thumbnail
thumbnail

Adviseur Flora en fauna, soortenbescherming

Omgevingsdienst Brabant Noord

Victorialaan 1 Toren, D, 5213 JG 's-Hertogenbosch, Nederland

Deze inhuuropdracht is verlopen
105
24 Noord-Brabant

Begindatum:

1 jul 2024

Einddatum:

31 dec 2024

Uren per week:

24

Publicatiedatum:

4 jun 2024

Opdrachtomschrijving
De Omgevingsdienst Brabant Noord zijn uitvoeringsexperts als het gaat om vergunningverlening, toezicht en handhaving in de fysieke leefomgeving. Daarnaast adviseren collega’s het openbaar bestuur en dragen zo bij aan een veilige en gezonde leefomgeving in Brabant Noord.

De ODBN zoekt een Adviseur Flora en fauna, onderdeel soortenbescherming

Wat ga je bij ons doen?
Binnen de provinciale opdracht ben je primair verantwoordelijk voor de implementatie van beleid bij de uitvoering van verschillende deelopdrachten. Als Adviseur flora en fauna adviseer je de provincie Noord-Brabant als opdrachtgever door het opstellen, onderbouwen en voorbereiden van dossiers, beleidsvragen en uitvoeringsbeleid van de ‘groene’ wet- en regelgeving in het algemeen. Hiervoor is ervaring met, en kennis van bestuurlijke en juridische componenten binnen het provinciaal (natuur)beleid belangrijk.

Je weet wat er speelt op het gebied van soortenbescherming en kunt deze ontwikkelingen doorvertalen naar de juiste beleidsvragen. Tevens vertaal je het beleid naar uitvoeringsbeleid/-kaders, waarbij je een afweging maakt op basis van ecologische, juridische en maatschappelijke aspecten. Hierbij werk je samen met onze senior vergunningverleners. Actuele onderwerpen die op dit moment spelen zijn gebiedsvergunningen en windmolenparken.

Kandidaatomschrijving

 • Je hebt minimaal een afgeronde Hbo-opleiding, bij voorkeur  met een achtergrond in ecologie, bestuurskunde, juridische opleiding.

 • Je bent bekend met de Algemene wet bestuursrecht en hebt kennis van bestuurs- en omgevingsrecht.

 • Je hebt ervaring als beleidsadviseur Omgevingswet, onderdeel soortenbescherming/flora- en fauna-activiteiten.

 • Ervaring als ontheffingverlener Wet natuurbescherming, onderdeel  soortenbescherming is een pré

 • Je bent in staat om beleid te vertalen naar de uitvoering, en de uitvoeringsvraagstukken te verlaten naar beleidsvraagstukken.

 • Je beschikt over kennis van (beschermde) dier- en plantensoorten en de ‘groene’ wet- en regelgeving.

 • Naast de nodige technisch inhoudelijke bagage zit kwaliteits- en klantgerichtheid in je bloed. Als adviseur heb je een zeer goed gevoel voor bestuurlijke, politieke en juridische besluitvormingsprocessen en weet je signalen van belanghebbenden te er- en herkennen.

 • Als persoon sta je stevig in je schoenen en ziet in een probleem vooral uitdagingen. Je bent analytisch en kunt verbanden leggen. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en kunt op alle niveaus helder communiceren en door jouw aanpak bereiken we goede resultaten.

 • Je bent in staat jouw werkzaamheden naar eigen inzicht te organiseren, signaleert kansen en bent in staat hier adequaat naar te handelen.

Eisen

 • Opleidingsniveau
  De kandidaat heeft minimaal een afgeronde Hbo-opleiding richting ecologie, bestuurskunde of juridisch. Dit blijkt uit het CV.

 • Werkervaring vakgebied
  De kandidaat heeft minimaal 2 jaar werkervaring in het vakgebied natuur, onderdeel soortenbescherming, opgedaan in de afgelopen 4 jaar. Dit blijkt uit het CV.

 • Ecologie
  De kandidaat heeft minimaal 2 jaar werkervaring als ecoloog opgedaan in de afgelopen 4 jaar. Dit blijkt uit het CV.

Gunningscriteria

Weging prijsdeel: 5 %

Werkervaring vakgebied
De kandidaat heeft minimaal 2 jaar werkervaring in het vakgebied natuur, onderdeel soortenbescherming. Dit blijkt uit het CV.

 • 2 jaar werkervaring (5 %)

 • 3-5 jaar werkervaring (10 %)

 • 6 jaar of meer werkervaring (15 %)

Ecologie
De kandidaat heeft minimaal 2 jaar werkervaring als ecoloog. Dit blijkt uit het CV.

 • 2 jaar werkervaring (5 %)

 • 3-5 jaar werkervaring (10 %)

 • 6 jaar of meer werkervaring (15 %)

Ervaring beleidsadvisering
De kandidaat heeft minimaal 2 jaar werkervaring met beleidsadvisering opgedaan in de afgelopen 5 jaar. Dit blijkt uit het CV.
Weging: 15 %

Werkervaring overheid
De kandidaat heeft ervaring met werken bij een decentrale overheidsorganisatie zoals omgevingsdienst, gemeente of provincie. Dit blijkt uit het CV.
Weging: 10 %

Aanvullende cursussen vakgebied
De kandidaat heeft aanvullende cursussen/trainingen gedaan op het gebied van soortenbescherming. Dit blijkt uit het CV.
Weging: 10 %

Aanvullende cursussen
De kandidaat heeft aanvullende cursussen/trainingen gedaan op het gebied van bestuursrecht en/of omgevingsrecht. Dit blijkt uit het CV.
Weging: 5 %

Interview
Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria. (Weging: 25 %)

In het gesprek worden de eisen- en gunningscriteria getoetst en gekeken naar de volgende competenties:

 •  Is stressbestendig en bestuurlijk sensitief;

 • Heeft bewezen ervaring als adviseur/vergunningverlener

 • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden

 • Is analytisch en kan verbanden leggen

Meer informatie
Hieronder vind je meer informatie over het aanmeldproces en antwoorden op veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met Sybren Hindriks via 06 43 53 65 77 of per mail via sybren.hindriks@kbenp.nl.
Help
Hoe werkt het?
Veelgestelde vragen
Help
Contact

Vind jouw volgende opdracht

Kies een interessante opdracht uit en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs binnen 48 uur contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Adviseur Flora en fauna, soortenbescherming die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.