tijdens inspecties mogelijk ook bevraagd over beëindigingsregelingen zoals de LBV(+).

Je werkweek is gevuld met o.a. de volgende taken :

 • Je bent vooral in het veld bezig met het houden van toezicht op omgevingsvergunningsplichtige en meldingsplichtige agrarische activiteiten;

 • Ook controleer je luchtwassers en emissiearme stalsystemen.

 • Naast je reguliere taken als (agrarisch) toezichthouder en handhaver ben je ook voor andere van toepassing zijnde wetgeving de ogen en oren voor de ODBN.

Kandidaatomschrijving
De dynamiek van het werkveld en de ontwikkelingen op juridisch gebied zijn boeiend, maar vragen ook om flexibiliteit van jou en het team. Het integrale toezicht wordt steeds belangrijker en je moet in staat zijn om innoverend, analytisch en planmatig te werken. Je hebt gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen en deinst er niet voor terug op te treden wanneer dit nodig is. Ook als je slecht nieuws moet brengen, ben je standvastig, doortastend, consequent.

Verder vragen we van je:

 • Hbo werk- en denkniveau.

 • Minimaal 3 jaar relevante ervaring als toezichthouder en/of handhaver, bij voorkeur op het gebied van de agrarische sector, Natura 2000 activiteiten en de stikstofproblematiek.

 • Ervaring met emissiearme stalsystemen is een pré.

 • Ervaring met AERIUS is een pré.

 • Ervaring met beëindigingsregelingen voor agrarische bedrijven is een pré.

 • Kennis van de wet- en regelgeving (Omgevingsverordening Noord-Brabant, Omgevingswet, e.d.).

Eisen

 • Werkervaring - De kandidaat heeft minimaal 3 jaar ervaring opgedaan in de afgelopen 5 jaar met de agrarische sector vanuit toezicht. Dit blijkt uit het CV.

Gunningscriteria

 • Weging prijsdeel: 20 %

 • Werkervaring agrarische sector - De kandidaat heeft werkervaring met de agrarische sector. Dit blijkt uit het CV. (Weging: 15 %)

 • Werkervaring toezicht - De kandidaat heeft werkervaring met toezicht. Dit blijkt uit het CV. (Weging: 15 %)

 • Werkervaring overheid - De kandidaat heeft ervaring met werken bij een omgevingsdienst, waterschap of provincie. Dit blijkt uit het CV. (Weging: 10 %)

 • Aanvullende cursussen vakgebied - De kandidaat heeft aanvullende cursussen/trainingen gedaan op het gebied van agrarische bedrijfsvoering / toezicht. Dit blijkt uit het CV. (Weging: 10 %)

 • Aanvullende cursussen - De kandidaat heeft een opleiding of aanvullende cursussen/trainingen gedaan op het gebied van bestuursrecht en/of omgevingsrecht. Dit blijkt uit het CV. (Weging: 5 %)

Interview
Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria.

 • In het gesprek worden de eisen- en gunningscriteria getoetst en gekeken naar de volgende competenties:

 • Is stressbestendig en bestuurlijk sensitief;

 • Heeft bewezen ervaring als adviseur/toezichthouder

 • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden

 • Is analytisch en kan verbanden leggen

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de inschrijfprocedure en verdere afhandeling, bekijk de Hoe werkt het pagina. Heb je een vraag? Neem direct contact op met Hibo Abdi via hibo.abdi@kbenp.nl of via 06 433 634 42

Tot uiterlijk 1 werkdag voor de sluitingsdatum is het mogelijk om te reageren op deze inhuuropdracht.

Documenten:

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht
Twijfel je of deze inhuuropdracht bij jou past?
Neem contact op met onze opdracht adviseur.
Opdracht Adviseur Jan de Vries
Jan de Vries
opdracht adviseur
ma - vr tussen 9.00 & 17.00 uur

Ben jij de Senior toezichthouder(s) agrarisch met specialisatie Natura 2000 activiteiten die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.