thumbnail
Toezichthouder Milieu

ODRA

Molenstraat 19, 4701 JL Roosendaal, Nederland

Overig
Sluit vandaag
€ 75,00
32-36 Noord-Brabant

Publicatiedatum:

22-07-2022

Sluitingsdatum:

14-08-2022

Begindatum:

01-09-2022

Einddatum:

28-02-2023

Uren per week:

32-36

Voor de afdeling Toezicht bedrijven en Leefomgeving zoekt Omgevingsdienst Regio Arnhem een Toezichthouder Milieu

Aan het begin van je werkdag kom je binnen in ons spiksplinternieuwe kantoor met het mooiste uitzicht, in hartje Arnhem. Rob en Hein zijn zoals altijd al vroeg aanwezig. Berend en Jos komen wat later. De evenementencontroles van gisterenavond gingen door tot in de kleine uurtjes. Na een kop koffie (of thee) te hebben gehaald, praat je even bij met de andere collega’s. Wat staat er deze week op de planning en hoe kunnen we elkaar helpen? Je duikt je mailbox in en beantwoordt wat mailtjes. Zo vraagt Teamleider Pascal hoe je laatste controle ging. Daarna ga je in overleg met BOA Maarten over je laatste handhavingszaak en je rapportage. Weer terug op je plek, ga je aan de slag met het voorbereiden van je volgende controles. Je hebt zelf de vrijheid om te plannen. Dan is het tijd om naar buiten te gaan voor wat hercontroles; zijn de eerder geconstateerde overtredingen opgelos? Op het einde van de dag informeer je nog even de collega van vergunningverlening dat je een nieuwe aanvraag verwacht.

Spreekt een ochtend/dag als dit jou aan? Wij zoeken meerdere Toezichthouders Milieu die op zoek zijn naar een uitdagende en dynamische werkomgeving. Die gewend zijn om op diverse niveaus gevraagd en ongevraagd advies te geven, die kunnen adviseren, coachen maar ook handhaven. Dus herken je je in één van de onderstaande profielen of wil je het wellicht graag leren bij ons, laat het ons weten.

We zoeken collega's met verschillende profielen.

 • Uiteraard toets je aan alle relevante wet- en regelgevingen en leg je dit goed vast. Wordt het handhaving of een goed gesprek?
 • Je communiceert open en motiveert aan de overtreder waarom een stap nodig is.
 • Je houdt samen met de collega procesondersteuning het zaaksysteem actueel.
 • Je draagt bij aan beter toezicht.

Wat ga jij het liefst doen? 

Je hebt duurzaamheid op het lijf geschreven staan, je gaat in overleg met bedrijven waar energie te besparen is en hoe ze dit gaan doen. Maar ook de grote verbruikers auditen is een klus die je wilt oppakken. Circulaire economie spreekt je aan en je onderzoekt hoe hier verder vorm aan gegeven kan worden.

Of..

Je controleert evenementen. Je doet bijvoorbeeld geluidsmetingen bij Koningsdag in Arnhem en, houdt Rammstein zich aan de regels? Je houdt ook toezicht op de grote vuurwerkshows. Ondanks goed toezicht kunnen er altijd klachten binnenkomen. Je benadert de klagers en vraagt door; wat kan anders of beter en je staat daarvoor open.

Of..

Je bent een ervaren senior Toezichthouder Milieu die een volgende stap wil maken. Meet- en meldsystemen beoordelen van grote bedrijven is wat je wilt doen. Net zoals het doorgronden van afvalketens samen met onze LMA specialisten. Ook binnen de complexe industrie voel je je thuis. Het is een uitdaging voor je om de UPD van een gevaarlijke stoffen opslag te toetsen in de praktijk, of een nieuwe PGS-richtlijn te vertalen voor collega’s.

Of..

Je bent breed inzetbaar, hebt interesse in diverse branches en je ontwikkelt je graag breed. Bodembescherming, afvalwaterlozingen en luchtemissies, je kijkt integraal naar een bedrijf. Daarbij vergeet je ook de partners niet; een lijntje richting de gemeente, Veiligheidsregio of Inspectie Leefomgeving en Transport leg je zo. Ondermijning is ook altijd een aandachtspunt waar je je antennes voor uit hebt staan.

Of..

De agrarische sector is waar je hart ligt. Stalsystemen en diersoorten, daar gaat het nu om. Ook de WNB is voor jou een uitdaging. Daarnaast houdt niemand je voor de gek, het verschil tussen een pink en een vaars is voor jou evident. Zorg voor het buitengebied is daar ook onderdeel van; je houdt het netjes op het erf en kijkt ook daarbuiten.

Wat je kunt en kent

Je hebt..

 • HBO werk- en denkniveau
 • de VTH kwaliteiten, conform de criteria, die van toepassing zijn op deze functie
 • minimaal drie jaar werkervaring in een soortgelijke functie
 • de vaardigheid om een situatie integraal te benaderen 
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk

Je bent..

 • in het bezit van rijbewijs B
 • oplossingsgericht en flexibel
 • stressbestendig, doortastend en proactief
 • resultaat-, kwaliteits- en klantgericht
 • een fijne collega

Meer weten over ODRA?
Neem dan een kijkje op onze website. Voor meer informatie over de functie, neem tot en met 28 juli contact op met Pascal Reintjes, Teamleider Toezicht Bedrijven en Leefomgeving, via 06-30920636 en na 28 juli met de vervangende teamleider, Martin den Boer via 06-29 34 28 68. Voor vragen over de vacature of werken bij ODRA kun je tot en met 11 augustus contact opnemen met Valesca Kusters, HR-adviseur, via 06-28 26 07 05 of vanaf 12 augustus met Ingrid Reijers, HR-Adviseur via 06-15 61 57 23.

De selectie van offertes doen we in de week van 15-21 augustus. De gesprekken vinden plaats in de week van 22-28 augustus.

Wil je liever op een vaste functie solliciteren? Deze opdracht staat ook open als vacature.

 • Je toetst aan alle relevante wet- en regelgevingen en legt het goed vast. Wordt het handhaving of een goed gesprek?
 • Je communiceert open en motiveert aan de overtreder waarom een stap nodig is.
 • Je houdt samen met de collega procesondersteuning het zaaksysteem actueel.
 • Je draagt bij aan beter toezicht.

Documenten:

Vind jouw droomopdracht

Zoek jouw droomopdracht in ons portaal en klik op inschrijven. Daarna zal een van onze adviseurs nog dezelfde dag contact met je opnemen. Na telefonisch contact, beoordeelt onze adviseur jouw CV en geeft terugkoppeling of deze goed aansluit bij de inhuuropdracht (eisen en wensen) en ambitie van de opdrachtgever.

Kies een opdracht

Ben jij de Toezichthouder Milieu die deze organisatie zoekt?

Oeps! Deze inhuuropdracht is verlopen
Bekijk actieve inhuuropdrachten door op de knop hieronder te klikken of ga door naar de verlopen inhuuropdracht. Het is mogelijk om de verlopen inhuuropdracht te bekijken, maar het is niet meer mogelijk om je in te schrijven.